פילה דג בקשקשי ירקות

המתכון הקליל והכל כך מרשים הבא מגיע בעקבות הפוסט הקצרצר אך הקולע (אם יורשה לי) של ממרח השום. מי שלא נמנה באגף חובבי השום (אנשים מוזרים 😀), מוזמן בהחלט להישאר עמנו, משום שהחלופות לממרח השום במנה זו הן רבות (אך אישית אני ממליצה לא לוותר עליו, במיוחד לאחר שתבינו כמה קל להכין אותו 😀). אך כאמור, לעצלנים ביננו או למי שפחות מתחבר לז'אנר – ישנן חלופות.

בעיקרון, המתכון שכבר אציג בפניכם הוא פשוט של דג בתנור. מה שהופך אותו למיוחד ומעניין הוא צורתו ויופיו בעיקר. אנו נצפה את פילה הדג הנבחר שלנו (ממש כל פילה טרי יעשה כאן את העבודה, היום הלכתי על דניס) בממרח כלשהו (שכבר אפרט את האופציות) ולאחר מכן נכסה את הממרח בקשקשי ירקות. זהו, זמן איכות בתנור והמנה המרשימה והטעימה שלנו מוכנה.

מבחינת סוג הממרח, כאמור האלטרנטיבה המועדפת בעיניי היא ממרח השום, אך לפי השף, ממרחים רבים אחרים יעשו כאן את העבודה – מחרדל דיז'ון טוב לממרח עגבניות מיובשות ואפילו מיונז. לעניין קשקשי הירקות – אני אציג בפניכם היום שתי אלטרנטיבות: קשקשי זוקיני (שנחלוט צ'יק צ'אק קודם במים רותחים) וקשקשי עגבניות (שלא צריכים שום הכנה מראש). ניתן למשל לבחור בקשקשי פטריות אם מעדיפים (שגם לא צריכים התעסקות מוקדמת) או קישוא לדוגמא. לפי מיכאל, השילוב של עגבניות וחרדל מפתיע– ואין ספק שייבדק במטבחי בהקדם. אישית, מבין השניים שאפיתי היום, העגבניות והממרח שום היה מועדף עליי.

כפי שהבנתם, כמו במתכונים רבים כאן בבלוג, גם כאן יש הרבה מקום למשחק וגיוון. היום אציג את המתכון עבור שני פילטים של דג, אך כמובן שהכפילו כמויות בהתאם למספר הפילטים שתבחרו להכין.

מצרכים:

מצרכים לדג בקשקשי ירקות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 פילטים טריים של דג (היום הלכתי על דניס, אך כל דג לבן טרי יתאים כמו בורי/מוסר/לברק למשל)

ממרח שום/חרדל דיז'ון/מיונז/ממרח עגבניות מיובשות

עגבנייה מקולפת, חתוכה לחצי ואז לפרוסות דקות/ זוקיני פרוס דק מאד/פטריות פרוסות דק

שמן זית

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן זית.

שימון נייר אפייה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את הדגים, עם העור כלפי מטה, על נייר האפייה המשומן ומתבלים במלח ופלפל.

תיבול הדגים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מורחים את הדגים בממרח הנבחר.

ממרח שום על דג
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם בוחרים להשתמש בזוקיני, ראשית חולטים אותו קצרה: מכניסים את הפרוסות הדקות לקערה עם מים רותחים למשך כדקה ומסננים בעדינות.

חליטת הזוקיני
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סינון הזוקיני
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסדרים מעל הממרח את קשקשי הירק הנבחר כך שכל פרוסה שמניחים חופפת במקצת לפרוסה שהונחה לפניה. מזלפים מעט שמן על פני קשקשי הירקות.

סידור קשקשי זוקיני
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סידור קשקשי עגבניה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מוכן לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-8-12 דקות.

המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ביס מהדג
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
5 תגובות
  1. רונית הגב

    הכנתי היום את הדג עם ממרח השום מעליו עשיתי קשקשים עם פטריות ויצא נהדר!
    הוראות ההכנה פשוטות וברורות תמשיכי לתת לנו רעיונות מציינים כאלו
    תודה רבה
    רונית

  2. מיכל הגב

    יופי של מתכון.
    לממרח שילבתי בין מיונז למעט חרדל ויצא טעים מאוד.
    תודה רבה רבה על האתר הנפלא שלך!

  3. מיכל הגב

    יופי של מתכון!
    לממרח שילבתי בין מיונז למעט חרדל דיז'ון גרגירים ויצא מעולה.
    תודה והערכה רבה לך על האתר הנפלא!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן