כבר זמן רב שמתחשק לי לרקוח איזה קוקטייל קייצי, חדש וכיפי שירענן את השבועות החמים והלחים שעוברים עליי.
הזמנה לערב אצל עדידס ושי האהובים לכבוד יום הולדתו של שי (דה וינצ'י בשבילכם..) סימנה הזדמנות נפלאה עבור כך. הודעתי לעדידס כי הקוקטייל של הערב עליי והפלגתי במחשבותיי על הכיוון שאקח את אותו קנקן פרשי וקייצי.
תחילה חשבתי ללכת לכיוון קנקן Pimms אנגלי וטוב, with all the works, כפי ששתיתי בעבר אצל אביגיל ואלעד (שהחתימו את הדרכון בבריטניה הגדולה במשך כמה שנים), אבל במחשבה שניה קנקן פימס אמיתי צריך להגיע בשילוב תותים שאינם בנמצא כרגע..
אז מה כן בעונה ומתאים? חשבתי לעצמי..
עוגת הנקטרינות שבדיוק העליתי לאתר של "הארץ" (קצת טפיחה על השכם, מה קרה?) קרצה לי מהמסך – למה לא להשתמש באותו פרי אהוב גם בקוקטייל שלנו?!
הרי כבר ידוע כי אפרסקים ושמפניה הולכים יד ביד באופן מופלא בבליני – בואו נעשה איזה טוויסט קטן ונוליד חבר חדש (וטיפה'לה פחות פלצני..)
אני סופר מרוצה מהתוצאה הסופית, וכך גם היו חבריי (את זה ראיתי לפי ה-refills ).
מקווה שגם אתם תאהבו ותכינו.
שימו לב שאת רוב העבודה עושים הרבה לפני שהאורחים מגיעים – כמו שאנחנו אוהבים.
המתכון מבוסס על מתכון דומה מהבלוג המקסים damn delicious.
- הקוקטייל המצולם הוא לכמות כפולה.. לאור מספר השותים באותו ערב.
מצרכים:
1 בקבוק יין לבן יבש (אני הלכתי על סוביניון בלאן)
1 בקבוק פרוסקו/קאווה יבשה (הלכתי על פרוסקו)
1/4 כוס ליקר אפרסקים/שנאפס אפרסקים
3 אפרסקים ו/או נקטרינות חתוכים לפלחים
- חתכתי לחצי ואז חתכתי לפלחים של 4-5
חופן עלי נענע חתוכים גס
אופציונאלי: חבילת פטל
- אם יש פטל בנמצא, אני מאד ממליצה להוסיף – גם מוסיף טאץ' של צבע וגם מתיקות חמצמצה נהדרת.
- בעונה, מעניין יהיה להמיר בגרעיני רימון.
כמה חופנים של קרח
הוראות הכנה:
בקנקן גדול (או קערה גדולה) מערבבים יין לבן, ליקר/שנאפס אפרסקים, נקטרינות/אפרסקים חתוכים, נענע ופטל (אם משתמשים).
מערבבים היטב, מכסים ושומרים במקרר לפחות שעה.
לפני ההגשה, מוסיפים את הפרוסקו/קאווה ואת הקרח, מערבבים ומגישים.
לחיים!
עד הפעם הבאה,
מיכל