פאי שקדים, שוקולד וקוקוס טבעוני וללא גלוטן (מעולה לפסח)

מחפשים עוגה טבעונית טעימה ומוצלחת עד מאד? הגעתם לפוסט הנכון.  היום אני שמחה להציג בפניכם פאי טבעוני וללא גלוטן, המורכב משקדים, שוקולד וקצת קוקוס, שמעולה גם לפסח. קחו ביס אחד ותרגישו שאין כאן שום התפשרות על הטעם, למרות ועל אף עניין חוסר הגלוטן ודברי החלב.

מתקבל קינוח כל כך קרמי ועשיר שלא יאמינו שזה טבעוני וללא גלוטן. סוד הקרמיות טמון בקרם הקוקוס שבשכבת השוקולד. שימו לב, נשתמש בקרם קוקוס ולא מי קוקוס או חלב קוקוס, אנחנו רוצים את הפחית עם אחוזי השומן הגבוהים ביותר. בנוסף, את פחית קרם הקוקוס יש לנער היטב לפני השימוש.

זהו לא קינוח בו הקוקוס מהווה מרכיב מרכזי, הוא יותר ברקע, בזכות קרם הקוקוס שבשכבת השוקולד ושמן הקוקוס שבקראסט/קלתית. מי שרוצה שהקוקוס יהיה קצת יותר מודגש, מוזמן לפזר גם שבבי קוקוס מעל שכבת השוקולד, יחד עם מלח הים האטלנטי. ישנה גם אפשרות לפזר מעל שכבת השוקולד פרוסות שקדים קלויות. אספר לכם שאצלי בבית העדיפו את הגרסה ה-"נקייה", עם מלח ים בלבד.

בנוסף, ישנן בקראסט שתי וריאציות של שקדים – גם שלמים טבעיים וגם קמח שקדים/שקדים טחונים. נשלב את שניהם במעבד מזון, אליהם נוסיף קצת מייפל ושמן קוקוס מומס ונקבל קראסט/קלתית מעולה. שימו לב, אין במתכון תוספת של סוכר לבן בכלל, אלא רק מייפל טבעי, ולא הרבה ממנו (ושוקולד מריר כמובן).

הכנת הפאי קלה ביותר, אך כן תצטרכו להיאזר בסבלנות לפחות ארבע שעות (ועדיף לילה) עד שתוכלו להתענג על פרוסה. אשתף אתכם שהיינו בדילמה כאן בבית, האם נכון להכניס את הפאי לכמה שעות למקפיא או ללילה במקרר, או האם בכלל הפאי טעים יותר ישירות מהמקפיא? בשני המקרים התוצאה תהיה טובה מאד, השאלה היא מה העדפתכם? קינוח קפוא או קר? אצבעות השוקולד למשל, נאכלות ישירות מהמקפיא, אך ממתקי השוקולד וטראפלס האוראו, דווקא יחכו לכם במקרר. אם כן, זהו קינוח מעולה להכנה מראש.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לקראסט:

1 כוס שקדים טבעיים שלמים

1 כוס קמח שקדים/שקדים טחונים

2 כפות סירופ מייפל טבעי

3 כפות שמן קוקוס, מומס

למילוי:

300 גר' שוקולד מריר, חתוך לקוביות

1 כף מייפל

1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס

מעט מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה:

מתחילים עם הקראסט:

מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

מכניסים את השקדים השלמים והשקדים הטחונים יחד למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת גסה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את 2 כפות סירופ המייפל ו-3 כפות שמן הקוקוס המומס ומעבדים עוד קצת, רק עד לקבלת תערובת פירורית אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מהדקים היטב את תערובת השקדים שיצרנו באופן אחיד בתחתית וצידי תבנית פאי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-15-20 דקות או עד שמזהיב ומעט משחים. מצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את המילוי:

מכניסים את קוביות השוקולד לקערה בינונית ומוזגים מעל את כף סירופ המייפל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנערים את פחית קרם הקוקוס, שופכים את תוכנה לסיר קטן, מחממים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה.

כשקרם הקוקוס רותח מוזגים אותו מיד מעל השוקולד והמייפל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוזגים את תערובת השוקולד מעל הקראסט המצונן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים בזהירות, כך שלא ייגע בשוקולד, ומכניסים למקרר ל-3-4 שעות ועד לכמה ימים. מי שמעדיף, אפשר גם להקפיא.

אם רוצים, מפזרים מעל מלח ים אטלנטי ו/או פרוסות שקדים ו/או שבבי קוקוס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הפאי נשמר עטוף במקרר לכ-5 ימים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. ירדן הגב

    היי, תודה רבה על המתכון!
    איך אוכל להחליף את השקדים בכל המתכון? אנחנו אלרגיים בבית.

    • מיכל הגב

      יכולה להחליף את השקדים הטחונים באגוזי מלך טחונים או אגוז אחר טחון.

      • ירדן הגב

        חושבת שמשהו אחר שהוא לא אגוזים יוכל להתאים?
        תודה!

        • מיכל הגב

          היי ירדן, כל הרעיון הוא שקמח השקדים/השקדים הטחונים מחליפים את הקמח/גלוטן, במתכון הזה לא מתאים להמיר אותם בקמח כלשהו, כך שהייתי עוברת למתכון אחר לצערי

  2. Monica הגב

    נראה מתכון מעולה. כמה אחוזי שומן צריך להיות בקרם קוקוס כדי שיצליח?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן