אינצ'וסה – פשטידת בורקס תרד וגבינה

המנה הבאה, או בשמה הבולגרי המקורי – אינצ'וסה, נמנית בין שלוש מנות הבורקס שהכנו באותו בוקר מהנה שסיפרתי לכם עליו במתכון של הבורקס הזה.

מדובר במנה מדהימה שהינה בת תערובת של בורקס ופשטידה, אותה מרכיבים בדקה, ואני לא מגזימה. למעט הפשרת בצק העלים מראש וזמן ההמתנה בזמן שהפשטידת- בורקס נאפית בתנור – כמעט ולא עושים כאן כלום! אפילו אין צורך לרדד את הבצק.

הכי בורקס/פשטידה לעצלנים.

והטעם? כאילו עמלתם חצי יום.

הגישו לצד יוגורט טוב ופרשי, ביצים קשות, חמוצים וחריף (אם אוהבים) – וקיבלתם ארוחה משגעת, המתאימה לבוקר, בראנץ', צהרים, ערב ולילה (כן, אני קצת מתלהבת 😀). אם אתם רוצים לדייק ולהגיש את המנה כפי שנהוג בביתם של אסתר ושמוליק ז"ל (מה שנכון עבור כל בורקס, לא רק אינצ'וסה), אל תשכחו גם את כוסית הערק המתלווה לאוכל.

כמה דקויות לפני שנתחיל במתכון הקליל: כמו במתכון הקודם, דידי ואסתר ממליצות להשתמש בגבינה בולגרית שמנה, עם 24% שומן לפחות. זוהי המלצתן – לכו על מה שמתאים לכם. לעניין התרד, שימו לב להקפיד על תרד שטוף או שטפו אותו בעצמכם, אז יש להקפיד לייבש אותו היטב (עדיף בשמש), משום שתרד רטוב יהרוס לנו את הבורקס.

הפעם אפיתי את האינצ'וסה בתבנית קרמיקה, אבל הכי טוב לאפותה דווקא בתבנית ברזל/אלומיניום – בכדי שהחום יתפזר וידאג לאפייה אופטימלית של תחתית המאפה.

מצרכים:

מצרכים לאינצ'וסה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 חבילת בצק עלים על בסיס חמאה

1 חבילה תרד שטוף (300 גרם), חתוך גס

200 גר' גבינה בולגרית

1 ביצה טרופה

חמאה לשימון

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

חותכים את בצק העלים לשניים, משמנים תבנית מרובעת בחמאה ומניחים על התבנית את אחד מחצאי בצק העלים, כך שיגלוש מעט מהצדדים.

בצק בתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים מעל הבצק את התרד החתוך גס, מפוררים מעליו את הגבינה הבולגרית ומערבבים היטב עם הידיים.

תרד על בצק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
גבינה על תרד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מניחים את החצי השני של בצק העלים ומהדקים עם חלקו התחתון שמבצבץ.

בצק על בצק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במידה וישנו מעט בצק מיותר בחיבורים, נפטרים ממנו.

אל תיבהלו מהקפלים שנוצרים בבצק – אין לנו שום בעיה איתם, להיפך 😀.

מברישים את בצק העלים בביצה טרופה ואופים למשך כשעה.

מריחת ביצה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
לפני תנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
אינצ'וסה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם לצד מלפפונים חמוצים, ביצים קשות ויוגורט טוב.

המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן