בצק עלים ממולא פטריות וערמונים

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

בהמשך לבצק עלים ממולא בשר ואגוזים הנפלא הזה, עליו חתומה אמי כבר שנים, אני גאה להציג בפניכם רולדה אחרת, בת דודתה הצמחונית של אותה מפורסמת, אותה מכינה חמותי היקרה, על פי מתכון שחברתה העבירה לה לפני שנים.

השילוב העמוק וההרמוני של הפטריות והערמונים מהווה מילוי עשיר לבצק העלים, כך שגם הקרניבורים שביננו לא ירגישו כי מתפשרים עם מנה צמחונית.

על אהבתי העזה לערמונים סיפרתי לכם ממש עם פתיחת הבלוג, במרק ערמונים וירקות המעולה הזה (אחד הפייבוריטים שלי), במרק בטטות, ערמונים וחלב קוקוס ובפונדנט ערמונים כמובן. אני שמחה להוסיף עוד מתכון לבלוג הכולל את האגוז האהוב והעשיר הזה.

לצד מרק ו/או סלט מדובר בארוחה קלה וטעימה מאד. כמובן שאפשר לשלב את הרולדה כתוספת לכל שולחן או מזנון, אף ארוחת הבוקר תשודרג פלאים עם הוספתו.

הכנתי את הרולדה עבור ארוחת חברים בסילבסטר האחרון ושוב כעבור מספר ימים כתוספת לארוחת צהרים חורפית, וברוב קולות הוחלט להעבירה אליכם.

לפני שנתחיל, מעדכנת אתכם שביצעתי כמה שינויים במתכון המקורי כמו השמטת אבקת מרק פטריות (מיותרת לחלוטין) והוספת מעט אבקת שום גבישי, הגדלת כמות הערמונים וטיגון הבצל בשילוב של חמאה ושמן זית. בנוסף, הסדרתי הוראות כגון: "מעט שמנת" לכדי כמויות מדויקות ושדרגתי את כל הסיפור בבצק עלים על בסיס חמאה (מומלץ בחום, כפי שאמרתי כאן וכאן).

יצוין, כי ישנה אפשרות להפוך את המנה ללא חלבית בקלות: המירו את בצק העלים על בסיס חמאה בבצק עלים רגיל ואת השמנת בשמנת צמחית/סויה.

אם תרצו, אפשר לומר כי פרוסה מהמאפה הנ"ל מהווה בורקס פטריות טעים ומשודרג ביותר.

מצרכים:

מצרכים לבצק עלים פטריות וערמונים

1 חבילה בצק עלים מרודד על בסיס חמאה מופשרת

  • העבירו לילה לפני למקרר או כמה שעות בחוץ על השיש

2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות

1 בצל לבן גדול קצוץ דק

300 גר' ערמונים קלופים (מינוס כמה שתנשנשו על הדרך 😀), מעוכים עם מזלג

1/4 כוס שמנת מתוקה (אפשר לבישול)

25 גר' חמאה + 2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

3/4 כפית אבקת שום גבישי

1 ביצה טרופה

מעט שומשום לפיזור מעל

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

במחבת גדולה מחממים את החמאה ושמן הזית ומטגנים את הבצל, תוך ערבוב מדי פעם, עד שנהיה שקוף-זהוב.

חמאה ושמן זית

 

טיגון הבצל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הפטריות ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמצטמקות, מגירות נוזלים ומתאיידים רוב הנוזלים.

הוספת הפטריות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פטריות מצטמקות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הערמונים המעוכים ומערבבים.

הוספת ערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת מוסיפים את השמנת המתוקה והתבלינים ומערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה וטעימה. מתקנים תיבול במידת הצורך.

הוספת שמנת מתוקה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת תבלינים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

על משטח מקומח, חותכים את הבצק לשני מלבנים.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומקרבים לעמדת העבודה שלכם.

מתחילים עם הרכבת הגליל הראשון:

מרדדים את אחד ממלבני הבצק למלבן מעט גדול יותר.

רידוד הבצק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משטחים חצי מתערובת הפטריות והערמונים על אותו מלבן בצק, אך לא ממש בצמוד לשוליים, על מנת להקל אוטוטו על הגלגול.

תערובת על בצק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים את שולי הבצק, כך שנוצרת מעין מסגרת למילוי ומגלגלים בזהירות את הבצק מאחת הצלעות הארוכות של המלבן עד שמתקבלת רולדה יפה וארוכה.

קיפול שולי הבצק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
גלגול הרולדה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים בזהירות את הרולדה לתבנית התנור המרופדת נייר אפייה ובעזרת הידיים, משטחים אותה מעט.

באותו אופן מכינים את הרולדה השנייה, כאשר מקפידים להשאיר רווח בין הרולדות על נייר האפייה.

בעזרת מברשת סיליקון, מורחים את הביצה הטרופה על הגלילים ומפזרים את השומשום.

הברשת הגלילות בביצה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים כ-45 דקות עד שהבצק מזהיב היטב.

מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פריסת הרולדה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסות רולדה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

** מעדכנת אתכם שביקרתי פה ב-24/10/18 ושדרגתי קצת את התמונות 😀**

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

4 תגובות על “בצק עלים ממולא פטריות וערמונים

  1. הכנתי לארוחת ששי את סלט הגזר המקורמל, ליקלקו!!
    מתי נקבל מתכון לפוקצ'ה רגילה ומשודרגת. סומכים עליך. תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *