עוגת ריקוטה ותפוז בחושה

ביס מהעוגה הבחושה הזו לא מסגיר מהם אותם מרכיבים מיוחדים ההופכים אותה לכזו רכה, עסיסית ומיוחדת.

טעמה המהדהד של גרידת התפוז הוא הראשון שתופס את הלשון, לאחריו נשאלת השאלה אם אולי מתחבא כאן גם איזה ליקר? אך אחר גבינת הריקוטה קשה להתחקות. זוהי אינה עוגת גבינה "פר אקסלנס" אלא עוגה בחושה עשירה ונפלאה, שאולי באופן מפתיע, גם ילדים נהנים ליישר.

אם בעוגות בחושות רבות נשלב גביע שמנת חמוצה (כמו במקרה של עוגת הפיסטוק והקוקוס או עוגת הפירורים) או גביע יוגורט טוב (כמו במקרה של עוגת השקדים הבחושה), כאן נשלב מיכל שלם של גבינת ריקוטה. אם אפשר, עדיף ריקוטה פרסקה, כפי שהוספתי בעוגה המצולמת, אך גם גבינת ריקוטה "רגילה" תעשה את העבודה (רק שימו לב שאז תצטרכו קצת יותר מקופסא אחת).

תשמחו לגלות שבדומה לעוגות בחושות אהובות אחרות (כמו עוגת המייפל המעולה ועוגת הגזר הקבועה שלנו), גם את העוגה הזו מכינים בקערה אחת והופ לתנור.

אני ממש מבקשת שלא תוותרו על תוספת ליקר התפוזים – גם קוואנטרו (בו אני השתמשתי הפעם) וגם גראנד מרנייה יתאימו. בנוסף, אם אין בידיכם תפוז, גם גרידת לימון תתאים ותוסיף את הניחוח של פרי ההדר אותו אנחנו מחפשים.

כמו במקרה של עוגת הלימון הבחושה הנפלאה ועוגת השקדים, שוקולד וקינמון הבחושה ללא גלוטן למשל, גם מתכון זה מתאים לתבנית עוגת אינגליש קייק גדולה או לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. בנוסף, העוגה מחזיקה כמה ימים עטופה בטמפרטורת החדר.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

300 גר' גבינת ריקוטה (אני השתמשתי בגביע שלם של ריקוטה פרסקה 9%)

3 ביצים גדולות

3/4 כוס שמן

2 כפות ליקר גראנד מרנייה/ קוואנטרו

1 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

גרידה של תפוז שלם

1 וחצי כוסות קמח

שקית אבקת אפייה (2 כפיות גדושות)

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

בקערה גדולה טורפים את שלוש הביצים יחד עם הריקוטה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הליקר והשמן ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הסוכר, המלח וגרידת התפוז ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בעדינות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת נייר אפייה (או 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות) ואופים כ- 50-60 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. ענבל הגב
  2. מיכל הגב

    הי מיכל, המתכון נראה נהדר!
    אני מעדיפה תמיד לשקול את רכיבי המתכון ולא למדוד בכלי. כוס קמח יכולה להיות דחוסה או לא, וזאת כמות שונה של קמח. כשאת מציינת כוס קמח, מה משקל הקמח? האם כשאת מודדת קמח בכוס את דוחסת אותו או לא? תודה 🙂

  3. רעות הגב

    By far אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי!!! מושלמת! לא היה לי ליקר, שמתי במקום כפית תמצית וניל אמיתית.
    העוגה רכה וטעימה ברמות אחרות. הוכתרתה בזאת לעוגת הסופ"ש האולטימטיבית.
    תודה

    • מיכל הגב

      וואו רעות איזו תגובה כיפית, באמת עוגה כל כך טעימה שלגמרי יצאה לי מהרדאר – תודה שהזכרת לי!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן