פשטידת בצל

זוכרים את פשטידת הקישואים הכה מוצלחת הזו?

פשטידה הכי קלה להכנה, "הכל בקערה והופ לתנור" וגם טעימה בטירוף? אז היום נכין יחדיו את אחותה – פשטידת הבצל. האמת היא שזהו ממש פוסט מיותר – אבל לפעמים אני צריכה ללעוס לכם מידע כנראה..

למה אני מתכוונת? חדי העין והזיכרון יזכרו שבהקדמה של פשטידת הקישואים סיפרתי לכם על שוס כיפי במיוחד – שבעצם בקלות רבה הפשטידה הופכת לפשטידת בצל מוצלחת לא פחות. כל שיש לעשות הוא להמיר את הקישואים המגורדים בקוביות בצל קטנות והופ – מתקבלת לה פשטידת בצל נפלאה וכה טעימה (עם מינימום רגשות אשם).

אבל מה? בתכל'ס אני חושבת שמעטים מכם באמת הלכו וניסו את החלפת הקישואים בבצל (ואני יודעת שהרבה דווקא אימצו את פשטידת הקישואים לרפרטואר הקבוע והאהוב שלהם – ובצדק ), אז החלטתי לעשות מעשה ולהכין לכם את הפשטידה בגרסתה הבצלית – נראה לי שאקט זה יעשה את העבודה (והאמת שכבר כמה ימים ממש מתחשק לי להכין אותה..).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

5 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

4 ביצים

1 שקית אבקת אפייה

1/3 כוס שמן זית

2/3 כוס מים

1 ורבע כוסות קמח

1/3 כוס פירורי לחם

1 כפית גדושה מלח

1/3 כפית פלפל לבן

1/3 כפית כמון

1/3 כפית כורכום

קמצוץ אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים בקערה גדולה את קוביות הבצלים יחד עם הביצים, אבקת האפייה, שמן הזית, המים והתבלינים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משמנים תבנית פיירקס/קרמיקה גדולה (אני השתמשתי בתבנית 36*24) ומעבירים אליה את הבלילה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים את פירורי הלחם באופן אחיד מעל הפשטידה ואופים כשעה ורבע, עד שפני הפשטידה משחימים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן