פשטידת חצילים, גבינת עיזים ועגבניות

את הפשטידה הכה טעימה וקלה להכנה הזו עדידס הביאה איתה להדלקת נרות בחנוכה האחרון (כן, כן זה היה ממש מזמן ). מדובר בפשטידה עם טעמים קלאסיים שבאמת אין מקום לטעויות איתה – חצילים, עגבניות, גבינת עיזים ובצק עלים.. what can go wrong?!

לשמחתי נשארו קצת שאריות מהפשטידה לאחר אותה הדלקת נרות, כך שלמחרת חיממתי לי אותן לארוחת צהרים ונהניתי מכל ביס.. אז אני יכולה להעיד שהיא לא פחות טעימה גם בחימום חוזר למחרת.

למעט צליית החצילים מראש (לא שזהו שלב מורכב..), הרכבת הפשטידה קלה ביותר – ריפוד התבנית בבצק עלים, בתחתית ובצדדים, הרכבת שתי שכבות של כל טוב ולסיום סיומת פיזור מוצרלה מגורדת מעל.

אשתף אתכם שבגרסתה של עדידס (שסיפקה לנו, בין היתר, גם את המתכונים למרק הגריסים והירקות המעולה, האורז החגיגי ועוגת הממרחים והפירורים הידועה) מטגנים את החצילים ולא צולים בתנור – אך בעיניי הטיגון פה ממש מיותר ואפשר להמיר אותו בקלות באפייה, כפי שפירטתי במתכון (אם אתם מתעקשים לטגן, מי אני שאעצור אתכם ).

בנוסף, עדידס השתמשה בעגבניות מיובשות בשמן. אני מצאתי שהפשטידה מתקבלת אפילו משובחת יותר בשילוב "עיטורי עגבניות" (שכבר שילבתי במתכונים שונים בעבר, כמו במנת הפרגיות הזו, ובטארט סוליי, בין היתר). אם אתם לא מוצאים צנצנת של עיטורי עגבניות (אני משתמשת בשל חברת "אוליביה") אז גם עגבניות קצוצות מיובשות בשמן יעשו יופי של עבודה.

כפי שתקראו בגוף המתכון, אנו לא נשתמש בגליל שלם של בצק עלים. אני מציעה להשתמש ביתרה לשבלול נוטלה מפנק, שתמיד מתקבל בשמחה אצלי בבית, או שבלול גבינות/פיצה על בסיס בצק עלים.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

כ-1/2 גליל בצק עלים חמאה, מופשר או מקורר

2 חצילים קטנים ומוארכים פרוסים לפרוסות ארוכות

גליל פרומעז (200 גר'), חתוך לפרוסות דקות

2 עגבניות טריות גדולות, חתוכות לפרוסות דקות

כ-3 כפות גדושות עיטורי עגבניות/עגבניות מיובשות בשמן קצוצות דק

כ-4-5 עלי בזיליקום טריים

חופן גדול (כ-3/4 כוס) מוצרלה מגורדת

כ-2-3 כפות שמן זית

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מניחים את פרוסות החצילים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה. בוזקים עליהן מעט מלח ומניחים בצד למשך כ-20 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מנגבים את החצילים, משמנים אותם במעט שמן זית בעזרת מברשת ואופים למשך כ-20-25 דקות, עד שמזהיבים. מוציאים ומצננים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

חותכים חתיכה גדולה מבצק העלים (אני השתמשתי בערך ב-3/4 חבילה, תלוי בכלי שתבחרו לאפות בו), מרדדים אותו מעט ומרפדים את תחתית וצידי תבנית קרמיקה/זכוכית בינונית המתאימה לתנור (אני השתמשתי הפעם בתבנית אובלית בגודל 30*20). בעזרת מזלג מחוררים מעט את הבצק (לא חובה).

צילום: דוד בכר/הארץ

מתחילים להרכיב את המלית:

מניחים שכבה של חצילים צלויים, מעליה שכבה של פרוסות גבינת עיזים, מעל מפזרים כף גדושה של עיטורי עגבניות/עגבניות מיובשות בשמן קצוצות דק, מעל מוסיפים שכבה של עגבניות ומעט בזיליקום קצוץ ומתבלים במעט מלח ים ופלפל שחור טחון טרי.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

חוזרים על אותו הרכב פעם נוספת ולבסוף מפזרים מעל הכל שכבה של מוצרלה מגורדת.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אופים עד שמזהיב למשך כ-40 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מצננים מעט ומגישים (נא להיזהר שלא לשרוף את הלשון).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

עוף במבה עם אורז

עוף במבה

   שתי הבנות ה"גדולות" שלי (בנות ארבע וחצי ושש וחצי)

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן