"צלעות" תירס

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בארוחות "על האש" זה להוסיף למנגל גם ירקות טריים, כמו הברוקומיני המעולה, שאני יודעת שצבר עם השנים עדת מעריצים קטנה. היום, נוסיף לברביקיו שלנו "צלעות" תירס מתובלות, הכי קלות להכנה. זוהי לא מנת התירס "על האש" הראשונה כאן בבלוג, הרי יש לנו פה את מנת התירס בסגנון הבאנה הנהדרת, שם מדובר בקלחים שלמים (או חצאים) שמברישים ומגישים עם שלל תוספות.

צורת החיתוך הייחודית של התירס הופכת את המנה למעניינת יותר והיא שמעניקה לה את השם "צלעות תירס". כמובן שגם אם תחתכו את התירס לחצאים/שלישים ותתבלו באותו תיבול, יצא תירס נפלא, אבל לא הייתי מוותרת על החיתוך הייחודי. אם כן, ראשית נחתוך עם סכין חדה במיוחד לאורך מרכז הקלח ולאחר מכן כל חצי קלח מוארך ייחתך ל-2, כך שמכל תירס נקבל 4 "צלעות".

את "צלעות" התירס נשרה במרינדה פשוטה ומעולה (אם אין לכם פלפל קאיין המירו אותו בפתיתי צ'ילי שייתנו את הקיק גם הם) לפחות ל-20 דקות לפני ששמים על האש. אין בעיה להשרות את "צלעות" התירס במרינדה הפשוטה גם כמה שעות מראש.

את התירס הצלוי מומלץ להגיש עם כוסברה וספייסי מיונז, אבל ממש לא הכרחי. צירפתי למתכון גם מתכון פשוט לספייסי מיונז (מתכון נוסף תמצאו במתכון של טרטר הסלמון הזה, למשל), אך גם ספייסי מיונז טוב קנוי יעשה את העבודה (כמו הסרירצ'ה מיונז המעולה). קבלו תוספת נהדרת לכל ארוחת מנגל – בין אם זו ארוחת דגים או בשרים. וכמובן, שגם אם אין מנגל, גם מחבת פסים בהחלט תעשה יופי של עבודה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

4 קלחי תירס מתוק וטרי

מיץ וגרידה של ליים אחד (אם אין ליים אז לימון יעשה את העבודה)

3-4 כפות שמן זית

1/2 כפית פלפל קאיין או 3/4 כפית פתיתי צ'ילי

כפית פפריקה מעושנת

כפית מלח ים אטלנטי

אופציונלי להגשה:

2 כפות עלי כוסברה קצוצים

קמצוץ פפריקה מעושנת

ספייסי מיונז קנוי טוב (ממליצה על סרירצ'ה מיונז הקנוי) או כזה שמכינים:

ספייסי מיונז:

1/2 כוס מיונז

1 כף רוטב סרירצ'ה

מיץ מחצי לימון

מעט מלח

הוראות הכנה:

בעזרת סכין חדה מאד, מעמידים את קלחי התירס וחותכים במרכזם ולאורכם. לאחר מכן חוצים את שני החצאים המוארכים שהתקבלו מכל קלח, כך שמכל קלח מקבלים 4 "צלעות" תירס.

בקערה גדולה-בינונית מערבבים את שמן הזית, מיץ הליים (או לימון), גרידת הליים (או לימון), פלפל הקאיין (או פתיתי הצ'ילי), המלח והפפריקה המעושנת.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את "צלעות" התירס לקערה ומערבבים היטב (מומלץ עם הידיים).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים בצד לפחות ל-20 דקות.

אם מעוניינים, מכינים את הספייסי מיונז ומערבבים בקערה קטנה את המיונז עם הסרירצ'ה, מיץ הלימון ומעט מלח. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

על מנגל מאד חם (או מחבת פסים לוהטת), מניחים את "צלעות" התירס המתובלות עם גרעיני התירס כלפי מטה, עד שנצלים נחרכים ומעט מתעגלים, מסובבים וצולים למשך דקה נוספת.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מי שמעוניין מגיש עם הספייסי מיונז (או לצד התירס או מזולף מעל), הכוסברה הקצוצה וקמצוץ פפריקה מעושנת.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן