עוגת אוראו מדהימה

היום אני שמחה להציג בפניכם עוד עוגת דגל של לין הקונדיטורית המוכשרת (אותה אחת שהביאה לנו את עוגת הקוקוס והעוף חמוץ מתוק, בין היתר).

לין מספרת כי עוגת האוראו הזו היא הבסט-סלר שלה, רק שכאשר אופה אותה לאירועים מכינה גרסה גדולה וחגיגית יותר, המורכבת מ-8 ביצים (ולא 6 כפי שנכין היום). אז גם מורחת שכבת קרם במרכז העוגה ולא רק מעליה, כפי שנעשה היום בגרסה היותר ביתית וידידותית.

ביום הולדתי האחרון, שחל בתחילת תקופת הקורונה, לין פינקה אותי בעוגה זו שהעלתה חיוך רחב על פניי ועל פניהם של שאר דיירי הבית כמובן. עם הביס הראשון ידעתי שלא יירחק היום והמתכון לעוגה הנהדרת והמיוחדת הזו יעלה כאן לבלוג.

זהו לא מתכון האוראו הראשון כאן בבלוג, ישנו את מקפא האוראו המוצלח עד מאד, שאם עוד לא ניסיתם, אני ממש מתעקשת שלא תפספסו אותו. בנוסף, בקרוב מאד אציג בפניכם גם טראפלס אוראו מעלפים, כך שיש למה לחכות.

כמו במקרה של עוגות השוקולד והקוקוס של לין, גם כאן זוהי בעצם עוגת שיפון – נטולת חמאה, רכה, ספוגית ואוורירית (שימו לב לא לטעות ולחשוב כי ישנו קמח שיפון בעוגת שיפון, זהו פשוט שמה המקצועי של עוגת "לייקח" זו).

אוהבים גלידת שברי עוגיות (cookies & cream)? זו העוגה בשבילכם – גם רכה ואוורירית וגם עם ביסים קטנים של שברי עוגיות. חשוב לא לוותר על כפית המלח בבלילה שעושה רק טוב לתוצאה הסופית.

העוגה נשמרת בקירור למשך כמה ימים ורק משתבחת למחרת הכנתה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 ו-3/4 כוסות קמח תופח

1/2 כוס סוכר + 1/2 כוס סוכר

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כוס שמן

1 כוס חלב

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי (או 1 כפית קרם טרטר)

1 כפית תמצית וניל

2 חבילות אוראו (כ-32 עוגיות, כאשר ברבע נשתמש לציפוי)

חמאה לשימון התבנית

לציפוי האופציונאלי:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (240 גר')

1 כף אבקת סוכר

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מכניסים את עוגיות האוראו למעבד מזון ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת תערובת פירורית גסה (לחילופין, אפשר להכניס את העוגיות לשקית אטומה/קערה ולפורר גס עם מערוך).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה את הקמח, 1/2 כוס הסוכר וכפית המלח ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

יוצרים מעין בור במרכז התערובת היבשה ומכניסים לתוכו את 1/2 כוס השמן, החלמונים, תמצית הוניל וכוס החלב. מערבבים היטב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים לתערובת 3/4 מעוגיות האוראו המפוררות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מכניסים את החלבונים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל לבעבע. מוסיפים את מיץ הלימון ואת 1/2 כוס הסוכר הנותרת בזרם דק וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב ורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך תערובת האוראו, בעדינות, בשלוש מנות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לתבנית עוגה משומנת בקוטר 26, אותה דופקים כמה פעמים על השיש, להוצאת בועות אויר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים כ-50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי. מוציאים ומצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמעוניין, מכין את הציפוי:

מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר, במהירות גבוהה, עד לקבלת קצפת רכה ויציבה.

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את פירורי עוגיות האוראו הנותרים ומערבבים רק עד להטמעתם בקצפת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים את העוגה מהתבנית ומצפים אותה בנדיבות בקרם (מי שרוצה יכול לעשות דוגמא נחמדה עם מזלג).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן