פסטה מהירה ברוטב גבינת בורסן ופטריות

אחת הגבינות המשובחות ביותר בעיניי (ובעיניי רבים אחרים..) היא גבינת הבורסן Boursin הצרפתית. גבינה רכה, מעט מתפוררת, המגיעה ארוזה כמתנה בתוך מתנה, עטופה ברדיד אלומיניום בתוך קופסת קרטון מרובעת קטנה.

אני זוכרת בדיוק מתי בילדותי התאהבתי בגבינה, בחופשה משפחתית בצרפת. בכל בוקר במזנון ארוחת הבוקר לא ויתרתי על מבחר גבינות הבורסן השונות. עד היום אין בעיניי טעם מנצח מבין הגבינות האלו – המקום הראשון צמוד בין הפלפל השחור לשום ועשבי תיבול, בה נשתמש היום.

אם במקרה עוד לא הכרתם את הפלא המושחת ביותר הזה, אני לא יודעת אם עליכם להודות לי או לקלל אותי . מדובר בגבינה המשדרגת כל מגש גבינות מפנק, לצד ירקות, על קרקרים, טוסטים, כריכים, תפוחי אדמה – היא תהפוך כל ביס ללא פחות משמימי, ואיני מגזימה (ובאמת שאין לי שום רווח כאן לצערי ).

במתכון היום, גבינת הבורסן שלנו, הפעם בטעם שום ועשבי תיבול, דווקא תהפוך לרוטב קרמי ועשיר לפסטה, מעין אלפרדו לעצלנים, אם תרצו. במקום שמנת מתוקה, נוסיף את הגבינה העשירה והמצוינת הזו ובהתאם כך תתקבל מנת הפסטה שלנו.

זהו מתכון עם המון מקום למשחק וגיוונים, אם בסוגי הפטריות שתבחרו להוסיף או שאולי בכלל תבחרו להמיר את הפטריות בירק אחר, כדוגמת פרוסות זוקיני או להוסיף ירק – הכל יעבוד. גם שלוק היין הלבן שמוסיפים לרוטב אינו חובה – הוא יוסיף בהחלט, אך המנה תהיה לא פחות ממצוינת גם בלעדיו. באותו אופן, הפטרוזיליה הקצוצה שנפזר מעל הפסטה המוכנה, גם היא אופציונלית לחלוטין (על הפרמזן אני ממליצה לא לוותר). סוגי פסטה שונים יתאימו, אך אני ממליצה לבחור באטריות פפרדלה או פטוצ'יני איכותיות למנה זו, אותם הרוטב הקרמי יעטוף בצורה מושלמת. גם פסטה אחרת תעבוד כמובן. מי שמעוניין לוותר על הפחמימות, עדיין יכול להכין את המנה עם אטריות זוקיני – תהיה מנה אחרת לחלוטין, אך עדיין טעימה מאד.

שימו לב כי יש לשמור מעט ממי בישול הפסטה בעת סינונה או לחלופין לנהוג כמוני ולהעביר את הפסטה עם מלקחיים ישירות מהסיר בה היא מתבשלת למחבת עם הרוטב. אם כן, הבנתם נכון, זוהי מנה שמוכנה תוך 10 דקות עבודה – אנו נבשל במקביל את הפסטה והרוטב הקליל, נאחד אותם ונגיש מיד.

מדובר באסקפיזם המושלם (והמשמין) ביותר לתקופה ההזויה שחיים בה כרגע.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 כפות שמן זית

1 חבילת פטריות שמפיניון (ניתן להמיר/להוסיף פטריות אחרות), חתוכות לפרוסות

1 חבילת פפרדלה (250 גר')

1 חבילה בורסן שום ועשבי תיבול (150 גר')

שלוק יין לבן (לא חובה)

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל

פרמזן מגורד

הוראות הכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסיר גדול של מים מורתחים ומומלחים, עד למידת בישול אל דנטה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במקביל, במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 4-5 דקות עד שמצטמקות ומשנות את צבען.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את היין הלבן (מי שמשתמש), את גבינת הבורסן ומעט ממי בישול הפסטה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים עם מלקחיים את הפסטה לתוך המחבת עם הרוטב ומערבבים כך שהרוטב יעטוף היטב את הפסטה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים עם פטרוזיליה קצוצה (אופציונאלי) ופרמזן מגורד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן