קינואה עם פטריות ושום

לאחרונה יוצא לי לאכול יותר ויותר קינואה. למרות שהיא פופלרית במטבח הביתי כבר שנים רבות כתוספת בריאה ביותר (חלבון מלא, חומצות אמינו בשפע, סיבים תזונתיים ועוד), רק בשנים האחרונות הפכה לקבועה במטבחי, אם בסלטים, תוספות, לביבות, כמילוי לפלפלים ועוד.

לפני מספר ימים, ככה פתאום, שמתי לב שהבלוג קיים כבר שנתיים וחצי ועוד לא העליתי בו מתכון אחד של קינואה (למעט כחלק מהמרכיבים בעוגיות הבריאות המטריפות האלה). מחדל, ללא ספק.

ובכן, נתחיל דווקא במתכון פשוט של תוספת מוצלחת וקלה שכיף לחזור אליה פעם אחר פעם. הפעם צירפתי לקינואה פטריות (הכי נחמד לשלב בין כמה סוגים, אך בהחלט אפשר להסתפק רק בשמפיניון טריות), בצל ושום כמובן. מי שלא אוהב פטריות מוזמן להמירן באיזה ירק שרוצה ומתחשק לו, הרי אותן אנחנו מטגנים לחוד ובסוף מערבבים יחד עם הקינואה (קוביות פלפלים בשלל צבעים/קוביות בטטה/זוקיני/גזר מגורד/שילוב של כמה.. השמיים הם הגבול מבחינת האפשרויות והשילובים). אפשר גם פשוט להישאר בגזרת הבצל ושום, עם תוספת של כרישה ובצל ירוק אם בכל זאת רוצים קצת לגוון.

כמו במתכונים של הבצק עלים הזה או האורז הזה, אתם מוזמנים להוסיף לחגיגה גם ערמונים, שכפי שכבר הבנתם זהו אחד השילובים האהובים עליי. בנוסף, את הטימין הטרי ניתן להמיר גם בטימין יבש אם אין לכם, עדיין ייצא מעולה. כמובן שניתן להוסיף לטימין או להמיר אותו בעשבי תיבול אחרים האהובים עליכם.

שימו לב, אני מבשלת את הקינואה כמו פסטה ולא כמו אורז, כפי שלרוב מורים על גב האריזות. כך הקינואה לא מתקבלת רכה מדי והרבה יותר נעימה לאכילה בעיניי. כמובן שמי שמעדיף לבשל את הקינואה לפי הוראות היצרן מוזמן.

מצרכים:

מצרכים לקינואה ופטריות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כוס קינואה

2 סלסלות פטריות פרוסות דק

5 שיני שום כתושות

1 בצל קצוץ דק

2 כפות שמן זית

1/2 כפית עלי טימין קצוצים

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מרתיחים סיר גדול של מים מומלחים ומבשלים את הקינואה למשך כ-9 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.

קינואה למים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שטיפת הקינואה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במקביל, במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.

בצל מזהיב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הפטריות, השום והטימין ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות מתרככות.

הוספת פטריות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת שום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים במלח ים ובפלפל שחור טחון טרי.

תיבול במלח ופלפל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקינואה למחבת, מערבבים היטב, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מיד.

הוספת קינואה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב המנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנת קינואה עם פטריות ושום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
10 תגובות
  1. ליאת הגב

    הי מיכל, עד כה הייתי אמביוולנטית לגבי הטעם של תבשילי הקינואה למינהם, אך הפעם לפי השילוב שלך עם הפטריות יצא ממש עסיסי וטעים!!! תודה ומפיצה הבשורה בשמחה הלאה.

  2. יניר הגב

    יותר מידיי כלים ועבודה

  3. יעל אלעזר הגב

    יצא לי קצת נוזלי ומרגיש ש קינואה לא ממש מבושלת
    סיננתי ושאפתי את הקינואה

    • מיכל הגב

      הי יעל, קודם צריך לבשל את הקינואה למידת הבישול הרצויה ורק בסוף את מוסיפה את הקינואה המבושלת והמסוננת לתערובת הפטריות, בצל ושום.

  4. יעל אלעזר הגב

    בישלתי 9 דקות . מה אני אמורה לבדוק בכדי לדעת שהקינואה מבושלת ?

    • מיכל הגב

      תטעמי ותראי שהיא מבושלת מספיק – לא קשה מדי אבל עדיין אל דנטה, שלא תהיה דייסתית

      • שחף אוחנה הגב

        כמה מים צריך לשים על חבילת קינואה? (400 גרם).
        מבשלים כמו פסטה?
        או שאפשר לבשל כמו אורז? ולתת למים להתאדות?

        • מיכל הגב

          שתי השיטות יעבדו- אני מעדיפה כמו בפסטה ואז פשוט למלא סיר במים מומלחים כמו שעושים עם פסטה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן