דלעת ואורז

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

על המנה הבאה סיפרה לי עדידס יקירתי (אותה אחת שהביאה לנו את עוגת התפוחים הבחושה ועוגת הממרחים) באחד מבקרי הצילומים האחרונים.

מה שהתחיל בביקור חד פעמי לפני כמה חודשים, הפך לריטואל כמעט קבוע, בו עדידס באה לעזור כסו שף, עוזרת צלם, יועצת קולינרית ובעיקר כחברה אהובה בימי הצילומים שלנו.

כמובן שבין חיתוך מצרכים לסידור פריים, הפיות לא סותמות וגם מתכונים עולים על סדר היום כדבר שבשגרה. על המנה הזו סיפרה כי היא נוסטלגית במיוחד במשפחתה משום שסבתה ז"ל הייתה נוהגת להכינה (סבתה השנייה דרך אגב היא החתומה על מרק הגריסים והירקות הנפלא). תיאורה של המנה הפשוטה אך המיוחדת קסם לי וסיימנו את אותו סשן עם הבטחה לטעימה.

לא עברו ימים רבים עד שעדידס ביקשה ממני לצאת שניה החוצה, אז הניחה בידי קופסת זכוכית מלאה במה שנראה כמעין ריזוטו כתמתם לטעימה. ניכר היה כי הדלעת משמעותית בהרבה מהאורז וכי היא הכוכבת האמיתית של המנה, מעין דלעת מבושלת מנוקדת באורז. לא הייתי זקוקה ליותר מביס מהכתום החמאתי והמלוח-מתוק הזה בכדי להבין את הקסם.

לפי אביה של עדידס, אמו (שמוצאה בלטביה) המציאה את המנה, ובבית ילדותו היה נהוג לקרוא למנה פשוט "דלת" (dlat). מדובר בתוספת נפלאה לארוחת דגים – למשל לצלחת מעט מהדלעת הזו מתחת לדג במלח, נשמעת ממש מנת גורמה, לא? (ואכן כך צלחתתי בהמשך, כפי שבקרוב תראו 😀). כמובן שניתן להוסיף קערה מהמנה כתוספת לכל ארוחה, ואם תשאלו את אבא של עדי, שהתענג על כל ביס וביס מהניסיון שעדידס עשתה (על מנת לכמת את המצרכים וכו), אפשר בהחלט לאכול את המנה as is, עם כפית (תכלס זה מה שאני עשיתי עם הקופסה שקיבלתי 😀).

אני מביאה לכם את המתכון כפי שהוא, עם אורז פרסי. אין ספק כי אורז עגול/ארבוריו יתאים מאד גם כן.

מצרכים:

מצרכים לאורז ודלעת
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

כ-1.5 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות (בערך שני נתחים גדולים של דלעת)

50 גר' חמאה

3/4 כוס אורז פרסי

1 כוס מים

1 כפית שטוחה מלח

2 כפיות סוכר

הוראות הכנה:

בסיר רחב ושטוח מחממים על להבה בינונית-נמוכה את החמאה.

מוסיפים את הדלעת, מערבבים ומכסים למשך כ-20-30 דקות עד שהדלעת מתרככת. מדי פעם מרימים את המכסה, מערבבים ובודקים.

הוספת דלעת לחמאה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
דלעת מתבשלת
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

כאשר הדלעת מספיק רכה בכדי להימעך בקלות, מועכים אותה עם ממחה פירה (או מזלג אם אין).

מעיכת דלעת1
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
מעיכת דלעת 2
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים לדלעת המעוכה את האורז והמים ומערבבים היטב.

הוספת האורז
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הוספת המים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את המלח והסוכר, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות עד שהאורז מתרכך, כאשר מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים.

הוספת תבלינים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב המנה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים חם.

דלעת מוגשת
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
דג על דלעת ואורז
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “דלעת ואורז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *