עוגת שוקולד טבעונית רכה ומעולה

לפני כמה שנים טובות, בן דודו של אורן הפך לטבעוני. כפועל יוצא מכך, יהודית, חמותי, הוסיפה לרפרטואר שלה כמה מתכונים טבעוניים שיערבו לחיכו. את עוגת השוקולד הזו, אותה נוהגת להכין מפעם לפעם, אוהבים גם רחוקים מטבעונות.

מדובר בעוגה בחושה, רכה, עשירה וכה טעימה שלא מסגירה במאומה שאין בה לא ביצים ולא דברי חלב. כמובן שאין זכר לטעם החומץ שבתוכה (להזכירכם, הכנסנו חומץ גם לעוגת שוקולד של לין שרחוקה מלהיות טבעונית..).

השילוב של החומץ והסודה לשתיה עושים פה את העבודה של הביצים, לכן הם בגדר חובה כמובן. אם אין לכם חומץ תפוחים ומתחשק לכם עכשיו וכרגע לנסות את העוגה – המירו אותו בחומץ 5% רגיל או אפילו במיץ לימון.

את הגנאש שדרגתי והעשרתי מעט, ולאחר ניסוי וטעייה אני ממליצה לשלב 75 גר' שוקולד מריר איכותי עם קרם קוקוס או שמנת מתוקה צמחית, אשר מעניקה טעם יותר ניטראלי. הפעם השתמשתי בשמנת המתוקה הצמחית והופתעתי לגלות שיצא טעים – אני מודה שמעולם לא רכשתי מצרך זה לפני הכנת עוגה זו. האמת שאפשר בכלל לוותר על גנאש (לא! ) ובמקום זאת לפדר את העוגה באבקת סוכר או להשאירה ככה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לעוגה:

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס שמן חמניות/קנולה

1 כף חומץ תפוחים

1 כוס מים רותחים

2 כפות גדושות אבקת קקאו איכותי

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1 ושליש כוסות קמח תופח

לציפוי:

75 גר' שוקולד מריר

1/3 כוס שמנת צמחית/קרם קוקוס

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מערבבים בקערה את השמן, החומץ, תמצית הוניל והמים הרותחים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח, אבקת הקקאו, המלח והסוכר ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף, מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, מערבבים עד להטמעתה בתערובת ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים במשך כ-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת הצמחית/קרם הקוקוס בפולסים במיקרו או לחלופין בבאן מארי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מורחים את הגנאש באופן אחיד על פני העוגה החמה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן