סיר דגים ים תיכוני קליל ומטריף

כל שעליכם לעשות על מנת להגיש לשולחן סיר דגים ברמת חמישה כוכבים (או שלושה, אם במישלן עסקינן ) הוא להכניס את כל המצרכים הבאים לסיר, לערבב ולהכניס לתנור, שיעשה את כל שאר העבודה.

המנה שאציג בפניכם היום היא מנת דגים ים תיכונית, עשירה ומלאה בטעמים וטקסטורות. תמצאו כאן המון עגבניות שרי צלויות, לבבות ארטישוק, זיתי קלמטה, צלפים, יין לבן ועוד. אם אינכם אוהבים חריף, אין שום בעיה להסיר את הפלפל החריף מהמתכון או להפחית ממנו. רק הבטיחו לי בבקשה שתגישו את הסיר יחד עם לחם טוב, שיספוג לתוכו את הרוטב המהמם שמתקבל בסיר, עליו תעמיסו ביס של דג נימוח וירקות צלויים. גן עדן.

מבחינת סוג הדג, פילטים של כל דג טרי יתאימו. רק קחו בחשבון שזמני האפייה ישתנו מעט בהתאם לגודלו של הדג. לרוב אני מכינה את המנה עם 4 פילטים של לברק (כמובן שאין בעיה להגדיל כמויות לסיר גדול יותר), אך הפעם הוספתי רק 3 פילטים מכיוון שאיש הדגים שלי סיפק לי לברקים ענקיים  במיוחד.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

4 פילטים של דג לבן, למשל לברק (הכנסתי הפעם 3, כי היו פילטים גדולים במיוחד)

כ-600 גר' עגבניות שרי תמר חצויות

1 בצל, חתוך לחצי ואז לפרוסות דקות

4 שיני שום פרוסות

צנצנת קטנה לבבות ארטישוק (190 גר'), חתוכים לשניים

1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

1/4 כוס צלפים

1/2 פלפל חריף ירוק חתוך לפרוסות (או יותר, לפי הטעם)

1/3 כוס יין לבן

1/3 כוס שמן זית

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

כמה פרוסות לימון דקות

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

לסיר נמוך ורחב, שניתן להכניס לתנור, מכניסים את עגבניות השרי, הבצל, השום, לבבות הארטישוק, הזיתים, הצלפים, הפלפל החריף, השמן והיין.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומכניסים לתנור לכ-25 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פותחים את התנור ומשבצים את הפילטים של הדג מעל תערובת העגבניות, מתבלים את הדגים במלח ובפלפל ומשקים אותם במיצי התערובת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסדרים את פרוסות הלימון הדקות מעל הדגים ומחזירים לתנור לעוד כ-12-15 דקות, תלוי בגודלו ועוביו של הדג ובמידת העשייה המועדפת עליכם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם עם לחם טוב, פסטה או אורז.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

רטטוי

המתכון הבא הוא גרסה שלי לרטטוי, המנה הצרפתית הידועה, שאפילו

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. ליאה הגב

    מתכון הדגים הכי טוב שהכנתי עד כה. קל להכנה וטעים. משובח ממש.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן