קוקטייל מונטנה: ג'ין, ג'ינג'ר ביר, ליים ונענע

את המשקה המופלא הבא שתיתי אצל מארינוש חברתי האהובה (אותה אחת שהכירה לי את הסניקרס הבריא האדיר והאורז עם הפטריות והערמונים האגדי, בין היתר). לאחר שגמעתי את הכוס השנייה של הדרינק המרענן ביותר ששתיתי הקיץ, הודעתי למארין שיותר מדי זמן לא העלתי מתכון למשקה כיפי לבלוג (כמו משקה הרוזה והאבטיח הקפוא, קנקן הקוקטייל של מיטל או קוקטייל היין הלבן והאפרסקים הזה, למשל) והמשקה שלה הולך לשבור תקופת יובש זו.

לאחר זמן מה, מארין הכינה עבורנו את הקוקטייל באירוע נוסף, שגם שם הוא התחסל במהרה על ידי כולם בהנאה רבה, ובאותו יום קבענו כבר דייט להכנה משותפת של המשקה, רק על מנת לדייק כמויות כמובן . היא שיתפה אותי כי העניקה למשקה את השם "קוקטייל מונטנה", משום שלראשונה טעמה משקה דומה כאשר נפשה עם משפחתה בחווה במדינת מונטנה שבארה"ב (שם ג'ינג'ר ביר פופולרי במיוחד, מסתבר..)

מדובר בקוקטייל קייצי ונפלא המורכב מג'ין, ג'ינג'ר ביר, מיץ ליים, נענע ואוכמניות. אספר לכם שבעבר ממש לא הייתי מאוהדי הג'ין, אך בתקופה האחרונה דעתי הולכת ומשתנה – ג'ין וטוניק כבר ממש טעים לי והקוקטייל הזה – בכלל השלים את המהפך בגישתי לג'ין. בנוסף, בזכות מארין גיליתי את הג'ינג'ר ביר (שיצא לנו להיפגש בעבר, אך לא נתתי לו את הכבוד הראוי לו..). למי שאוהב ג'ינג'ר, מדובר בשוס אמיתי, וכתוספת למשקה אחר, הוא עושה עבודה לא פחות ממופלאה בהוספת עוקצנות מתבקשת שמשדרגת את כל חווית השתייה (קצת הארכתי והתפלספתי אני יודעת, אבל יש על מה..).

את הג'ינג'ר ביר ניתן למצוא היום בכל חנויות האלכוהול/יין וגם בחלק מהמעדניות והמכולות האסייתיות. מאז שאימצתי אותו עבור הקוקטייל של מארין, גם משפחתי התפנקה בג'ינג'ר ביר צונן בארוחות שישי ונהננו עד מאד.

לענייני תחליפים: אם אין לכם אוכמניות, הרגישו חופשי להחליף אותן בקוביות תותים בעונה/פטל או פרי צבעוני ומתוק אחר חתוך לקוביות, שיוסיף נגיעת צבע נחמדה ומתיקות של פרי. אם אתם מכינים את המשקה שלא בעונת הליים, המירו אותו בלימון. נכון, זה לא אותו אפקט ויתקבל דרינק קצת פחות משובח, אך עדיין מוצלח – פרשי, מר, חרפריף ומעט מתקתק – פשוט נפלא.

זהו משקה שנורא כיף לארח איתו – מכינים אותו בכלי זכוכית גדול עם הרבה קרח ומגישים מיד לאחר ההכנה בעזרת מצקת. כמובן שאם אינכם מכינים לאירוח גדול (של כ-10 מבוגרים), אתם מוזמנים לחתוך את הכמויות בחצי.

מצרכים לקערה גדולה:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 וחצי כוסות ג'ין

6 בקבוקי ג'ינג'ר ביר (200 מ"ל כל בקבוק)

2 כפות גדושות אבקת סוכר

2 חופנים גדולים של עלי נענע שטופים

100 גר' אוכמניות

1 כוס מיץ ליים סחוט טרי

קרח

הוראות הכנה:

מכניסים לקערת זכוכית גדולה את עלי הנענע, הג'ין, הג'ינג'ר ביר, מיץ הליים ואבקת הסוכר ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים פנימה את הקרח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את האוכמניות ומערבבים אותן בעדינות פנימה לתוך הקוקטייל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד בכוסות Low Ball בעזרת מצקת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן