עוף בקפה

המתכון הבא הוא טייק אוף שלי למנת העוף בקפה הנפלאה של מרים בן חיים, מותיקות היישוב שלנו. לאחר שיחה עם בתה ליאורה, שיניתי מעט את המתכון והתקבלה מנת עוף כל כך מוצלחת, שרק אותה מתחשק לי לבשל בשבועות האחרונים.. וכל מי שטועם אותה מתמכר גם הוא.

במתכון המקורי יש לאפות את העוף בתנור, אך בהמלצתה של ליאורה ולאחר ההתאהבות שלי במנת העוף ביין המעולה, הלכתי על בישול ארוך על הכיריים והוספתי למתכון ירקות שורש, יין וציר שלא כלולים במתכון המקורי. מתקבל עוף רך-רך ברוטב עשיר וכל כך טעים, שגם ילדים מאד אוהבים למרות ועל אף הקפה (בכל זאת יש גם קטשופ במתכון ). אם כן, מתבקש להגיש את המנה לצד אורז שיספוג לתוכו את הרוטב המופלא הזה.

אספר לכם שיצא לי לבשל את המנה גם עם פרגיות וגם עם שוקיים ובשני המקרים יצא מוצלח ביותר.. אז לכו על מה שטעים וזמין לכם, כמובן שגם כרעיים יתאימו. שימו לב, כי ישנן כמה אופציות לסוגי קפה שונים שניתן לשלב במתכון: במתכון המקורי מרים השתמשה בנס קפה של פעם (ואז שילבה 2 כפות גדושות), אני הכנתי עם 2 כפיות קפה מגורען (טייסטרס צ'ויס), אבל גם שוט כפול של אספרסו בהחלט יתאים.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

12 שוקיים/פרגיות מנוקות וחצויות

2 כפיות נס קפה מגורען או 2 כפות אבקת נס קפה מהולות בכוס מים רותחים או שוט כפול של אספרסו

2 שיני שום גדולות כתושות

2 בצלים לבנים חתוכים לרצועות

3 גזרים מקולפים וחתוכים ל-3-4 חתיכות

4 כפות קטשופ

4 כפות סויה

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

3 כפות חומץ בן יין אדום

3 כפות סוכר חום כהה

1 כוס יין אדום

1 כוס ציר עוף/בקר/ירקות

מלח, פלפל

כ-7 כפות שמן

אופציונאלי:

קוביות ירקות שורש נוספות לפי הטעם

שאלוטס מקולפים שלמים

הוראות הכנה:

מחממים 5 כפות שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים את חלקי העוף משני הצדדים עד שמזהיבים ומעט משחימים, כאשר תוך כדי ממליחים ומפלפלים אותם. מוציאים לצלחת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במקביל, בזמן שהעוף מיטגן, מערבבים בקערה את כוס הקפה, שיני השום הכתושות, הקטשופ, הסויה, מיץ הלימון, חומץ היין והסוכר החום הכהה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים עוד כ-2 כפות שמן לסיר, מוסיפים את רצועות הבצל ועם כף עץ מגרדים את קרקעית הסיר כדי לנתק את חלקי העוף שנדבקו אליו. מערבבים עד שהבצל מזהיב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסדרים את חלקי העוף המטוגנים מעל שכבת רצועות הבצל ושופכים מעליהם את הרוטב שהכנו בקערה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את ציר העוף והיין האדום ומשקשקים מעט את הסיר על מנת שהרוטב יתערבב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משבצים את הגזר (ושאר הירקות, אם מוסיפים) בין חלקי העוף, מחכים לרתיחה, מנמיכים ללהבה קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כשעה ורבע (אפשר גם יותר), כאשר מדי פעם משקשקים ומערבבים בעדינות על מנת שתחתית הסיר לא תיחרך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם עם אורז לבן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פסטה פוטנסקה

לפני ימי הקורונה, אחת ארוחות השישי המשפחתיות השגרתיות האחרונות שהיו

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. דניאלה הגב

    ואם רוצים לעשות בתנור אז כמה מעלות וכמה זמן?

  2. נעמה הגב

    תודה מיכל. הכנתי כבר פעמיים ויצא נפלא!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן