המנה הבאה היא אחת מהמנות היותר מזוהות עם קרנונה שלי (אותה אחת שהביאה לנו את הקוקטיילים המטריפים של התות ושל המנגו-צ'ילי, בין היתר). מדובר בגרסה שלה למנת הפקין דאק המפורסמת, שכוללת גם פנקייקים קטנים עליהם עורמים את חתיכות הבשר עם רוטב ההויסין, מקלות הבצל הירוק והמלפפונים.
אז נכון, המצקצקים מיד יעירו כי זהו לא פקין דאק, משום שאם זה לא נראה כמו ברווז ולא הולך כמו ברווז אז זה לא ברווז, במיוחד שאין פה ברווז (וגם רוטב הויסין במקום שזיפים).. ועוד הערות והארות מחכימות.. ועל כן ציינתי כי מדובר ב-"גרסה שלה". אך תנו לי לספר לכם משהו: זהו טייק אוף מוצלח עד מאד. נשתמש בחזה מולארד, שהוא, מסתבר, מעין בין כלאיים של אווז וברווז, אותו ניתן לרכוש קפוא בסופרים ובמעדניות רבות (אם לא תמצאו אשמח לכתוב לכם איפה אני רכשתי). שימו לב שהמתכון הוא עבור ארבעה נתחי חזה מולארד (שכל אחד מהם שוקל לרוב בין 400-470 גר').
בנוסף לחזה מולארד נשתמש פה בעוד מרכיב שאינו שגרתי במטבחנו (לפחות לא במטבחי ). הפעם אני מדברת על תבלין מיוחד בשם five spices (חמשת התבלינים), שגם אותו תמצאו במעדניות וחנויות מתמחות. מדובר בתבלין ארומטי ונפלא שפשוט אי אפשר לוותר עליו.
עוד מרכיב שבלעדיו אין הוא רוטב ההויסין האהוב, שהרבה יותר נפוץ במטבחנו, ושילבנו אותו כבר בכמה וכמה מתכונים כאן בבלוג, כמו בראגו פרגיות, בעוף מוקפץ הזה, ומנת הבקר עם החצילים הזו.
מצרכים:
4 נתחי חזה מולארד (כ-400-470 גר' כל אחד)
2-3 תפוזים, חתוכים לקוביות גדולות, כולל הקליפה
8 כפיות תבלין five spices (חמשת התבלינים)
אצבע ג'ינג'ר מקולפת וחתוכה למקלות דקים
לרוטב:
כ-1/2 כוס רוטב הויסין
1 כף רוטב סויה
לכ- 8 חביתיות:
1 כוס קמח (לא תופח)
1 כוס מים/חלב
2 ביצים
1/2 כפית מלח
להגשה:
מלפפון חתוך למקלות דקים
חסה חתוכה לחתיכות קטנות
בצל ירוק חתוך למקלות דקים
הוראות הכנה:
מפזרים ככפית תבלין five spices על כל צד של נתחי המולארד, מפזרים היטב את התבלין כך שיעטוף את כל הנתחים מכל הכיוונים, מכסים ומשרים במקרר לפחות 4 שעות (אפילו לילה).
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מניחים את נתחי המולארד, עם חלקם השומני כלפי מטה, על תבנית המתאימה לתנור. עדיף תבנית ממתכת כמו תבנית תנור, כך שיהיה מקום מרווח לכל ארבעת הנתחים (בשונה מאלו המצולמים) ומפזרים מעליהם את מקלות הג'ינג'ר.
כעת, סוחטים את התפוזים מעל המולארד ומוסיפים ומערבבים גם אותם בתבנית, כך שחלקם יכסו את הנתחים, חלקם יהיו מתחתיהם וחלקם מצידם.
עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים למשך כ-30 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד כ15-30 דקות, עד שבשר המולארד עשוי היטב (זמני האפייה ישתנו מתנור לתנור).
בינתיים מכינים את החביתיות:
מערבבים בקערה את הקמח, המים/חלב, הביצים והמלח עם מטרפה.
משמנים מחבת קטנה במעט שמן ויוצקים שכבה דקה.
כאשר נוצרות בועות קטנות, הופכים לצד השני לעוד כ-30 שניות, עד שגם הוא עשוי. מוציאים ועורמים על צלחת.
מכינים את הרוטב:
מחממים בסיר קטן את רוטב ההויסין יחד עם הסויה.
פורסים את חזה המולארד לרצועות דקות ומרכיבים את המנה:
מסדרים בתוך חביתית כמה נתחי בשר, מוסיפים מגפרורי הירקות ומהרוטב ואוכלים.
עד הפעם הבאה,
מיכל