ה-סלט קיסר

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

כבר סיפרתי לכם בעבר על חיבתי הרבה לסלט קיסר (למשל פה ופה), או במילים עדינות פחות – לאובססיה שלי איתו.

יש שישאלו: מדוע מכל הסלטים בעולם, דווקא להיתפס על הסלט ה”פשוט” הזה? הרי למראית עין מדובר בהמון חסה, מעט קרוטונים, קצת פרמזן ורוטב, נכון?

אז זהו, שלא!

אסביר מדוע ולמה..

הרוטב הסמיך, העשיר ובעל הטעמים הרבים והמודגשים לא זקוק להרבה תפאורה מסביב. עלי חסה ירקרקים וטריים הם הפרטנר המדויק ביותר עבורו. בתוספת קרוטונים פריכים להוספת הקראנץ’ וגילוחי פרמזן משובח – יש כאן home run.

סלט הקיסר הינו מנה קלאסית, אשר בעיניי, כל החידושים והניסיון לעדכן אותו רק פוגמים בו. אם הקלאסיקה מנוגנת היטב ונאמנה למקור – אין שום צורך בתוספות מיותרות.

כבר שנים, סלט הקיסר ה”הום מייד” המשובח ביותר שאני מכירה מגיע ממטבחה המופלא והמשובח של גילה, חברתה הטובה של אמי (החולקת איתה גם את אותו תאריך יום הולדת ). גילוש, אחת הנשים בעלות הטעם האנין ביותר, ידועה ומוערכת בעיקר בשל סגנונה וטביעת עינה בכל הקשור לעיצוב והלבשת הבית. אך הכישרון לא נעצר שם. כל בר מזל שהתארח בביתה נחשף ליכולות האירוח והבישול היוצאות מן הכלל שלה. נוסף על זה, נדמה שכל העניין בא לה בקלות נטולת מאמץ ממש – The Hostess with the Mostess. השולחן נראה מיליון דולר: מכלי ההגשה ועד האוכל. מנותיה יפות, צבעוניות ומזמינות. אשאר נאמנה לסגנון הגשתה של גילה ואציע לכם להגיש סלט זה “גילה סטייל”.

לאורך הריוני השני, ימים ארוכים פנטזתי על סלט הקיסר של גילה, ממנו נמנעתי משום שמכיל ביצים חיות. עם הגעתי הביתה מבית היולדות, חיכתה לי במטבח צנצנת זכוכית גדולה מלאה ברוטב הקיסר המופלא בתוספת קופסת קרוטונים טריים וכמה חפיסות של עלי חסה שטופים. זאת מתנה!!

מיותר לציין את שמחתי הרבה שעדיין חקוקה בזיכרוני שנים לאחר מכן. כך יצא, כי בימים הסמוכים, פדחתה של אלולו הקטנטונת התקשטה מדי פעם בטיפות סמיכות של רוטב קיסר (עלה חסה טבול ברוטב התגלה כנשנוש נפלא לשעות ההנקה הרבות..). דרך אגב, לימים גילה פיתחה שיטה לפתרון בעיית הביצים החיות של ההריוניות (וגם לחוששים שאינם מעוברים ), כמובן שהיא תפורט בהמשך.

לפני שנתחיל: מי שמתרחק מכל מה שכולל את המילה “אנשובי” – בבקשה אל תיבהלו! אותי לעולם לא תמצאו מתענגת על פילה אנשובי טרי וססגוני, אך מסתבר שכשהוא טחון למחית ברוטב קיסר הוא מתקבל בשמחה רבה. אם לא הייתי אומרת לכם שיש בפנים אנשובי, לא הייתם עולים על זה (בדיעבד, לא תוכלו להתעלם ממנו, אבל באמת שאי אפשר בלעדיו). סימכו עליי.

עכשיו כשיש לי את המתכון של גילה אני שואלת את עצמי – איך לעזאזל לא לקחתי אותו ממנה קודם?! הוא נכלל בדיוק בז’אנר המתכונים האהובים עליי – קצר, קליל וקולע (להלן: שלושת הקופים ).

מצרכים:

מצרכים לסלט קיסר

לרוטב:

2 שיני שום

חצי צנצנת אנשובי

3 כפות חומץ בן יין לבן

מלח, פלפל

2 חלמונים

1/2 כוס שמן זית עדין

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס פרמזן מגורד

2 כפות מיץ לימון

לסלט:

עלי חסה פריכים וטריים

פרמזן מגולף בקולפן לפרוסות דקות

לקרוטונים:

כמה פרוסות חלה  (שלא צריכה להיות טרייה)

שמן זית לזילוף

מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה:

להכנת הרוטב:

מכניסים את השום, האנשובי והחומץ למעבד מזון, מוסיפים מעט מלח ופלפל ומעבדים היטב.

שום אנשובי וכו נכנסים

אנשובי ושום כתושים

מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד היטב עד למרקם חלק.

הוספת החלמונים

מעורבב עם חלמונים

מוסיפים בהדרגה, תוך כדי עיבוד, את השמנים, הפרמזן ואת מיץ הלימון (הקפידו על סדר הוספת המרכיבים).

הוספת שמן קנולה

 

הוספת שמן זית2

הוספת פרמזן

הוספת מיץ לימון

מתקבל רוטב סמיך וקטיפתי.

הרוטב

  • מי שחושש מעניין החלמון הלא מבושל (כמו הנמנעות ההריוניות) מוזמן להוסיף מעט מים רותחים למעבד המזון ולעבד כמה שניות נוספות.
  • הוספת המים הרותחים רלוונטית גם למי שמעוניין ברוטב דליל יותר (בעיני אין צורך, הרוטב מושלם בדיוק כמו שהוא).

להכנת הקרוטונים:

מדליקים את התנור על 200 מעלות.

חותכים את החלה לקוביות גדולות ומניחים בשכבה אחת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

קוביות חלה

מזלפים שמן זית על קוביות החלה.

  • או שקונים בכל חנות כלי מטבח את ה-“שפריצר” המגניב הזה. ממלאים אותו בבית בשמן זית ו – שפריץ away!
  • השפריצר הופך את חוויית זילוף שמן הזית להרבה יותר כיפית ומדויקת (מושלם להכנת אנטיפסטי, מנה שאני מרבה להכין בפורמט שונה כל פעם). ממש לא חובה – רק בשביל הפאן.

השפריצר

משפריצים על החלה

מפזרים מעט מלח ים אטלנטי ומכניסים לתנור עד להשחמת קוביות החלה.

הקרוטונים מוכנים

  • אני אוהבת להכין כמות גדולה במיוחד של קרוטונים, אותם אני מאפסנת לאחר מכן בכלי סגור.
  • הקרוטונים נשמרים כמה ימים טובים – פריכים וטעימים.
  • אני מוסיפה אותם לסלטים של הילדים ואפילו משדרגת למיקה את קופסת האוכל של כיתה ב’ בחופן קרוטונים הום מייד.

מרכיבים את הסלט (גילה סטייל):

על צלחת שטוחה ויפה מניחים עלים שלמים (ויבשים!) של חסה שטופה, רעננה ופריכה.

מזלפים מהרוטב הסמיך והממכר על החסה, מפזרים מעט קרוטונים וגילופי פרמזן משובח ומגישים מיד.

הסלט מוכן

  1. אני ממליצה להתחיל עם כמות מעטה של רוטב ולהוסיף במידת הצורך.
  2. הרוטב נשמר כמה ימים בודדים במקרר (don’t stretch it, בכל זאת יש כאן חלמונים חיים). מודה שלא יצא לי לבדוק את עניין אריכות חיי המדף של הרוטב היות ותמיד מתחסל במהרה.
  3. הרכבת סלט קיסר מעולם לא הייתה נגישה וקלה כל כך: הקרוטונים מחכים בקופסא על השיש, הרוטב, הפרמזן והחסה השטופה נמצאים במקרר… לא יודעים מה לאכול בערב? למה שלא תרכיבו את הסלט הלא-פחות-מנפלא-הזה בשתי דקות עבודה?

כפי שאפשר לראות, גם דור ההמשך מתענג על התוצאה..

מיקה טורפת

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

עשוי לעניין אותך גם

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *