לפניכם מונח פוסט בו אני לא ממש כותבת לכם על מתכון, אלא יותר על טריק חדש שגיליתי ואימצתי, שאני מרגישה שזה ממש לא יהיה הוגן מצידי שלא לשתף אתכם בו . מדובר בפרוסות חצילים שמכינים בצ'יק צ'אק בטוסטר קווץ' – אותו אחד שמכינים בו טוסטים (וגם השתמשנו בו בטוסט טונה ללא לחם ובעראייס בשר המשובח, בין היתר).
החצילים החרוכים שמתקבלים טעימים בתוך כריכים, פשוט ככה עם זילוף של טחינה מעל (גולמית או מוכנה), בתוספת עגבניות מרוסקות ו/או גבינת פטה מפוררת עם קצת עלי כוסברה, כבסיס לסביח – בפיתה או בצלחת, יחד עם שניצל.. קיצר הבנתם? בכל דרך, מדובר באחלה של חצילים במינימום עבודה.
בהרבה מתכוני חצילים כאן בבלוג פתחתי את המתכון בפיזור מלח על פני החצילים, אותו אחר כך אני מנגבת יחד עם הנוזלים שנקווים, על מנת להיפטר מהמרירות. אפשר לבצע שלב זה כשלב מקדים גם עבור החצילים בטוסטר, אך אספר לכם שיצא לי להכין אותם כבר מספר פעמים בלי שלב מקדים זה ועדיין התקבלו יופי של חצילים. מה שכן, אם אתם רגישים למרירות של חצילים – אל תוותרו על שלב זה.
כמובן שאין ממש מידות ב-"מתכון" הזה, אתם מוזמנים להכין באופן המפורט חצי חציל או מספר חצילים, הרעיון הוא שתכירו את השיטה הקלה והנחמדה הזו, שלא מצריכה תנור או התעסקות מיותרת.
"מתכון" זה מצטרף לטריקים נוספים שעלו כאן בבלוג לאורך השנים, כמו תפוחי האדמה "טריק" (טעימים בצורה ממכרת!), התותים "ברוטב אנגלז" ועוד.
מצרכים:
חציל ארוך וקל חתוך לפרוסות שוות
שמן זית להברשה
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
מחממים את הטוסטר קווץ' לחום הכי גבוה ומרפדים אותו בנייר אפייה.
מברישים את החצילים בשמן זית משני צדדיהם ומניחים בשכבה אחידה על פני הטוסטר המרופד בנייר האפייה.
מתבלים במלח ים ובפלפל שחור טחון טרי וסוגרים את הטוסטר, עד שנוצרים פסים חרוכים יפים על פני החצילים.
מוציאים בזהירות על צלחת ומגישים מיד (בצירוף טחינה/ביצה קשה/עגבניות או בכריך וכדומה) או ששומרים בכלי סגור במקרר.
עד הפעם הבאה,
מיכל
7 תגובות
האם יש צורך להמליח על מנת להוציא את המרירות לפני?
היי שרית, כפי שכתבתי בהקדמה בהחלט אפשר להמליח ולנגב על מנת לנוציא את המרירות.
זה רק אם הארוחה חלבית. אחרת צריך להזהר כי החצילים נהיים חלביים בטוסטר
קחי חצילים עם פחות גרעינים אז זה יהיה גם מר פחות ממילא.
בהחלט, תודה נוני
הטריק הזה נראה מעולה למכורי החצילים כמוני וינוסה בקרוב! תודה!
שמחה לשמוע שאהבת שרון