סלט יווני אסלי

רבים מכם וודאי תוהים "האם באמת יש צורך לשתף מתכון לסלט יווני?", הרי כולנו יודעים להכין סלט יווני.. לא באמת צריך מתכון עבורו.

סלט יווני אסלי, לא כזה שעבר אינטרפרטציה של ההוא או ההיא, אותו סלט שמגישים באופן זהה בכל טברנה או בית ביוון, כמה שהוא פשוט ונטול מניירות – ככה הוא תמיד מוצלח וכיפי. ולכן אני רוצה לתת לו את הכבוד המגיע לו ולהקדיש לו פוסט משלו בבלוג (מה אתם אומרים – על אותו משקל יש מקום גם לעלות את הסלט הקצוץ ה-"ישראלי" האולטימטיבי?).

הסלט היווני קם ונופל על טריות ואיכות חומרי הגלם. "פחות זה יותר", רק כשחומרי הגלם בשיאם – לא להשתמש בעגבניות מעט ירוקות ולא בשלות או במלפפונים מקומטים ועייפים כאן, פשוט ייצא לכם סלט מבאס. כמובן שגם על הפטה להיות הכי איכותית וטעימה שבנמצא. לעניין הפטה, ישנן אסכולות שונות ביוון – אלה שמוסיפים את הפטה כפרוסה שלמה מעל הירקות או אלה שמניחים קוביות של פטה מעל הירקות, לכו על מה שבא לכם.

מבחינת התיבול, גם הוא מינורי לחלוטין, לא תמצאו לימון או חומץ בסלט יווני קלאסי, אלא רק שמן זית (אבל הכי משובח שיש) והרבה ממנו (!), מלח ומעט אורגנו, אותו נבזוק מעל הפטה. אם כן, אין במתכון זה מידות מדויקות. אנחנו נתבל בדרך היוונית – נזלף ונבזוק. אל דאגה, גם לקונטרול פריקס הגדולים כאן שחייבים מידות (אתם יודעים בדיוק מי אתם ), אני מבטיחה שייצא לכם מצוין.

ישנה אפשרות להוסיף לסלט כמה זיתים טובים שלמים- אפשר ירוקים או שחורים. אני הוספתי הפעם כמה זיתי קלמטה שלמים. מי שאוהב, מוזמן להוסיף גם מעט צלפים לסיפור, שגם אותם הוספתי למתכון כאופציונאליים בלבד.

בביקורי האחרון ביוון אכלנו את הסלט הזה פעמיים ביום, כל יום, והוא פשוט לא נמאס עלינו. שימו לב שזהו מתכון עבור סלט יווני קטן, אפשר כמובן להכפיל או לשלש כמויות.. או פשוט להכין 2,3 צלחות מהסלט ולפזר לאורך השולחן – טברנה סטייל. אל תשכחו להגיש לצד לחם כפרי טוב, איתו תוכלו לנגב את המיצים שיצטברו בתחתית הצלחת.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2-3 עגבניות בשלות, אך לא רכות מדי, חתוכות לקוביות גדולות

2 מלפפונים בינוניים מקולפים וחתוכים לעיגולים

1 פלפל ירוק בינוני (גמבה, לא פלפל חריף), חתוך לרצועות גסות

1/4 בצל אדום, חתוך לרצועות

כמה קוביות גבינה פטה איכותית

שמן זית

מלח

אורגנו

אופציונאלי:

כמה זיתים שלמים

מעט צלפים

הוראות הכנה:

מניחים בתחתית קערה שטוחה קטנה את העגבניות ומפזרים מעליהן את המלפפונים, הפלפל הירוק ולבסוף את הבצל האדום.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שרוצה משבץ גם כמה זיתים שלמים ו/או צלפים בשולי הסלט.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים מעט מלח מעל הסלט.

מניחים את קוביות הפטה מעל (או את פרוסת הפטה, אם מעדיפים) ומתבלים אותן מלמעלה במעט אורגנו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מזלפים שמן זית איכותי בנדיבות ומגישים, מומלץ עם לחם כפרי טוב שיספוג את כל המיצים שיצטברו בתחתית הצלחת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

ביסקיטס

בהמשך ישיר לפוסט של העוף המטוגן, בו התרפקתי על זיכרונות

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. ציבי הגב

    נכון, הכי אותנטי. ככה אכלתי גם אני פעמיים ביום ביוון (הוי יוון).
    פשוט מעולה ולא הגרסאות הישראליות.
    תודה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן