סלט ירוק בוינגרט נענע

את הסלט הירוק המעולה והרענן הזה אכלתי אצל מארין (אותה אחת שהביאה לנו את הקוקטייל הנהדר הזה והאורז האגדי הזה). הרוטב הפרשי, בזכות הנענע הטרייה שבין מרכיביו, מקליל את הסלט ואת הארוחה כולה.

בדומה לתרכיז מנגו שאנחנו מוסיפים לרוטב של הסלט האהוב הזה, גם כאן נשלב תרכיז קפוא ברוטב – הפעם נוסיף כף תרכיז תפוזים. התרכיז מוסיף גם הוא הדריות לרוטב (בנוסף למיץ הלימון הסחוט טרי הדומיננטי) וגם מספק את המתיקות הרצויה (לא נוסיף כאן דבש/מייפל/סילאן).

אם כן, המתכון כאן הוא בעיקר לרוטב, אותו נכין צ'יק צ'אק על ידי הכנסת כל המרכיבים לבלנדר. את הסלט הירוק שנשדך לרוטב אפשר להרכיב בכל פעם בצורה אחרת, בהתאם למה שיש ואוהבים. החסה הפריכה תמיד תהיה הבסיס והתוספות ישתנו מפעם לפעם. ניתן לשלב עלי בייבי, תרד, קייל, קוביות תפוח (כפי שעשיתי הפעם) – שיכול להיות ירוק (כמו בסלט הזה למשל) או פינק ליידי/אדום. בנוסף, אני תמיד אוהבת לשלב אגוז או גרעין קלוי כלשהו – כרגיל, לכו על מה שזמין וטעים לכם.

כמובן שאת הרוטב ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד השימוש. ואז כל שנותר לעשות לפני ההכנה הוא להרכיב את הסלט בקלות, לערבב עם הרוטב ולהגיש מיד. היכונו להוסיף עוד רוטב מנצח לארסנל הרטבים האהובים עליכם (בנוסף לרוטב המוצלח של אמי, לרוטב הבלסמי מייפל, לרוטב קארי ומישמש ועוד).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לרוטב:

2 שיני שום

1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

עלים מ-2 גבעולים יפים של נענע

1 כף חרדל

1 כף תרכיז תפוזים (של פריגת)

1/8 כוס שמן חמניות

1/2 כפית מלח

הצעה לסלט (אופציונאלי בלבד):

לבבות חסה פריכים

תפוח פינק ליידי קשה, פרוס לפרוסות

פקאנים קלויים

הוראות הכנה:

מכניסים את כל מצרכי הרוטב לבלנדר ומערבלים עד לקבלת רוטב אחיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לחילופין, אפשר לערבב את כל החומרים בשייקר/צנצנצת, אך אז צריך להקדים ו לקצוץ היטב את הנענע.

מכניסים את מרכיבי הסלט לקערה, מוזגים מהרוטב, מערבבים ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

טראפלס אוראו

כפי ששיתפתי אתכם במתכון של הפיצוחים המיוחדים האלה, עונגי המתוקה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
תגובה אחת
  1. מור הגב

    האם ניתן לסחוט תפוז טרי במקום רכז התפוזים?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן