ממתק שקדים, טחינה, מייפל ושוקולד ללא גלוטן

את המתכון הבא העבירה לי מאיקי בת דודתי (בתה של דודה זיוה שכבר ממש מפורסמת פה). מדובר בקינוח הדגל שלה, אותו היא מכינה שוב ושוב, כל פעם בגרסה אחרת – אך תמיד כזו שהיא, יחסית, בריאה: ללא גלוטן, ללא חלב ועם כמה שפחות סוכר מעובד (כיאה לפיזיותרפיסטית ומורה לפילאטיס). אם כן, יש לנו כאן קינוח המתאים גם לטבעונים, גם לצליאקים ובהתאמה גם לאנשי הקיטו וכו'.. וכמובן שגם לכל מי שאוהב ביסים מעולים, באשר הם .

אחרי התלבטות, החלטתי לשתף פה את הגרסה הבסיסית של הקינוח/ממתק המופלא הזה, כאשר כמובן אפרט לכם אופציות לאלטרנטיבות (שאחת מהן מושכת במיוחד בעיניי). הגרסה שאציג בפניכם היום מושתתת על מילוי של טחינה (מעל שכבת בצק השקדים ומתחת לציפוי שוקולד).

ישנה אופציה  להמיר חצי מהטחינה בממרח פיסטוק, וכך מתקבלות אצבעות פיסטוק משגעות – מה שנשמע לי לא מהעולם הזה. אם אתם הולכים על גרסת זו, מומלץ לפזר מעל שכבת השוקולד שברי פיסטוקים. כמו כן, ישנה אפשרות להמיר את הטחינה בחמאת שקדים או בחמאת בוטנים טבעית.. וכך כל פעם יתקבל קינוח אחר וטעים במיוחד.

מתבקשת השאלה: האם אתם מעדיפים לאכול את האצבעות המופלאות הללו מהמקרר או מהמקפיא? אני אישית מעדיפה מהמקפיא, אך מאי טוענת שהן נחתכות טוב יותר דווקא מהמקרר. אם אתם ממהרים ורוצים שהמנה תתגבש מהר יותר, אין ספק שעליכם לבחור במקפיא.

לעניין התבנית, מאי מכינה ריבועי שקדים, טחינה, מייפל ושוקולד מכיוון שאופה בתבנית ריבועית קטנה. אני בחרתי הפעם בתבנית אינגליש קייק חד פעמית, כך שהתקבלו אצבעות ולא ריבועים. לכו כמובן על מה שזמין ומתאים לכם– רק הקפידו על תבנית יחסית קטנה.

מי שרוצה להפוך את הקינוח לחלבי, מוזמן להמיר את חמאת הקוקוס בחמאה רגילה, מה שיתאים גם למי שפחות אוהב טעם של קוקוס (שאני אוהבת מאד!).

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

לבסיס:

1 וחצי כוסות קמח שקדים

3 כפות שמן קוקוס מומס

2 כפות סירופ מייפל טבעי

קמצוץ מלח

1/2 כפית תמצית וניל

לתערובת טחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

1/3 כוס סירופ מייפל טבעי

1/8 כפית מלח ים אטלנטי

לשכבת השוקולד:

100 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

1 כף שמן קוקוס

לפיזור מעל:

מעט מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מתחילים עם הכנת הבסיס:

מכניסים לקערה את כל חומרי הבסיס: כוס וחצי קמח שקדים, 3 כפות שמן קוקוס, 2 כפות מייפל, קמצוץ מלח ו-1/2 כפית תמצית וניל. מערבבים ומאחדים עם האצבעות עד לקבלת מרקם חולי של קראמבל.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרפדים תבנית מלבנית בגודל 20*20 (או דומה) או תבנית אינגליש קייק חד פעמית בנייר אפייה ומעבירים את תערובת הבסיס אליה. מהדקים ומשטחים עם האצבעות, כך שמתקבל בסיס אחיד.

צילום: דוד בכר/הארץ

אופים למשך 10 דקות.

מוציאים, מצננים מעט ומכניסים למקפיא לפחות ל-10 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

במקביל, מכינים את שכבת תערובת הטחינה:

מכניסים לקערה את 1/2 כוס הטחינה הגולמית (לערבב היטב לפני), 1/3 כוס סירופ המייפל הטבעי ו‑1/8 כפית מלח הים האטלנטי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מורחים את תערובת הטחינה באופן אחיד על פני הבסיס ומחזירים למקפיא למשך לפחות 30 דקות נוספות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכינים את שכבת השוקולד:

מכניסים את קוביות השוקולד וכף שמן הקוקוס לקערת זכוכית וממיסים במיקרו בפעימות של 30 שניות כל פעם, כאשר בין לבין מערבבים עם מזלג/מטרפה קטנה (לחילופין, ניתן להמיס את השוקולדים בבאן מארי).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוזגים את תערובת השוקולד מעל שכבת הטחינה, מפזרים מעל מעט מלח ים אטלנטי ומכניסים למקפיא (או למקרר, מה שמעדיפים) לפחות לעוד 30 דקות או עד ההגשה.

צילום: דוד בכר/הארץ

חותכים לקוביות/אצבעות ומגישים.

צילום: דוד בכר/הארץ

שומרים בקופסא סגורה במקפיא.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

כרישה מוגשת

פשוט כרישה

לפני כמה ימי שישי הסתובבתי בין מדפי הירקן השכונתי, עם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
10 תגובות
  1. ליאור הגב

    אפשר דבש במקום מייפל?

  2. איריס הגב

    לאלרגים לקוקוס-מה אפשר במקום?

  3. יעל הגב

    נשמע מעולה.
    זה נשאר במקפיא וחותכים ישר כשזה קפוא?
    זה נפרס בקלות?

  4. רחל כפרי הגב

    איך ניתן לעקוב אחרי המתכונים שלך?

    • מיכל הגב

      היי רחל, אשמח אם תירשמי לניולזטר! בתחתית כל מתכון ישנה אפשרות להצטרף או בחלון שיקפוץ עם כניסתך לאתר – הכניסי את האימייל שלך וקבלי עדכונים אודות מתכונים חדשים ישירות לשם.

  5. רותם הגב

    יעבוד עם שקדים טחונים במקום קמח שקדים?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן