סלט מנגו צלוי עם מוצרלה בניחוח תאילנדי (או: קפרזה תאילנדית)

הסלט הבא הוא עוד מנה שנכנסת לקטגוריה המרתקת "מזרח פוגש מערב" – מעיו קפרזה תאילנדית, אם תרצו. כזה, שכל ביס ממנו מתפוצץ בפה מרוב טעמים ומרקמים משולבים: מנגו (על הגריל! כן, כן), מוצרלה טובה (או בוראטה!), שלל עגבניות, בזיליקום והשוס הנוסף – רוטב תאילנדי מדהים שנמזוג מעל. אבא'לה של מנה כבר אמרתי?

את המנגו כדאי להניח ישירות על המנגל (שימו לב שראשית מצפים את המנגו בכף שמן זית – הכל מפורט במתכון כמובן ), אבל בהחלט אפשר גם במחבת פסים (כפי שעשיתי במנה המצולמת).

אם כן, לא נותרו הרבה מילים להוסיף למעט – נצלו את סוף העונה של המנגו – הפרי הטעים בתבל – והכינו לאירוח הבא סלט קייצי ומושלם.

מצרכים:

צילום: דוד בכר

1 מנגו גדול בשל, אך לא רך מדי, מקולף וחתוך לפרוסות גדולות

1 כף שמן זית

מיץ מ-3-4 ליים (או לימון אם אין) – כ-1/3 כוס

1/4 כוס רוטב דגים

2 כפות גדושות סוכר חום דמררה

2 שיני שום כתושות

1 צ'ילי אדום קצוץ דק

כ-450 גר' (כ-3 כוסות) עגבניות שרי (אפשר גם כמה סוגים שונים), חצויות

1 שאלוט קצוץ או 1/4 בצל סגול קצוץ דק

חופן בזיליקום קצוץ גס + כמה עלים נוספים

2 בצלים ירוקים קצוצים

2 כדורי מוצרלה די בופאלה קרועים גס או כדור בוראטה

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים את המנגל או מחבת פסים לחום בינוני-גבוה.

מכניסים את חלקי המנגו לקערה ומצפים בעדינות בכף שמן זית. מניחים על מחבת הפסים החמה/המנגל.

צילום: דוד בכר

צולים למשך כ-2 דקות על כל צד, עד לקבלת סימני צליה ברורים.

מעבירים את המנגו הצלוי חזרה לקערה, מוסיפים כף ממיץ הליים/לימון ומשקשקים בעדינות.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

בקערה נפרדת/צנצנת מכינים את הרוטב:

מכניסים את יתרת מיץ הליים/לימון, 1/4 כוס רוטב הדגים, 2 הכפות הגדושות של הסוכר החום דמררה, 2 שיני השום הכתושות והצ'ילי האדום הקצוץ. מערבבים היטב.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מכניסים לקערה נוספת את העגבניות החצויות, השאלוט/בצל סגול הקצוץ, הבזיליקום והבצל ירוק ומערבבים עם חצי מהרוטב. אפשר לעשות שלב זה גם 15-20 דקות לפני ההגשה.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מרכיבים את המנה:

מפזרים בתחתית צלחת הגשה את תערובת העגבניות.

מעליה, משבצים את המנגו הצלוי וכעת משבצים את קרעי המוצרלה או לחלופין את הבוראטה.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מזלפים את יתרת הרוטב, מתבלים במעט מלח ים ופלפל שחור טרי ומגישים מיד.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרפה קפה

לאורך השנים כבר עלו בבלוג שלל מתכונים מעולים ופופולריים לסוגי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן