את התוספת האהובה הזו אכלתי לפני כמה חודשים אצל לימור וסער היקרים כתוספת לארוחת בשרים שווה במיוחד. ב-"סטייקהאוסים" אמריקאים תרד מוקרם הוא אחת התוספות הכי פופולריות וטעימות שיש, שאני אוהבת להזמין פעם אחר פעם. אם אתם לא מפרידים בשר וחלב, אני ממש ממליצה לכם לאמץ ואם כן – אז לשלב בארוחה החלבית הבאה שלכם, מדובר במתכון כל כך קל להכנה, וכמה שהוא קל ככה הוא טעים.
למרות שבאמת מדובר במתכון של דקות בודדות, משום שהיה כל כך טעים, ביקשתי מלימור שתכתוב לי אחד לאחד מה עשתה. היא השתמשה בעלי תרד מוקפאים (אך כשאני הכנתי את המנה טעיתי והשתמשתי במדליוני תרד שגם איתם יצאה יופי של מנה), כמובן שאם אתם מעדיפים, אין שום בעיה לקצוץ עלי תרד טריים במקום. מה שכן, שימו לב שיש להפשיר את התרד מספיק זמן מראש ולאחר ההפשרה לסחוט היטב מנוזלים מיותרים.
מבחינת השמנת המתוקה – אני השתמשתי במיכל שלם של שמנת מתוקה 38%, אך כבר הכנתי את המנה עם שמנת מתוקה 15% ועדיין יצא מעולה – ככה שלכו על מה שזמין וטעים לכם.
מצרכים:

1 שקית עלי תרד או מדליוני תרד (800 גר', כאמור אפשר גם עלי תרד קצוצים טריים), מופשרים וסחוטים היטב
1 בצל לבן קצוץ דק דק
2 שיני שום כתושות
כ-30 גר' חמאה
1 כף שמן זית
1 מיכל שמנת מתוקה (15%, 32% או 38%, אפשר גם לשלב שניים)
1 כפית אבקת שום
1 כפית שטוחה מלח
פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
במחבת גדולה מחממים את כף שמן הזית עם 30 גר' החמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד ששקוף.

מוסיפים את 2 שיני השום הכתוש ומטגנים, תוך ערוב מדי פעם, כדקה נוספת.

מוסיפים את התרד המופשר והסחוט ומערבבים היטב עוד כדקה.

כעת מוסיפים את מיכל השמנת המתוקה, אבקת השום, המלח והפלפל השחור הטחון בנדיבות, מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.


מגישים מיד או ששומרים בצד ומחממים שוב לפני ההגשה.


עד הפעם הבאה,
מיכל
** מעדכנת שביקרתי כאן ב-28/2/25 ועדכנתי מעט את המתכון.