פיצוחים ביתיים הכי טעימים

על הפיצוחים המיוחדים של עונגי המהממת שמעתי מחברותיי, שסיפרו שכאלה פיצוחים עוד לא אכלו.. פשוט סכנה גדולה, ברגע שלוקחים אחד, אי אפשר להפסיק.

כמובן, שכמו שאתם כבר מכירים אותי, לא עברו כמה דקות והמתכון המדובר נחת בכיסי הוירטואלי (על הדרך עונגי, שאני עפה על הביצועים שלה מהבלוגוש, פינקה אותי במתכון נוסף, שגם יהיה פה בקרוב..). כבר באותו סופ"ש קליתי בתנורי את הפיצוחים המדוברים והכרזתי: נמצא הנשנוש האולטימטיבי לצד הדרינק (שמאז ימי הקורונה מוצא את דרכו אל שולחני לעיתים תכופות יותר ויותר ).

לצורך הכנת הפיצוחים מתחילים עם שלוש כוסות אגוזים טבעיים – עדיף שילוב של שלושה סוגים שונים של אגוזים. בעיניי, השילוב המוביל הוא קשיו, פקאן ושקדים. שימו לב שעל האגוזים להיות טבעיים – אנחנו אלה שנעניק להם את הקלייה והטעם. כמובן שאפשר לגוון ולשלב אגוזי מלך, לוז, פיסטוק.. מה שזמין וטעים לכם. גם אם תשתמשו רק בשני סוגי אגוזים, לא יקרה שום דבר.

השוס כאן הוא התיבול המעניין, ואני מבקשת לא לעקם את האף מבלי שתנסו. במתכון המקורי של עונגי יש 2 כפות זרעי שומר, לדעתי הם קצת משתלטים מדי בכמות זו אז הורדתי לכף גדושה (שעדיין מאד מורגשת). בתור מישהי שלא מטורפת על טעם של אניס – התוצאה פשוט מושלמת לדעתי. כמובן שאתם מוזמנים להוריד/להוסיף בהתאם לטעמכם האישי. בנוסף לזרעי השומר תמצאו כאן גם שילוב של פתיתי צ'ילי, מייפל, מרווה, גרידת לימון ומלח ים (מי שמעוניין מוזמן להמיר את קליפת הלימון המגורדת בקליפת תפוז, שגם תתאים). אתם כבר מבינים שמדובר במתכון "לגזור ולשמור", נכון?

במידה ואתם בכלל לא מעוניינים להוסיף לפיצוחים מימד של מתיקות, אתם מוזמנים להוריד את המייפל. אך עליי להודות כי בעיניי זו תהיה טעות גדולה ביותר – אם אתם מתעקשים, פשוט הורידו כף או שתיים ממנו. גם על פתיתי הצ'ילי אני מבקשת לא לוותר וגם לא על המרווה שמעניקה טוויסט מהמם. אם לא תנסו לא תדעו!

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

3 כוסות אגוזים שונים – כאמור אני ממליצה על כוס שקדים טבעיים, כוס קשיו טבעי וכוס פקאן טבעי.

3 כפות שמן זית

4 כפות סירופ מייפל אמיתי

1 כף גדושה זרעי שומר

חופן עלי מרווה טריים

קליפה מגורדת מלימון אחד

1 כפית פתיתי צי'לי

1 כפית שטוחה מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה גדולה את האגוזים, מוסיפים אליהם את כל יתר החומרים ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסדרים את התערובת באופן אחיד על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה ואופים כ-12 דקות עד שמשחימים. שימו לב שלא נשרפים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן