עוגיות חמאה ושומשום שחור

העוגיות המשולשות והמיוחדות שכבר אספר לכם עליהן תפסו את עיני בעלעול בספר האפייה המהמם Homemade Decadence של Joy Wilson. נקודות השומשום השחור על פני עוגיות החמאה שבו אותי וסימנתי לעצמי להכניס אותן במהרה לרשימת המתכונים שעליי לנסות.

כעבור כמה ימים, התחשק למיקוש בכורתי בת ה-10 לאפות משהו במטבח, תחביב אהוב (ומלכלך ) עליה – האמת שהיא פשוט מצוינת בבצקים! "את יודעת מה? מה דעתך לנסות מתכון מסקרן עבור הבלוג?", שאלתי. תחילה, כשהבינה שמדובר בעוגיות עם שומשום שחור דחתה אותי על הסף.. אם קצפת או שוקולד לא מעורבים, היא פחות בעניין. אך לאחר קצת חנופה מצידי, היא הסכימה לקחת על עצמה את האתגר.

למעט הדלקת התנור מצידי, מיקה עשתה הכל, מההתחלה ועד הסוף, ויצאו לה עוגיות פשוט מושלמות. עד כדי כך טובות היו העוגיות של מישמיש, שלמחרת אותו יום ארחנו חברים, היו המון קינוחים מפונפנים יותר ומפונפנים פחות, אך הצלחת שחוסלה ראשונה הייתה דווקא קערת עוגיות השומשום השחור של מיקה.

אשתף אתכם שמראש ביקשתי ממנה להוריד את כמות החמאה מ- 240 גר', שהיתה רשומה במתכון המקורי לכמות של 200 גר' שלגמרי מספיקה – מתקבלות עוגיות חמאתיות ומענגות במיוחד. בנוסף, מיקה, על דעת עצמה, החליפה את הסוכר החום דמררה בסוכר חום כהה שהפך אותן לכהות וקרמליות – כאמור, התוצאה היתה כל כך מוצלחת שכמובן שאימצתי את השינוי שלה.

שימו לב שהבצק של העוגיות דביק במיוחד – זה בסדר – ככה הוא אמור להיות. לכן חשוב לצנן אותו לפני העבודה ולא לתת לו להיות יותר מדי על השיש. אם צריך, הכניסו אותו לכמה דקות למקפיא ורק לאחר מכן חזרו לעבוד עימו. כדי להעביר את העוגיות ביתר קלות לתבנית, אימצתי את שיטתה של מיקוש שלי, ואת משולשי העוגיות העברתי עם מרית לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה

2 ורבע כוסות קמח

2 כפות קורנפלור

1/2 כפית מלח

2 כפות + 2 כפיות שומשום שחור

הוראות הכנה:

מכניסים את החמאה והסוכר לקערת המיקסר ומקציפים, עד לקבלת תערובת בהירה, תפוחה ואוורירית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה נפרדת מערבבים קמח, קורנפלור, מלח ושומשום שחור.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את תערובת הקמח, בכמה מחזורים, לתערובת החמאה והסוכר, כאשר כל פעם מערבלים עד שהתערובת נטמעת ורק אז מוסיפים כמות נוספת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מותחים ניילון נצמד על משטח עבודה ומעבירים את התערובת לניילון. מעבדים עם ידיים נקיות עד לקבלת בצק רך ויציב, עוטפים ומכניסים למקרר ל-20 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 165 מעלות.

מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים אותו לדף. חותכים לריבועים בגודל 5*5 ס"מ ואז חותכים כל ריבוע לשני משולשים. חוזרים על אותה פעולה עם יתרת הבצק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את המשולשים בזהירות לתבנית תנור (או שתיים) מרופדת נייר אפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-20-22 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן