קרקרים מלוחים עם קרמל ושוקולד

חברתי נתי, האמריקאית הנצחית של החבורה, מאוהבת בכל מה שאיכשהו קשור ליונייטד סטייטס אוף אמריקה (נא לומר במבטא בוסטוני כבד בבקשה ). לא בכדי, היא זו שהביאה לנו את הבלוברי מאפינס של סטראבאקס, בין היתר.

לכבוד הגעתה של שנת 2021, והתקווה שתהיה מוצלחת בהרבה מקודמתה, היא הכינה לנו ממתק אמריקאי ממכר ביותר בשם New Year's Crack  – ביס אחד מה-"אסון" הזה ותבינו מהר מאד כמה השם הזה מתאר במדויק את המצב.. ממכר כבר אמרתי, לא?

ועוד לא סיפרתי לכם כמה קל קל קל להכין אותו! המשוואה של כמה המאכל הזה טעים, לעומת כמה שהוא קל להכנה מסוכנת ביותר – שלא תגידו שלא אמרתי. כל שיש לעשות הוא לרפד תבנית בשכבת קרקרים, לשפוך עליהם רוטב קרמל שנכין בצ'יק צ'אק (ולא אנחנו לא מפחדים מקרמל! שהכנו יחד כבר גרסאות אחרות שלו בעבר ברוטב הקרמל המלוח המושלם, בקרם קרמל ועוד..). מעל נפזר שוקולד צ'יפס, שיימסו לתוך עצמם וסה טו!! עכשיו רק צריך לחכות בסבלנות (מה זה סבלנות?!! ) עד שיתקרר, לשבור לחתיכות (כמו שעשינו בממתק המעולה והמושחת הזה) ולנשנש/להגיש.

בגרסה האמריקאית למתכון משתמשים ב-saltines, קרקרים דקים ומלוחים. לא מצאתי מקבילה זהה מקומית, אז בהמלצתה של נתי הלכתי על קרקר זהב הפשוט והטוב. אם ידוע לכם על קרקרים דומים יותר ל-saltines, אשמח לשיתוף ובכל מקרה בטח כבר הבנתם שגם הקרקר זהב עשה עבודה מצוינת. מה שכן, חייבים להקפיד להשתמש אך ורק בקרקרים פריכים וטריים. בפסח, המירו את הקרקרים במצות ותקבלו את הממתק הכשר לפסח השווה ביותר שיש!

לפני שנתחיל אספר לכם שאני פיזרתי מעל שכבת השוקולד, בעודה חמה, מעט מלח ים, בשביל להדגיש את האפקט המלוח-מתוק שאני כל כך אוהבת. לדעתי צעד זה צריך להיות בגדר חובה, הוספתי אותו כאופציונאלי, אבל אני מבקשת – אל תוותרו עליו. הקרקרים נשמרים מצוין כמה ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

קרקרים דקים ומלוחים (השתמשתי ב-21 קרקרים זהב רגילים לתבנית שלי)

220 גר' חמאה

1 כוס סוכר חום כהה

1 וחצי כוסות שוקולד צ'יפס

אופציונאלי: מעט מלח ים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

מרפדים תבנית קטנה (בגודל של כ-25*30) בנייר אפייה ומסדרים את הקרקרים צמודים בשכבה אחת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את החמאה והסוכר החום לסיר קטן ומבשלים אותם על להבה בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוזגים בזהירות את תערובת החמאה-סוכר חום מעל הקרקרים ואופים למשך כ-3-5 דקות, עד שהטופי שיצרנו מבעבע כולו. מוציאים התבנית מהתנור (ונזהרים לא לגעת בטופי הרותח).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מיד עם יציאת התבנית מהתנור, מפזרים את השוקולד צ'יפס מעל הטופי הרותח ולא נוגעים למשך דקה, על מנת לאפשר להם להתרכך מחום הטופי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לאחר דקה, מורחים בזהירות בעזרת גב של כף או לקקן את השוקולד צ'יפס שנמסו מעל שכבת הטופי, באופן כמה שיותר אחיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמעוניין מפזר מעל מעט מלח ים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים ומקפיאים למשך כ-30 דקות.

שוברים לחתיכות לא שוות ושומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד שבוע.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן