דפדוף זריז בקטגוריות הסלטים ותבחינו בקלות כי ישנם בבלוג כבר לא מעט סלטי כרוב (כדוגמת סלט הכרוב התאילנדי, סלט הכרוב והתירס, סלט הכרוב עם האטריות וסלט הכרוב והנבטים האסייתי).
אז בואו אספר לכם משהו – תהיו בטוחים שעם הזמן רק יתווספו לכאן עוד ועוד סלטי כרוב משובחים , גם משום שאני מאד אוהבת סלטי כרוב וגם משום שיש כל כך הרבה גיוון ומשחק עם הירק הפריך, הבריא והדל קלוריות הזה (ב-"דל קלוריות" אני מדברת על הכרוב עצמו, כן? לא בהכרח על כל התוספות והרטבים שמוסיפים לו ). האמת היא, שבעודי כותבת שורות אלו, אני כבר זוממת להביא לכם סלט כרוב נוסף בקרוב, טעים ומוצלח ביותר.
את הסלט הבא אלתרתי באחת השבתות כשאירחנו לעל האש, הביקורות היו משבחות ביותר, אז החלטתי שלא לשמור אותו לעצמי ולשתף אתכם בו. הרי לפעמים ניואנס פה, ניואנס שם ומתקבל סלט חדש וכיפי.
שימו לב שהסלט הכי טעים לאחר שיושב קצת ברוטב. המלצתי היא להכין את הסלט מראש, ללא תוספת הבוטנים, לערבב עם הרוטב ולהניח בצד. ממש לפני ההגשה ערבבו את הבוטנים פנימה על מנת שיישארו פריכים. אם כן, זהו סלט שמאד נוח לארח איתו, אין כאן עבודה של הרגע האחרון.
שימו לב, שכרגיל, יש כאן המון מקום לגיוון: אני הוספתי לרוטב חצי כפית שמן צ'ילי שמוסיף עקצוץ חרפריף עדין ביותר – אתם מוזמנים להגדיל כמות זו (או להמיר בסרירצ'ה, אם מעדיפים) או לחלופין, גם להחסיר לחלוטין – בשני המקרים יהיה מוצלח. מי שמעוניין יכול גם להמיר את הבוטנים המטוגנים באפונת וואסבי, אותה אני ממש אוהבת, כמו בסלט נבטי החמניה האסייתי. אם אתם מעוניינים ברוטב יותר קרמי, המירו את השמן במיונז (עדיף יפני).
מצרכים:
לסלט:
1/2 כרוב לבן קטן חתוך לרצועות
1 קופסא נבטים סיניים (כ-270 גר')
1 גזר גדול מגורד
3 כפות גדושות עלי כוסברה קצוצים
3 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק (חלק לבן וירוק בהיר בלבד)
חופן בוטנים מטוגנים קצוצים גס
לרוטב:
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כפית שמן שומשום
3 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש/סילאן
2 כפות שמן חמניות
2 כפות חומץ אורז
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית שמן צ'ילי
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה את הכרוב, הנבטים, הגזר, הבצל הירוק והכוסברה.
מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
שופכים את הרוטב על הסלט, מוסיפים את הבוטנים, מערבבים ומגישים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
הי, מה במקום חומץ אורז ?
אפשר חומץ רגיל או תפוחים אבל ייקח לכיוון אחר
עשיתי את בלי כל התוספות (לא אוהבים אצלי) רק כרוב, גזר ורוטב על בסיס כף שטוחה מיונז. יצא מעולה!
בטוח שאם התוספות טעים יותר, אבל משפחה לא בוחרים 🙂
היי מיכל,
הצחקת אותי חופשי משפחה לא בוחרים.. שמחה שאהבת למרות ההתאמות!