סלט נבטים וכרוב אסייתי

את סלט הכרוב והנבטים הטעים הזה של יוסי (שסבתו חתומה על פשטידת תפוחי האדמה המעולה הזו) יצא לי לאכול כבר בכמה הזדמנויות לאורך השנים במפגשים חברתיים. מדובר בסלט הכי קל להכנה, כמעט בלי חיתוכים ועם רוטב שמרכיבים בשתי שניות ממרכיבים שתמיד יש לנו בבית.

לפני כמה שבועות מיכקה חברתי הזכירה לי אותו ושאלה – איך יכול להיות שסלט הכרוב של יוס עדיין לא בבלוג? תכל'ס תקלה, עניתי לה. היום אנחנו כאן בכדי לתקן אותה.

רבים מכם לבטח נתקלתם בוורסיה זו או אחרת של סלט זה בעבר (חמתי למשל מכינה סלט כרוב עם רוטב דומה מינוס הנבטים, השקדים והשומשום ודווקא בתוספת אפונה וגרעיני חמניה למשל), אך משהו בשילוב של המרכיבים הספציפיים (והלא רבים) של הסלט הזה פשוט עובד – לראיה, הכנתי אותו לארוחת שישי האחרונה והוא היה הראשון שחוסל.

לפני שנתחיל אספר לכם שיש לי יחסים "לא משהו" עם נבטי אלפלפא, שתמיד מגיעים כגוש שערות קשה להפרדה ואני לא כל כך מעריכה את הערך שבהוספתם. בכל מקרה, זרמתי עם יוסי והוספתי, מה אגיד לכם הם לא הפריעו לי יותר מדי 😀.

בנוסף, בשיחה בינינו, יוסי הורה לי להשתמש ב-"רוטב סויה סיני של אוסם", הוא ולא אחר. עניתי לו שלדעתי פשוט יש בו סוכר ועוד תוספות (מיותרות), אז פשוט אשתמש בסויה רגילה וטובה בתוספת סוכר (למען קוראיי החולניקים שאין בהישג ידם רוטב סויה ספציפי והאמת שגם למעני שלא התחשק לי ללכת לסיבוב נוסף בסופר 😀). יוסי ענה כי כבר יש סוכר ברוטב וביקש שאטעם אותו לאחר השקשוק בצנצנת ואוסיף במידת הצורך. האמת, שהרוטב יצא ממש בול ולא היה צורך בתוספת של כלום ושום דבר, ככה שאני שמחה לבשר לכם שגם רוטב סויה רגיל וטוב יעשה את העבודה, ואפילו על הצד הטוב ביותר. אם כן הייתי מוסיפה משהו לרוטב (ממש לא חובה), אז אולי כמה טיפות של שמן שומשום שיכולות להשתלב נהדר בסיפור (אתם יודעים מה? כרגע החלטתי שבצילומים כך אעשה.. כאמור, אופציונאלי בלבד).

יוסי ממליץ לערבב את הרוטב בצנצנת סגורה, כך הסוכר יימס ברוטב ויתערבב בצורה הטובה ביותר, אני עשיתי כפי שהמליץ וכאמור יצא יופי טופי. אם אין לכם צנצנת פנויה באזור, גם ערבוב מאד טוב בקערית יעשה את העבודה.

מצרכים:

מצרכרים לסלט נבטים וכרוב אסייתי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

1/3 כרוב גדול חתוך לרצועות דקות וארוכות

1 חבילה נבטים סיניים

1 חבילה נבטי אלפלפא

כ-4 כפות שומשום

כ-6 כפות שקדים פרוסים

כף שמן קנולה/חמניות

לרוטב:

1/3 כוס שמן קנולה/חמניות

1/3 כוס חומץ רגיל

1/3 כוס סויה

3 כפות סוכר

אופציונאלי:  כמה טיפות בודדות שמן שומשום

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את הכרוב, הנבטים הסיניים ונבטי האלפלא ומערבבים היטב.

  • תלשו והפרידו את נבטי האלפלפא, כך שיתפזרו בסלט.

קולים את השומשום במחבת עד שמשנה את צבעו ומדיף ריח.

קולים שומשום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במקביל, מחממים את כף השמן ומטגנים את השקדים עד שפריכים ונקלים.

שקדים במחבת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את השומשום והשקדים לסלט.

שומשום על סלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שקדים על סלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את הרוטב (אפשר גם מבעוד מועד):

מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת, סוגרים ומשקשקים היטב. טועמים ומתקנים במידת הצורך.

רוטב לפני שקשוק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את הרוטב מעל הסלט, מערבבים היטב ומגישים.

רוטב על סלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הסלט מוגש
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

בנופי פאי

בנופי פאי הוא אחד ה- guilty pleasures האהובים עליי. במקרה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. שרון הגב

    אל תגזימי…2 סוגי נבטים ושקדים פרוסים אלה לא חומרים שתמיד יש בבית…

  2. שרון הגב

    צודקת, לא שמתי לב ☺
    מחפשת מתכוני סלט קלי הכנה לחג, אני מתארחת פעמיים בסופ"ש וצריכה להביא מטעמים רבי רושם…אבל אני גם עצלנית במטבח ובכלל…

  3. שרון הגב

    נראה לי שאלך על זה!
    תודה על תגובותייך המהירות, זה ממש כייף

  4. מיכל הגב

    המתכונים שלך אליפות!!! תמיד מוצלחים ותודה .
    רציתי לשאול אם אפשר להכין את השומשום והשקדים יום/יומיים לפני ואם כן איך לשמור אותם.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן