קוקטייל קפוא של רוזה ואבטיח קייצי ומרענן

אני מאד אוהבת יינות קרים בקיץ, כרגע שאבלי הוא האהוב עליי , אבל גם לרוזה טוב יש מקום של כבוד במועדפים שלי. הקוקטייל הקליל שאוטוטו אציג בפניכם יכול בקלות להתחרות בתחרות "המרענן הרשמי של הקיץ"' בעיניי לפחות: אבטיח קפוא + רוזה בבלנדר, סיפור הצלחה ודאי, לא?

בביקור האחרון שלי בניו יורק גיליתי את ה- fros'e הטרנדי (שמאז נתקלתי בו גם במסעדה בארץ) – שזה frozen rose בעצם. היום קצת נשכלל את אותו פרוזה בעזרת הפרי הורדרד והאולטימטיבי של הקיץ הישראלי. האמת, כשאני חושבת על זה, גם סורבה אבטיח על גל הטרנדיות החזק הקיץ, לאחר שהקונדיטור הגאון דומיניק אנסל (מר קרונט בשבילכם) יצא השנה עם הסורבה אבטיח המגניב והאולטרה מצולם שלו. אין, אני ממש עם היד על הדופק, אה?

אצלי במקפיא תמיד ניתן למצוא שקיות זיפ-לוק עם פירות קפואים בשביל שייקים בעיקר (בננות קפואות הן בגדר מאסט), שלא יתפסו אותי לא מוכנה חס וחלילה 😀, אז בדיוק באותו אופן כך נקפיא קוביות אבטיח, לפחות יום לפני הכנת הקוקטייל. ולכן, אם כרגע יש לכם הרבה אבטיח שלא בטוח שתסיימו וחבל שמחר/מחרתיים ייזרק – דוך למקפיא.

כמובן שתשתמשו רק באבטיח שטעים לכם לאכול.. אם הוא כבר לא זה (או אולי אף פעם לא היה..) הוא לא יתאים גם למשקה שלנו. אהיה לארג'ית אתכם ונגיד שבמקרה והאבטיח סביר מבחינת מרקם וטעם, אבל לא מספיק מתוק, אפשר להוסיף מעט מי סוכר לבלנדר, אוקיי?

אם אתם ממש רוצים להגדיל ראש, ניתן גם להקפיא  קוביות של רוזה בתבנית קרח, אך בעיניי זה שלב שאפשר לוותר עליו.

שימו לב שישנה אפשרות להגיש את המשקה מיד עם סיום טחינתו בבלנדר, או לחלופין אפשר למזוג לכוסות ולהכניס למקפיא כשעה לפני הגשה. כך הוא מעט יותר יתקשה ויהיה יותר גרניטה או ברד במרקמו, בנוסף שקיים הפלוס של ההכנה מראש. כשהקוקטייל יקפא הוא יתחלק לנוזל ולפרי לחוד, אין צורך להילחץ, ערבוב עם כפית, תוך שבירת הקרח העדין ו-Fros'e האבטיח שלכם מוכן ומזומן.

בכל מקרה, נראה לי שכבר הבנתם, בין השורות, כי זהו אחלה פתרון לאתנחתא נפלאה מהזיעה, הלחות והחום של הקיץ.

מצרכים:

לכ-6 כוסות קוקטייל:

מצרכים לקוקטייל רוזה אבטיח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-4 כוסות קוביות אבטיח קפוא

1 בקבוק (750 מ"ל)  יין רוזה

2 כפות מיץ לימון/ליים סחוט טרי

כמה עלי נענע

אופציונאלי: מעט מי סוכר (כפית סוכר על כפית מים רותחים, או יותר לפי הטעם)

הוראות הכנה:

מכניסים לבלנדר את האבטיח הקפוא, היין ומיץ הלימון וטוחנים עד לקבלת מרקם ברדי.

הוספת יין
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת מיץ לימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טועמים, אם המשקה לא מתוק מספיק לטעמכם, מוסיפים מעט מי סוכר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוזגים לכוסות, מעטרים בעלה נענע ומגישים מיד. לחלופין, ישנה אפשרות להכניס את כוסות המשקה למקפיא לכשעה לפני ההגשה על מנת לקבל מרקם של גרניטה/ברד.

  • ישנה אפשרות לשלב את הנענע בתוך המשקה ולא כעיטור ולהכניסה לבלנדר יחד עם שאר המרכיבים, לשיקולכם.
המשקה מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
משקה מקרוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קימצ'י

קימצ'י ביתי

את המתכון הקוריאני הבא, אותו למדה לפני שנים מבחורה פיליפינית

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. נטלי הגב

    עשית לי חשק ממש! נראה מעולה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן