עוף סטיקי בדבש ושומשום

שמה של המנה הבאה נשמע הרבה יותר טוב ומדויק באנגלית מאשר בעברית: Sticky Honey Sesame Chicken. מדובר במנה שכאילו נלקחה ישירות מתפריט ה- Chinese takeout של מסעדה סינית-אמריקאית מושחתת טיפוסית (שום קשר לאוכל סיני אותנטי כן? דגש על סיני-אמריקאי ).

כשבישלתי לראשונה את המנה לצהרים של הילדים, מיד אמרתי שאני חייבת, אבל חייבת, להזמין את האחים שלי לאכול אותה, כי זה בדיוק סוג הג'אנק שהם שניהם כל כך אוהבים. אבל כשמכינים את המנה בבית, היא ממש לא ג'אנק! נכון, יש כאן טיגון (לא בשמן עמוק, דרך אגב) .. אז מה? גם בשניצל הקבוע שלנו יש ובעוד מנות רבות וטובות. אנחנו ממש לא פוחדים מקצת טיגון טוב בחיינו.

אם כן, ראשית נעטוף את קוביות הפרגיות (או חזות העוף, אם אתם מעדיפים) בתערובת של ביצה וקמח מתובל ונטגן אותן… עד כאן סוג של שניצלונים מאד טעימים (נשנשתי כמה ככה על הדרך לפני צירופם לרוטב, אז אני יודעת היטב ). בזמן הטיגון נערבב בקערה את חומרי הרוטב המעולה ואז כל שיישאר לנו לעשות הוא קצת להסמיך את הרוטב ולצרף אליו את קוביות העוף המטוגנות. זהו.

אם אתם מכינים את המנה עבור ילדים שאין להם בעיה עם "קישוטים ותוספות" על האוכל שלהם, אל תשכחו לפזר מעל העוף מעט שומשום קלוי ובצל ירוק לפני ההגשה. בנוסף, אם אתם מבשלים את המנה עבור קהל בוגר יותר, הייתי ממליצה להוסיף עוד כפית סרירצ'ה. זה המקום לומר שאין מה להיבהל מהסרירצ'ה במתכון גם לילדים. זוהי כמות קטנה ומאזנת למתקתקות של הרוטב, מתקבלת מנה שהיא אפילו לא פיקנטית.. עליה כל ילדיי התענגו. אם כן, אין ספק שמנת העוף הזו תיכנס לסבב ארוחות הצהרים של הילדים שלי.

כמובן שחובה להגיש את העוף לצד אורז לבן (או אורז קוקוס, כי.. למה לא?!) ולהנות מכל ביס וביס. מי שרוצה להפוך את המנה לנטולת גלוטן, יכול פשוט להמיר את הסויה ברוטב סויה ללא גלוטן ואת הקמח בעוד קורנפלור.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

כ-750 גר' פרגיות מנוקות וחתוכות ל-3 או 4 חלקים (ניתן להמיר בקוביות חזה עוף שלם)

כ-5 כפות שמן חמניות לטיגון

לציפוי:

2 ביצים

1/2 כוס קמח

1/4 כוס קורנפלור

1 כפית אבקת שום

1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

לרוטב:

1/3 כוס דבש

1/4 כוס סויה

1/4 כוס קטשופ

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית שמן שומשום

1 כף מירין

1 כפית סרירצ'ה (או יותר, אם רוצים מנה פיקנטית)

1 וחצי כפיות קורנפלור

4 שיני שום כתושות

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד

אופציונאלי: 2 כפות רוטב צדפות (יש גם טבעוני)

להגשה:

כף שומשום

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

הוראות הכנה:

טורפים את הביצים בקערה בינונית, מוסיפים את קוביות הפרגיות ומערבבים היטב, כך שכולן תהיינה מצופות.

צילום :הדס פרוש/הארץ

בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הציפוי: הקמח, הקורנפלור, אבקת השום, הפפריקה המתוקה, אבקת הג'ינג'ר, המלח והפלפל השחור.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מעבירים את קוביות העוף לקערת הקמח המתובל ומצפים היטב.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

במקביל, מחממים במחבת גדולה על להבה בינונית-גדולה כ- 6 כפות שמן חמניות.

מטגנים את קוביות הפרגיות המצופות כמה דקות מכל צד, עד שמזהיבות ומשחימות מעט ומעבירים לצלחת מרופדת נייר סופג.

צילום :הדס פרוש/הארץ

בזמן שמטגנים את הקוביות, מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הרוטב: הדבש, הסויה, הקטשופ, הצ'ילי המתוק, שמן השומשום, המירין, הסרירצ'ה, הקורנפלור, השום הכתוש והג'ינג'ר המגורד (ורוטב הצדפות, למי שמשתמש).

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

כעת, מנגבים את המחבת שטיגנו בה ומוסיפים את הרוטב לאותה המחבת שטיגנו בה את הפרגיות (לאחר ערבוב נוסף לוודא שאין גושי קורנפלור) ומערבבים במשך דקה או שתיים עד להסמכת הרוטב.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים את קוביות הפרגיות ומערבבים כך שהרוטב יצפה את כולן.

צילום :הדס פרוש/הארץ

אם רוצים, קולים מעט שומשום במחבת ומגישים את המנה עם שומשום קלוי ובצל ירוק קצוץ מעל, לצד אורז לבן כמובן.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. נירית הגב

    הכנתי, לא מסובך כמו שנראה מרשימת המרכיבים הארוכה. יצא מעולה!!! ללקק את האצבעות

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן