רטטוי

המתכון הבא הוא גרסה שלי לרטטוי, המנה הצרפתית הידועה, שאפילו יצא סרט של דיסני על שמה (אחד מסרטי דיסני האהובים עליי דרך אגב). בעצם גם מנה זו, בדומה למנת החצילים הזו, היא מעין טייק אוף למנת הגיבץ' של סבתותיי, עליה גדלתי, רק בניחוח צרפתי פרובנסלי.

לאחר שניסיתי להכין את המנה רק על הכיריים או רק בתנור, גיליתי שדווקא השילוב בין השניים מייצר את הרטטוי הטעים ביותר בעיניי. אם כן, ראשית אנו נצלה את קוביות הירקות שלנו בתנור, כאשר במקביל נבשל רוטב עגבניות פשוט אך מצוין ולאחר מכן כל מה שנצטרך לעשות הוא לשלב בין השניים. קלי קלות.

הירקות שבחרתי להשתמש בהם היום הם הבסיס שהוא בגדר חובה בעיניי: זוקיני, חציל, פלפל אדום, בצל, שום ועגבניות (אני משתמשת במשומרות קצוצות של מוטי לרוטב, ניתן להמיר בעגבניות טריות כמובן). מכאן, הרגישו חופשי להוסיף קוביות של ירקות נוספים לחגיגה כדוגמת קוביות דלורית, תפוחי אדמה, בטטה.. מה שמתחשק וזמין לכם, רק שימו לב שירקות שונים יזדקקו לזמן אפייה שונה.

התבשיל טעים יותר כשמעט מתקרר ולא בסיום הכנתו. כמו כן, הוא אפילו טעים יותר למחרת (כמו כל תבשיל תכלס..). בנוסף, הוא נשמר בכלי סגור במקרר למשך כמה ימים טובים. אספר לכם, שיצא לי כבר להשתמש בשאריות רטטוי כבסיס לשקשוקה – מתקבל מעדן אמיתי.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל סנטימטר

2 זוקיני גדולים חתוכים לקוביות בגודל סנטימטר

1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות בגודל סנטימטר

1 בצל חתוך לקוביות

4 שיני שום כתושות

1/4 כוס בזיליקום טרי חתוך לרצועות דקות

1 פחית עגבניות מרוסקות (400 מ"ל)

1 פחית עגבניות שלמות

1 רסק עגבניות קטן (100 גר')

כ-9 כפות שמן זית

1/2 כפית פתיתי צ'ילי אדום

1/2 כפית אורגנו יבש

מלח ים, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מפזרים את קוביות החצילים בשכבה אחידה על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, מזלפים עליהן כ-4 כפות שמן זית, מתבלים במלח ים ובפלפל שחור גרוס, מערבבים ומפזרים בשכבה אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באותו אופן, על תבנית תנור נפרדת מרופדת בנייר אפייה, מפזרים את קוביות הפלפלים והזוקיני, מזלפים עליהן כ-2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ים ובפלפל שחור גרוס, מערבבים ומפזרים בשכבה אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את שתי התבניות לתנור לכ-15 דקות.

במקביל, מחממים בסיר רחב ונמוך 3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את השום, מערבבים וכעבור דקה מוסיפים את שלושת סוגי העגבניות, מערבבים ומועכים את העגבניות השלמות בעזרת כף עץ.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים במלח, פלפל, אורגנו, צי'לי, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה על מנת שיתבשל בבעבוע עדין.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לאחר שחלפו 15 דקות האפייה בתנור, מוציאים את התבניות, מערבבים ומכניסים לכ-10 דקות אפייה נוספות. ייתכן והחצילים יהיו מוכנים – זהובים ומעט שחומים בקצוות – לפני הזוקיני והפלפלים, יש לשים לב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות החצילים, זוקיני ופלפלים הקלויים לסיר רוטב העגבניות ומערבבים בעדינות. מבשלים 5-10 דקות נוספות, למיזוג טעמים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הבזיליקום הטרי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן