כפי שאתם כבר יודעים, אני מאד אוהבת סלטים ונהנית מדי פעם לגוון ולהפתיע את עצמי ואת משפחתי וחבריי בסלט חדש. לפעמים, כל שצריך הוא רוטב שונה ומעניין כדי להקפיץ סלט עלים לגבהים חדשים. הרוטב שאציג בפניכם עונה בדיוק להגדרה זו.
כבר תפגשו עוד רוטב כיפי לפנתיאון, המשלב בין מזרח למערב, כאשר מרכיביו העיקריים הם טחינה ומיסו. כמו רוטב הג'ינג'ר הנפלא, גם רוטב זה מתאים לכל מיני סוגי סלטים – חסה/שורשים/לקט אסייאתי/נבטים/עלים ושילובים ביניהם – כמעט עם כל הרכב הוא יעבוד.
הקשובים ביניכם ודאי זוכרים כי יש כבר רוטב מיסו (נפלא!) בבלוג – אך יש בהחלט מקום לעוד אחד! במיוחד, שכאמור, הוא לוקח את המיסו לכיוון אחר לגמרי בשילוב הטחינה והסילאן (גם רוטב טחינה יוגורט מעולה יעלה כאן בקרוב)
אל תגלו, אך הפעם פשוט שפכתי מהרוטב על לקט סלט קנוי (טרי טרי כמובן) בתוספת עוד קצת נבטים ועלי בייבי שהעשירו את הקערה. בנוסף, צירפתי שוס אמיתי שאני ממש אוהבת להוסיף לסלטים לאחרונה – בוטנים חריפים (קונה באגף האגוזים ופיצוחים בסופר השכונתי שלי). אפשר כמובן להוסיף כל אגוז קלוי במקום (אל תוותרו על קראנץ' אגוזי כלשהו בסלט שלכם).
כמובן שכדאי להשתמש רק בטחינה שאתם נהנים לאכול, אני הלכתי על "הר ברכה" (כמו במתכון של עוגת הטחינה).
מצרכים:
1 כפית מיסו בהיר
1 כפית אבקת שום/ שום גבישי
1 כף סויה
2 כפות סילאן
מיץ מלימון גדול
זסט מאותו לימון
4 כפות טחינה גולמית
מעט מים
הוראות הכנה:
מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים 2 כפות מים, מערבבים ובודקים אם יש צורך להוסיף עוד. אם כן, מוסיפים מעט, מערבבים וחוזרים חלילה עד לקבלת הדלילות הרצויה. שימו לב שאנו רוצים רוטב עשיר וסמיך – אך לא סמיך מדי. אם נותנים לרוטב לחכות במקרר עד להרכבת הסלט – הרוטב יסמיך ויהיה צורך בהוספת עוד מעט מים לפני שמוסיפים אותו לסלט.
מוזגים מהרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
רוטב מצוין! תודה
היי אפרת, שמחה שאהבת! תודה על התגובה