את הטיפ הבא נתנה לי חברתי נתי המהממת (אותה קרניבורית שסיפרתי לכם עליה פה), כשכתבה לנו (בקבוצת הוואטסאפ אלא מה?!) על ההצלחה שהמנה הזו גרפה אצל ארבעת המופלאים שלה, בצירוף כמה תמונות מגרות בטירוף.
כאשר הבנתי שמדובר בפעולה שאורכה דקה, בה שניצל לא אטרקטיבי שישב במקרר (לפחות מאתמול) נהפך לכוכב איטלקי מפתה – הוספתי מיד עוד שורה לטו דו ליסט שלי.
מאז השתמשתי בטריק של נתי כבר שלוש פעמים וכל פעם התשואות לא איחרו להגיע (חוץ משל אלולו ואורן ה – party-poopers שיש להם אישו עם גבינה ובעיקר ממש לא מעוניינים שייגעו להם בשניצל..).
למרות שהצ'יקן פרמזן היא מנה יותר אמריקאית מאיטלקית, בואו לא ניתפס על הקטנות – אנחנו עדיין לוקחים את השניצל הכאילו צברי שלנו ונותנים לו טוויסט אחר עם ניחוחות של חוץ לארץ.
שלא תבינו אותי לא נכון – אני חובבת שניצלים מושבעת! אבל שאריות שניצלים שהתרככו להן בקופסת הפלסטיק במקרר, איך אומר… קצת פחות עושות לי את זה.
עוד דרך להסתכל על זה: יש כאן שיטת שיווק נוספת של אותה מנה (בתוספת כמה מרכיבים שעושים את כל ההבדל). אשתף אתכם כי שבוע שעבר, אמי הצטרפה אל הילדים ואליי ללאנץ' בו הכנתי את המנה המדוברת ומכרה ליונתוש (במבריקות שאין שנייה לה- אשת השיווק של השבוע בביתנו ) את ה- "שניצל פיצה". הילד עף!
כפי שמסיקים מהכותרת, מדובר במנה שאינה כשרה בעליל ואין כאן דרך יצירתית לעקוף את העניין, אלא אם אתם יודעים על איזו מוצרלה פרווה משובחת שאני לא שמעתי עליה.. אני בספק. אתם יודעים מה? גם אם קיימת כזו בשוק, באינסטינקט הייתי אומרת בואו נימנע ונדלג למנה הבאה .
חלאס עם חפירותיי.. בואו נתחיל…
מצרכים:
שניצלים מאתמול (או שלשום..)
- האמת שיוצא כל כך טעים, שלא ארים גבה אם תכינו במיוחד שניצלים לכבוד המאורע .
רוטב עגבניות משובח מוכן
- ה – go-to שלי הוא ה- Passata של חברת Mutti שמגיע בבקבוק זכוכית גבוה. בביקור באיטליה הקיץ גיליתי שהוא גם בחירתם של בשלנים איטלקיים.
מוצרלה מגורדת
- באותו ביקור באיטליה, שכרנו בית ונהנינו לבשל יחד כל המשפחה. באחד הערבים לקחתי את השניצלים היתומים שנשארו מארוחת הצהריים ועשיתי להם פייס-ליפט למנה הזו. שם השתמשתי בפרוסות גבינת פרובלונה נפלאה במקום המוצרלה. אם במקרה יוצא לכם להכין איתה – מדובר במעדן.
גוש פרמזן (לגירוד על פומפייה)
שמן זית לשימון התבנית
מלח, פלפל
אופציונלי: כמה עלי בזיליקום
הוראות הכנה:
מדליקים את התנור על חום של 180 מעלות.
משמנים תבנית המתאימה לתנור במעט שמן זית ומניחים בה את השניצלים כך שיכסו את התחתית, אחד ליד השני.
שופכים רוטב עגבניות בנדיבות מעל השניצלים עד לכיסוי ומשטחים.
מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים כמה קרעי בזיליקום, אם מעוניינים.
- אני הכנתי הפעם ללא עלים ירוקים הנראים לעין – בכל זאת היה מיועד לגמדים שלי .
מפזרים מעל רוטב העגבניות את המוצרלה המגורדת ומגרדים מעל את גוש הפרמזן.
מכניסים לתנור לכ-10-15 דקות עד שהגבינה נהיית מותכת וזהובה.
מגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
הי מיכלוש, לא תאמיני,
בסופש הייתי אל אמא שלי בירושלים והכנתי שניצלים, נו היא לא בדיוק אכלה וכמה אני כבר יכולה להכיל, אז אמנם לא היה לי הרוטב הזה הנהדר, שישי, ירושלים תיכף סוגרים בקיצור לא יצא, הלכתי על רוטב פסטה אחר שהיה וחגגתי ובכלל גם את הסלט חסה מנגו והרוטב המשגע עשיתי באירוח לפני שבועיים, הפואנטה כמובן היה הרוטב, כי אפרסקים,תפוחים,נקטרינות(בעיקר אילו שאני מגדלת) נכנסים אצלי לסלט כבר מזמן ביחד עם ויניגרט תפוזים בו אני מאוהבת. הרוטב שלך החדש הזה טלטל אותי, אוף כמה שאני אוהבת מיונז. אז תמיד אני נהנית ממתכונייך גם אם לא תמיד זוכרת לכתוב לך. נשיקות והיום יומולדת לאמא בתיה.
רחלה תודה תודה על התגובה המקסימה.
great minds think alike:)
כיף לי שכיף לך לקרוא אותי. נשיקות.
וואי תסלחי לי אבל הגזמת לערבב בשר וחלב
שלום שרה,
הבלוג פונה לקהל רחב של אנשים ומכאן שיש בו גם מתכונים שאינם כשרים.. איש איש מוזמן לבחור במתכונים המתאימים לו.
שרה, את יותר מצודקת!!!
בשר וחלב באתר יהודי???????????
בושה וחרפה!!
שלום פנינה,
הבלוג שלי פונה למגוון האוכלוסיה ואני מכבדת את דרכו של כל אחד.