קוביות קוואקר, שוקולד וקרם קוקוס

בהחלט אפשר להכתיר את המתכון של עוגת הקוואקר, קרם קוקוס ושוקולד הזאת כאחד המתכונים הקלים ביותר שעלו כאן בבלוג. בנוסף להיותו קל מאד להכנה, עד כדי בדיחה, הוא גם אחד המפתיעים: גם טבעוני, גם ללא אפייה וגם בריא (יחסית). מעין שילוב של דייסת overnight oats, כמו דייסת השיבולת שועל וצ'יה המעולה-פלוס הזו וממתק שוקולדי קר וטעים.

זוהי יופי של דרך להתחיל את היום למי שמחפש את הביס המתוק שלו בבוקר ליד המשקה. אשתף אתכם שהמתכון הזה סוגר לי את הפינה בבקרים עם יונתוש שלי, שאוכל כמה קוביות קטנות לפני שרץ לבית הספר.

כמו הרבה מתכונים, גם כאן יש הרבה מקום לגיוון: אם תרצו את קוביות הקוואקר שלכם מתוקות יותר, אפשר למשל להמיר חלק מהשוקולד המריר בשוקולד חלב או להוסיף כף נוספת של מייפל. לחילופין, מי ששומר יותר על סוכר, ימיר את השוקולד המריר הרגיל בשוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים במיוחד. ישנה אפשרות להוסיף טוויסט של מעט מלח ים מעל.. איך שאוהבים.

את הקוביות אפשר לשמור במקרר או במקפיא, תלוי איך תאהבו יותר לצרוך אותן. אני ממליצה ראשית להכניס את התערובת למקפיא על מנת לעזור להתקשות ולאחר מכן לחתוך לקוביות ולהכניס אותן לכלי סגור. את הכלי יש לאפסן במקרר, אם מעוניינים במרקם יותר פאדג'י ונימוח שכיף לאכול עם מזלג. לחילופין, אם מעדיפים מרקם יותר קשיח, אפסנו את הכלי עם הקוביות דווקא במקפיא.

שימו לב שיש להשתמש במתכון הזה דווקא בקוואקר (שיבולת שועל) אינסטנט (זו של הדייסות) ולא בשיבולת שועל שלמה, כמו שהשתמשנו למשל בקוביות הלימון הללו.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

3 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) אינסטנט (להכנת דייסה)

1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס

200 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

1-2 כפות סירופ מייפל אמיתי

הוראות הכנה:

מכניסים לקערת זכוכית את קרם הקוקוס יחד עם קוביות השוקולד ומחממים במיקרו, בפעימות של 30 שניות, כאשר מערבבים בין לבין, עד שמתקבלת תערובת חלקה (לחילופין, אפשר להמיס בשיטת באן מארי).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים לתערובת השוקולד וקרם הקוקוס את שתי כפות סירופ המייפל (או רק כף אחת אם מעדיפים פחות מתוק) ו-3 כוסות הקוואקר ומערבים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת קטנה מרופדת נייר אפייה (למשל פיירקס 20*20) ומיישרים. מצננים מעט על השיש, עוטפים ומכניסים למקרר לכמה שעות להתייצבות (לחילופין אפשר להכניס למקפיא לכשעתיים).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

חותכים לקוביות ושומרים מכוסה במקרר או במקפיא אם מעדיפים מרקם קשיח יותר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. MAYA הגב

    הי, אם אני נמנעת מסוכר, האם אפשר להחליף את המייפל במשהו אחר? או, האם אפשר בלי ממתיק בכלל ועדיין יהיה טעים (יחסית)?
    תודה

    • מיכל הגב

      אפשר בלי ממתיק בכלל ותהיה את המתיקות הטבעית של קרם הקוקוס והשוקולד המריר ועדיין יהיה טעים מאד. את גם יכולה להוסיף ממתיק כמו סוויטאנגו במקום אם מעוניינת.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן