לפני כמה שבועות עשינו סיור כיפי, צבעוני וטעים במיוחד בואדי ניס נאס ועל הדרך גם רכשתי מכל הבא ליד. בין הירקות שתפסו לי את העין היו פלפלי השושקה הארוכים והאדומים שאני כה אוהבת. כשהגעתי איתם הביתה, הכי התחשק לי פשוט למלא אותם בגבינות ולהכניס לתנור.. מהמקרים האלה שאני חושבת.. what can go wrong עם השילוב המעולה הזה?
פתחתי את המקרר והכנתי תערובת גבינות ממה שהיה בבית: מוצרלה, קשקבל, בולגרית וגבינת שמנת. אם במקרה יש באמתחתכם גבינת שמנת בטעמים (אני אוהבת בטעם פלפל שיפקה חריף), זוהי גם אחלה של אלטרנטיבה. אתם מוזמנים לאלתר ולגוון עם הגבינות שיש לכם בבית, אבל רק אל תוותרו על הבולגרית והמוצרלה בבקשה.
שימו לב שזהו מתכון אידיאלי לאנשי הקיטו, פליאו ולנמנעים מגלוטן.
את תערובת הגבינות תיבלתי במעט תבלינים ואז כל שנשאר לעשות הוא לחצות את הפלפלים, לנקות מגרעינים וגידים, למלא אותם, להניח צפופים בשכבה אחת ולאפות. יאמי!
מצרכים:
4 פלפל שושקה חצויים ונקיים מגרעינים וחלקים לבנים
לתערובת הגבינות:
כ-100 גר' פתיתי מוצרלה
כ-100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
חצי קוביה גבינה בולגרית מפוררת (כ-125 גר')
כ-100 גר' גבינת שמנת אהובה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית אבקת שום גבישי
1/4 כפית אורגנו יבש/טרי
1/4 כפית טימין יבש/טרי
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים אותו במעט שמן זית.
מסדרים את חצאי פלפל השושקה בתבנית עם חלקם החתוך כלפי מעלה.
מערבבים בקערה את כל חומרי תערובת הגבינות, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
בעזרת כפית ממלאים את הפלפלים בתערובת הגבינות ומהדקים. מניחים את הפלפלים בשכבה אחידה וצפופה.
מזלפים מעט שמן זית מעל ואופים למשך כ-25 דקות עד שהגבינות נמסות והפלפלים מעט התרככו.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
היי אפשר גם לעשות את המתכון הזה עם גמבה אדומה במקום הפלפלים?
היי הדר, בהחלט