דג במעטפה

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

את המנה המיוחדת הזו אמי מכינה כבר שנים כשמארחת לארוחות ערב מושקעות.

החוויה מתחילה כאשר כל סועד מקבל מעטפה סגורה על צלחתו כמנה עיקרית.

שילוב של הסקרנות לגלות "מה מתחבא בחבילה?" יחד עם הריחות המלווים את פתיחתה, מהווים פורפליי שווה ביותר עד לביס הראשון.

גם הוא (אותו הביס), ממש לא מאכזב, עם מרקמו העדין והרך של הדג שהאדים בתוך מעטפת הנייר עשו לו הרבה טוב והעניקו לו עסיסיות נפלאה. בשילוב עם עשבי התיבול, המנגולד והבטטה הצלויה, אין צורך ביותר מתיבול מינורי של שמן זית, מלח ופלפל כדי להדגיש את עדינות המנה המופלאה הזו.

כפי שהבנתם, זוהי מנה בריאה ומזינה, שיחד עם מרק וסלט טובים, יוצרים ארוחה בריאה וטעימה מאד.

האמת היא שאמי, כצפוי, קצת יותר משקיענית ממני ונוהגת לסגור את נייר האפייה בצורת מעטפה ממש אותה קושרת בחוט פשתן שמשרה במים רותחים לפני.

אני, כפי שציינתי בעבר, לא ניחנתי בכישוריי היצירה של אמי ונרתעת רק מלקרוא את עניין חוט הפשתן המושרה במים 😀, לכן אני הולכת על האופציה הפשוטה שבטוח עובדת של קיפול הנייר וסגירתו (שאסביר במפורט בהמשך), כפי שלמדתי באחת מסדנאות הבישול המעולות של בושי (אותה אחת שסיפרתי לכם עליה במתכון המופלא של הריקוטה הצלויה).

יתרון נוסף של המנה, חוץ מהיותה טעימה, מרשימה ובריאה, הוא הקלות הרבה שבהכנתה. כאשר מארחים, יתרון זה משמעותי ביותר היות ואפשר בכיף להכין את מעטפות הדגים כמה שעות מבעוד מועד ולאפסנן במקרר, כך שברגע האמת כל שנשאר הוא להכניס אותן לזמן איכות בתנור החם.

שימו לב, כי מעל הדג מפזרים תערובת עשבי תיבול קצוצה, בהתאם להעדפה האישית שלכם. אני הוספתי תערובת של כוסברה ופטרוזיליה, אך ישנה אפשרות להוסיף שמיר ו/או טימין או כל ירק אחר האהוב עליכם.

תתכוננו גם להרשים וגם להנות.

מצרכים:

מצרכים לדג במעטפה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

4 פילטים של לברק (או כל דג לבן אהוב אחר שאהוב עליכם, כמו מוסר או דניס)

1-2 בטטות מקולפות וחתוכות לפרוסות ארוכות

3-4 עלי מנגולד

כ-3/4 כוס תערובת עשבי תיבול טריים קצוצים: פטרוזיליה ו/או כוסברה ו/או שמיר ו/או טימין

  • כאמור, אני הפעם הלכתי על כוסברה ופטרוזיליה.

שמן זית

מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

4 ניירות אפייה

אופציונאלי: מעט צ'ילי אדום קצוץ

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מניחים את הבטטות על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, מזלפים עליהן שמן זית, מתבלים במלח ים ובפלפל שחור ואופים כ-30 דקות עד שנצלות. מוציאים אותן ומנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

בטטות לפני התנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
בטטות מוכנות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

בינתיים חולטים את עלי המנגולד: מכניסים אותם לקערה עם מים רותחים לדקה ומוציאים למסננת. לאחר שמעט מצטננים, קוצצים כל עלה לכ-2-3 חתיכות.

מרכיבים את החבילות:

פורסים נייר אפייה מאונך על משטח עבודה ומעבירים קו דמיוני במרכזו. מזלפים מעט שמן זית במרכז חלקו התחתון ועליו מניחים פרוסת בטטה צלויה.

בטטה ושמן זית על נייר אפייה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

על הפרוסה מניחים עלי מנגולד, כך שבדיוק יכסו אותה.

עלי מנגולד על בטטה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

על עלי המנגולד מניחים את פילה הדג ועליו מפזרים מעט מתערובת עשבי התיבול, שמן זית, מלח ופלפל.

  • מי שמעוניין להוסיף חריפות למנה, מוזמן להוסיף מעט צ'ילי טרי קצוץ, לפי הטעם, מעל עשבי התיבול.
דג על עלי מנגולד
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
עשבי תיבול על דג
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
שמן זית על עשבי תיבול
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
מלח פלפל על שמן זית
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים את חציו השני של הנייר מעל הדג וכעת יוצרים מעין חצי עיגול (או ירח אם תרצו), על ידי קיפול הנייר באופן הדוק, כך שאתם בטוחים של ייפתח באפייה.

  • הרגישו חופשי להיצמד קרוב לדג, אך שימו לב להשאיר מספיק מקום לאוויר לעשות את עבודתו, שלא יהיה הדוק מדי.

מכניסים לתנור לכ-20-25 דקות ומגישים.

קיפול הדג1
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
המעטפה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “דג במעטפה

  1. מנה מעולה. הפכה להיות מנכסי צאן הברזל שלנו. אני מכינה אותה מפילה דגי מושט. שילוב הטעמים והעסיסיות של הדג במעטפה, יוצא נהדר!
    מיכל, תודה על המתכון, ששובר שגרה בהכנת הדגים בבית.

    1. שלום רותי, תודה על התגובה, זו בהחלט אחת ממנות הדגים האהובות עליי! שמחה לשמוע שאימצתם אותה בביתכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *