עוגת קוקוס שוקולד וקרם וניל לפסח

הי חברים, היום אני שמחה להציג בפניכם עוגה מושלמת לפסח שמתווספת כאן בבלוג לאלטרנטיבות מעולות אחרות לחג נטול הגלוטן (כמו עוגת התפוזים, קוקוס ושקדים או עוגת השוקולד המעולה למשל). מדובר בעוגה בעלת שילוב טעמים אהובים של קוקוס, שוקולד, חלבה ווניל. תודו שנשמעת שווה, נכון?

חשוב לציין, כי כמו שבמקרה של העוגות המתאימות לפסח הנוספות כאן בבלוג, גם כאן ממש אין התפשרות בטעם ובאיכות העוגה למרות החסרת הקמח מהמתכון, ולכן אני ממליצה עליה גם לא בימי פסח (שנאמר: "שבכל הלילות אנו אוכלי חמץ ומצה..") – אני נהנית לחזור אליה גם בשאר ימות השנה (מבחן אולטימטיבי לעוגת פסח). לעומת זאת, מי שמחכה לפסח בשביל להתענג על עוגיות הקוקוס הידועות (מכירה כמה כאלה.. מארינוש 😍), מאד יהנה מהתחתית הקוקוסית העשירה של עוגה זו.

בנוסף, למרות שהעוגה מורכבת "כביכול" משלוש שכבות (כמו עוגת המוס הקפואה למשל), היא ממש קלה להכנה ואפילו ניתן להכינה מראש (פלוס ענק בימי החג העמוסים). היות והעוגה צריכה את הזמן שלה במקרר גם לאחר שמסיימים להכינה, בנוסף להמתנה קצרה בין שלב שתיים לשלוש (על הקרם להצטנן על תחתית הקוקוס לפחות שעה לפני הוספת שכבת הקצפת), ניתן גם לפצל את ההכנה לפעמיים קלות במיוחד.

שימו לב שנשתמש בתחתית הקוקוס בארבעה חלמונים, אך בחלבונים לא נשתמש במתכון זה. שמרו אותם עבור חביתת חלבונים בריאה (פחות הקטע שלי מודה 😀), מרנג ביתי או עוגת אנג'ל פוד קייק (שבקרוב, מקווה, סוף סוף אעלה את גרסתי אליה כאן בבלוג).

מי שמעוניין מוזמן להכין את העוגה בתבנית 24 (במקום 26, כפי שמצוין), ואז היא תהיה מעט גבוהה יותר.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

תבנית קפיצית בקוטר 26

לתחתית הקוקוס:

4 חלמונים

1 כוס אבקת סוכר

2 כוסות קוקוס טחון

לקרם שוקולד-חלבה:

200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות

1 כפית תמצית וניל

125 גר' חלבה מפוררת

100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

לקצפת וניל:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס חלב

אופציונאלי לפיזור מעל העוגה: שוקולד מריר מגורר

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מתחילים עם תחתית הקוקוס:

מכניסים למיקסר את החלמונים יחד עם אבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

חלמונים ואבקת סוכר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חלמונים ואבקת סוכר מוקצפים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת לקקן, מקפלים פנימה את הקוקוס הטחון עד לקבלת בלילה אחידה, אותה משטחים בתבנית משומנת ואופים למשך כ-15 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים.

הוספת קוקוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קיפול קוקוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תערובת קוקוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קוקוס על תבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תחתית קוקוס לפני אפיה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תחתית קוקוס אחרי אפיה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהתחתית בתנור, ניגשים להכנת קרם השוקולד-חלבה:

ממיסים בקערת זכוכית במיקרו/בבאן מארי את קוביות השוקולד יחד עם תמצית הוניל, החלבה המפוררת והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

לפני המסה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב חמאה חלבה שוקולד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרם שוקולד מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מורחים את הקרם באופן אחיד על פני התחתית ומצננים למשך שעה לפחות.

קרם על תחתית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרם על תחתית2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את שכבת קצפת הוניל:

מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה, פודינג הוניל והחלב ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

שמנת פודינג לפני הקצפה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קצפת מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מורחים את הקצפת מעל שכבת השוקולד-חלבה, מכסים ומקררים למשך כמה שעות עד ההגשה.

קצפת על שוקולד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קצפת על שוקולד2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לפני ההגשה אפשר לגרד מעט שוקולד מריר מעל שכבת הקצפת אם רוצים.

גירוד שוקולד מעל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
העוגה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

עוף ביין

את המתכון המעולה הבא העבירה לי לי , אותה אחת

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
18 תגובות
  1. כץ בתיה הגב

    האם אין טעות במירשם של תחתית העוגה ויש להקציף חלמונים ולא חלבונים?

  2. טלי אדרי הגב

    האם אפשר לוותר על החלבה למי שלא אוהב,ואם לא אז מה אפשר במקום,תודה על המתכון

  3. טליה הגב

    אשמח אם תוכלי לתת אפשרות במתכון זה לפרווה.
    שמן קוקוס במקום חמאה למשל.( מה שאת חושבת)..אשמח לכמויות

  4. אוסנת הגב

    מה יכול להחליף את החלב למי שרוצה עוגת פרווה?

    • מיכל הגב

      היי אוסנת וטליה, לא הכנתי גרסה פרווה של העוגה אז לא עונה מניסיון.. יש להחליף גם את החמאה בקרם שוקולד (נגיד בשמן קוקוס/חמאת שקדים) וגם את השמנת והחלב בקרם וניל (בחלב וקרם קוקוס?).. ייתכן ועדיף מראש לבחור עוגה פרווה כמו עוגת התפוזים, קוקוס ושקדים המצוינת למשל. חג שמח!

  5. יואב הגב

    ואם אני לא אוהב גם קוקוס, שוקולד וחלבה ורוצה בכלל עוגה טבעונית מפרווה (לא של בעל חיים), מה את מציעה להחליף בעוגה?

  6. דנה הגב

    היי האם צינון הכוונה לשים במקרר? כי התערובת שוקולד חלבה מעט נוזלית ולא נוקשה כאשר מכינים אותה ושמים אותה על העוגה

  7. דלית הגב

    היי מיכל
    לא הצלחתי לחתוך את העוגה (ערב החג…)הקוקוס כל כך קשה וכך גם השוקולד. הסתכלתי שוב במרשם -לוודא שההקצפה של התחתית היא עם החלמונים. וזו ניראית לי הסיבה לתחתית הקשה….
    או שפשוט לא הצלחתי הפעם…
    נשיקות וחג שמח❤️

    • מיכל הגב

      הי דליתוש, ממש מבאס לשמוע שהעוגה לא הצליחה! אכן יש חלמונים בתחתית, אך הם לא אמורים לגרום לה להיות קשה מדי..

  8. ריבה הגב

    מה יקרה עם אנשים ביצים שלמות במקום חלבונים? תודה מראש

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן