המלבי הוא אחד הקינוחים שמשפחתי הכי הכי אוהבת. לא משנה כמה חידושים אכין, למלבי תמיד יהיו המון קונים. האמת היא שכבר שנים מיקה בתי הבכורה היא אחראית על הכנת המלבי בבית – לפעמים במנות אישיות בכוסות זכוכית ולפעמים בקערה משפחתית. בחודשי הקיץ, מעטים הקינוחים שיותר כיף לאכול ממלבי צונן וטוב.
אם כן, יש אצלנו בבית שלוש גרסאות אהובות למלבי: הגרסה ה-"רגילה", אותה מיקה מעדיפה, שהיא על בסיס שמנת מתוקה וחלב, גרסה "מעורבת" (אותה אני הכי אוהבת) שהיא חלבית בתוספת חלב קוקוס שמוסיף המון עושר לסיפור, וגרסה שלישית שאינה חלבית ומבוססת רק על חלב קוקוס. כאמור, אני מעדיפה את הגרסה המשולבת – ועל כן אותה אציג בפניכם היום (מה לעשות, בבלוג הזה אני הקובעת), אך אל דאגה, אספר לכם מה יש לשנות על מנת להכין את אחת הגרסאות האחרות.
מי שלא מעוניין לגוון ולהכניס חלב קוקוס למלבי שלו מוזמן להמיר את חלב הקוקוס שבמתכון בעוד חלב רגיל וחוץ מזה פשוט לדבוק במתכון. ייצא לו מלבי "רגיל" וטעים במיוחד. מי שמעוניין במלבי שאינו חלבי ובטעם קוקוס, מוזמן להמיר את 750 מ"ל החלב בנוזל קוקוס (שיש בו הכי פחות שומן) או בחלב צמחי (חלב שקדים למשל) ואת השמנת המתוקה בקרם קוקוס עם אחוזי השומן הגבוהים ביותר. יתקבל מלבי קוקוס נפלא.
מדובר במתכון קליל שברגע שתבינו כיצד עובד תרצו להכין אותו שוב ושוב, כל פעם בגרסה אחרת, עד שתגיעו לנוסחה המועדפת עליכם. הדגש בעיניי הוא על ערבוב התערובת שבסיר עם מטרפה ללא הרף, אך במהירות איטית, מעגלית וקבועה עד שהתערובת פתאום מסמיכה.
במלבי המצולם שפכתי את המלבי החם לקערה בינונית, ציננתי כמה שעות טובות ואז הפכתי את הקערה על צלחת הגשה. כמובן שישנה אופציה קלה יותר ועם פחות התעסקות (אותה לרוב אני מעדיפה..) והיא להעביר את התערובת החמה ישירות לקערת הגשה יפה (כמו קערת זכוכית על רגל לדוגמא) ואז לא צריך "להסתכן" ולהתעסק עם המעבר לצלחת הגשה (אותו הדבר לגבי כוסות הגשה – אין מקום לטעויות).
אמתיק אתכם סוד, לאחר ניסוי וטעיה של שנים, הגענו למסקנה שהסירופ המוצלח ביותר מעל המלבי הוא.. "ויטמינצ'יק פטל", אותו תרכיז אהוב. ניתן למזוג מעט תרכיז ישירות על פני המלבי לפני ההגשה או לחילופין למזוג מעט תרכיז ל-"חלבית" ולהגישה לצד המלבי ה-"עירום". מי שמזדעזע מרעיון תרכיז הפטל מוזמן להמירו בזילופי דבש, מייפל או סילאן.
מי שמעוניין, יכול גם להגיש את המלבי עם פיסטוקים קלויים שבורים ו/או פתיתי קוקוס מעליו. אופציה נוספת להגשת המלבי היא לקשט אותו בפירות העונה חתוכים (בדומה לקינוח קרם המסקרפונה למשל), קוביות מנגו ואננס משתלבים נהדר במיוחד עם חלב הקוקוס שבמלבי.
את המלבי מומלץ להכין יום לפני ההגשה, הוא יהיה אפילו יותר טעים וגם הורדתם עוד מטלה מהצ'ק ליסט יום לפני האירוח, כמו שאנחנו אוהבים .
מצרכים:
250 מ"ל חלב קוקוס
250 מ"ל שמנת מתוקה
750 מ"ל חלב 3%
100 גר' קורנפלור
3 כפות מי ורדים
1/2 כוס סוכר
להגשה:
תרכיז פטל (כן, כן)
אופציונאלי:
פיסטוקים קלויים שבורים גס
קוקוס טחון
פירות העונה
הוראות הכנה:
מוזגים לקערה קטנה את חלב הקוקוס, מוסיפים אליו את הקורנפלור ומערבבים היטב כך שכל גושי הקורנפלור נמסים לתוכו (תבדקו שלא נותר אף גוש).
שופכים את החלב לסיר בגודל בינוני על להבה בינונית-גבוהה ומוסיפים את השמנת המתוקה, הסוכר ומי הורדים. מערבבים מדי פעם עד שמתחילות להופיע בועות קטנות והתערובת על סף רתיחה.
כעת, מוסיפים פנימה את תערובת חלב הקוקוס והקורנפלור שלנו ובעזרת מטרפה מתחילים לערבב באיטיות, אך ללא הרף, את התערובת עד שזו מסמיכה למרקם מעין פודינגי ומתחילה לבעבע.
מעבירים במהירות לקערת הגשה/כוסות הגשה ומכסים בניילון נצמד ממש בצמוד למלבי, על מנת שלא ייווצר קרום.
מצננים על השיש ומעבירים למקרר למינימום 4 שעות ועד ליממה (הכי מומלץ).
לפני ההגשה מוזגים מעל מעט תרכיז פטל (או שמגישים לצד קערה קטנה עם תרכיז פטל וכפית כך שכל אחד ימזוג לעצמו מעל המלבי) ומקשטים, אם רוצים, בפיסטוקים קלויים שבורים גס ו/או פתיתי קוקוס ו/או פירות העונה.
עד הפעם הבאה.
מיכל
4 תגובות
כמה חלב קוקוס צריך לגרסה טבעונית
היי דורה, לגרסה טבעונית יש להשתמש בליטר חלב קוקוס ו-250 מל קרם קוקוס
היי מיכל,
חלב קוקוס האם הכוונה ל coconut liquid שנמצא במדפי המרכול ?
הי ג׳ק, כן כל עוד לא מדובר במי קוקוס השקופים. חלב הקוקוס הוא לבן אך עם אחוזי שומן נמוכים מקרם הקוקוס