כן קראתם את שם המתכון נכון.. היום אספר לכם על רוטב בטטה. כן, וינגרט בטטה! שנשמע אולי לא אטרקטיבי כל כך או מוזר מדי, אך בעצם מדובר בסטארט אפ לא קטן. מתקבל רוטב קרמי, שבטעימה ראשונה לבטח תחשבו שמכיל יוגורט או מיונז, אבל לא.. מדובר ברוטב טבעוני שממש דומה בטעמו ומרקמו ל- French dressing הידוע לשמצה האמריקאי (שהוא סוג של אלף האיים עם וינגרט).
בפעם הראשונה שהכנתי את הרוטב ניגשתי למלאכה בסקרנות וסקפטיות רבה ו-וואוו איך שהופתעתי לטובה! מתקבל רוטב עשיר שמתחשק לאכול ככה עם כפית. הפעם שידכתי אותו לסלט קינואה מעולה (שהמתכון שלו גם יעלה פה אוטוטו). אך הוא ישתלב נפלא בכל כך הרבה סלטים ומנות שונות: עם סלט עלים, כממרח על כריך, כמטבל לקרקרים ומקלות ירקות ועוד ועוד.
קיצר, הבנתם את הרעיון, נכון? מדובר ברוטב מנצח שגוזרים ושומרים. הרוטב/ממרח המנצח הזה מצטרף לרטבים נפלאים מעולים אחרים כאן בבלוג, כמו רוטב הטחינה ומיסו, רוטב האבוקדו ויוגורט, רוטב הגינג'ר ועוד רבים וטובים.
מצרכים:
1 בטטה קטנה מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
1/3 בצל סגול קטן
1 שן שום קטנה
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כף חומץ בן יין לבן
2-3 כפות מים
3 כפות שמן זית
1 כפית סירופ מייפל טבעי
קמצוץ מלח
הוראות הכנה:
ראשית, מבשלים את קוביות הבטטה בסיר קטן עם מים רותחים ומומלחים עד שמתרככות. מסננים.
מכניסים למעבד מזון/בלנדר את קוביות הבטטה המבושלות יחד עם שאר מרכיבי הרוטב: הבצל הסגול, השום, כפית החרדל, כף החומץ, 2 כפות מים, 3 כפות שמן הזית, כפית סירופ המייפל והמלח.
מעבדים עד לקבלת רוטב חלק. במידה והמרקם עדיין סמיך מדי, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים וממשיכים לעבד, עד לקבלת מרקם של רוטב סמיך ועשיר, אך לא מדי.
מתבלים עם הרוטב סלטים שונים, כמו סלט ירוק, סלט קינואה, משתמשים בו כמטבל לירקות או כממרח לכריכים, כבסיס למנות דגים ועוד ועוד.
עד הפעם הבאה,
מיכל
3 תגובות
משהו בפרופורציות יצא לא טוב… תוכלי לפרט מה צריך להיות המשקל של הבטטה לפני הבישול? יצא לי מאד בצלי, למרות שהבטטה היתה לא מאד קטנה.
היי מיכל, את אומרת שיצא לך מאד בצלי, אני רוצה לוודא שרק הכנסת שליש בצל סגול קטן כפי שכתוב?
מבחינת גודל הבטטה, כפי שכתוב בטטה קטנה, אין צורך לשקול אותה
תודה. אנסה שוב. 🙂