הפשטידה הבאה היא אחת הקלות והמוצלחות – מכינים אותה צ'יק צ'אק, בקערה אחת, וכעבור שעה וקצת נהנים בלי רגשות אשם (רק 1/3 כוס שמן זית על פשטידה גדולה) מפשטידת קישואים נימוחה ונפלאה.
את המתכון מירי'לה האהובה נתנה לי כבר לפני שנים רבות ומאז אני חוזרת אליו מדי פעם, אך לא מספיק האמת.
הפשטידה אינה חלבית, כך שמתאימה לי כמו כפפה ליד כשאני מחפשת אלטרנטיבות למאותגרי הלקטוז או שונאי הגבינות שבחבורה. בנוסף, כבר זמן מה שאני מקבלת בקשות (בעיקר לאחר פרסום קיש הבצל ופשטידת החצילים) להעלות פשטידת פרווה מצוינת – אז הנה חברים היא בהחלט הגיעה.
שוס כיפי בפשטידה זו הוא שבשינוי קטן אחד היא הופכת לפשטידת בצל נפלאה גם כן. אם כן, הבנתם נכון, יש לנו כאן שתי פשטידות במחיר אחד (או בפוסט אחד במקרה שלנו 😀): בכדי להפוך את הפשטידה לפשטידת בצל מוצלחת לא פחות, פשוט המירו את חמשת הקישואים המגוררים בחמישה בצלים קצוצים לקוביות בינוניות. חוץ מזה, ממשיכים עם כל שאר המצרכים וההוראות בדיוק אותו דבר.
מצרכים:
5 קישואים מגוררים (בפומפייה/מעבד מזון) ומסוננים מנוזלים
4 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
1/3 כוס שמן זית
2/3 כוס מים
1 ורבע כוסות קמח
1/3 כוס פירורי לחם
1 כפית גדושה מלח
1/3 כפית פלפל לבן
1/3 כפית כמון
1/3 כפית כורכום
קמצוץ אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים בקערה גדולה את הקישואים המסוננים יחד הביצים, אבקת האפייה, שמן הזית, המים והתבלינים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים תבנית פיירקס/קרמיקה גדולה (אני השתמשתי בתבנית בגודל 23 *33) ומעבירים אליה את הבלילה.
מפזרים את פירורי הלחם באופן אחיד מעל הפשטידה ואופים כשעה ורבע עד שפני הפשטידה משחימים.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
20 תגובות
שלום לך ותודה על המתכונים.
כשאת אומרת כוס קמח האם תוכלי לאמר במשקל כמה זה. כנ״ל שליש כוס שמן
אודה לך מאוד אם תוכלי לענות
בתודה מראש
מוריס חיוט
שלום מוריס, אני משתמשת בכוסות מדידה- כך שממלאת את כוס המדידה (של 240 מל) עד סופה ומיישרת. באותו אופן יש לי כוסות מדידה של חצי/רבע/שליש/שמינית כוס. ממליצה לרכוש- מאד נוח לאפיה ובישול.
היי מיכל,
האם ניתן לוותר על פירורי הלחם מעל?
היי רוני, בטח שאפשר- הם מוסיפים פריכות כיפית מלמעלה אבל ממש לא חובה.. שיהיה בהצלחה
היי
מה גודל התבנית?
תודה!
היי שלי, כפי שכתוב אפיתי בתבנית 23 * 33, אבל כל תבנית גדולה בגודל דומה תתאים
האם אפשר שלא לסחוט את הקישורים ולא להוסיף מים?
לא ניסיתי.. אבל עדיף לסחוט את הקישואים ולא להשאיר את הנוזלים הריריים שלהם
אם סוחטים את הנוזלים מהקישואים אז למה בעצם מוסיפים מים מנגד?
שאלה מעניינת 🙂 חייבים לסחוט הקישואים טוב אחרת המרקם יוצא ״מושי״ מדי- אלו נוזלים עמילניים שעושים לא טוב לקישוטים באפייה. המים שמוסיפים הם בכמות מדודה ביחס לחומרים היבשים, בשילוב עם הביצים מתקבל הנרקם הרצוי.
תודה על ההסבר 🙂
הולכת להכין.
בהצלחה 🙂
לא הספקתי לצלם, חוסלה! תודה
ישששששש!!!!
האם ניתן להחליף לקמח מלא?
הייתי מנסה חצי חצי, נראה לי יהיה טוב
היי,תודה על המתכונים.עשיתי את פשטידת הבצל ויצא נחמד,לא יותר מזה.אנסה את גרסת הקישואים.
מקווה שתהנו ממנה
מיכל פשטידת ההקישואים ממש מוצלחת (כמו שאר המתכונים שלך) יחד עם הקראמבל פטריות המעולה נעלמו מהשולחן בין רגע. תודה רבה
איזה כיף לשמוע שאהבת סוזי!