נאצ'וס בתנור

עוד מילדותי, כאשר התגוררתי בארצות הברית, יש לי חיבה עזה לנאצ'וס, אותו חטיף טורטייה מקסיקני, פריך ומלוח שמשתדך נפלא עם גוואקמולי, סלסה, שמנת חמוצה ועוד ועוד. אספר לכם שהדבקתי גם את ילדיי באהבתי לג'אנק הזה ואצלנו קערת נאצ'וס גדולה עם דיפים או תוספות (כפי שכבר אפרט) הם נשנוש קבוע.

היום לקחתי את הנאצ'וס הקבועים שלנו והכנתי גרסה משלי ל- Nachos Fully Loaded הכה אמריקאים. מתקבל הנשנוש המושחת המושלם לצד בירה, מול משחק או סתם כאחלה פתיח לפני שמתיישבים לאכול, שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש. כי מה צריך יותר מנאצ'וס פריכים עם גבינה מותכת, קצת חריף, קצת מעושן וכמה מטבלים כיפיים ליד.. שלא ייחסר

כמו במתכון של סלט הפסטה המקסיקני – גם כאן תמצאו שעועית שחורה משימורים שנסנן ונשלב בהרכבת המנה. בנוסף, אם אפשר להשתמש בתירס טרי, מה טוב. את התירס נחרוך על מחבת פסים/גריל ולאחר מכן נחתוך את גרגיריו. אם אין בידיכם תירס טרי, השתמשו בקפוא/מסונן משימורים וגם לו העניקו צלייה קטנה על מחבת פסים, שתעניק לו טעם מעושן. בנוסף, נחרוך במחבת הפסים גם פלפל חריף, שנחתוך כמה טבעות ממנו ונוסיף לחגיגה.

מבחינת סוגי הגבינות, הלכתי על קלאסיקות אמריקאיות, הלוא הן גבינות הצ'דר. בארצות הברית הייתי משתמשת בצ'דר צהובה ובמונטריי ג'ק, אותה המרתי בצ'דר לבנה. אם אתם לא מוצאים אותה, מוצרלה מגורדת תוכל להחליף אותה, אך שני סוגי הצ'דר הם השילוב האהוב עליי.

התוספות והמרכיבים של מתכון זה הם בגדר רשימה פתוחה לחלוטין, פתחו את המקרר והמזווה ובדקו מה עוד ישתלב לכם בכיף בתוך בליל הנאצ'וס האפויים. בארצות הברית הרבה פעמים תמצאו במנה זו בשר טחון או קוביות עוף. גם קוביות עגבניות, קוביות בצל או בצל ירוק קצוץ יכולים להיות נחמדים. מה שכן, אם אתם מוצאים, אני ממליצה שלא לוותר על פרוסות החלפיניו המוחמץ, אותן נפזר לאחר יציאת הנאצ'וס מהתנור (ניתן לקנות בצנצנת במעדניות רבות).

זוהי כמות לתבנית גדולה לאירוח גדול (אני השתמשתי בתבנית בגודל 42 * 30), כמובן שאפשר לקצץ את כל המרכיבים בחצי.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-2 שקיות גדולות נאצ'וס (טורטייה צ'יפס) איכותיים, גדולים ועבים (כל שקית כ- 322 גר')

200 גר' גבינת צ'דר צהובה מגורדת

200 גר' גבינת צ'דר בהירה מגורדת

2 קלחי תירס

1 פחית שימורים שעועית שחורה (439 גר', 232 גר' לאחר סינון), מסוננת ושטופה

1 פלפל חריף קטן

2 כפיות שמן זית

תוספות אופציונאליות:

קוביות אבוקדו טרי

פרוסות פלפל חלפיניו מוחמץ ומשומר

פרוסות דקות של צנונית

כמה עלי כוסברה קצוצים

קוביות עגבניות

רצועות חסה פריכה

להגשה (אופציונאלי):

קערת סלסה

קערת שמנת חמוצה

קערת גוואקמולי

הוראות הכנה:

על מחבת פסים חורכים את קלחי התירס והפלפל החריף, עד שמקבל כתמים כהים של חריכה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים, חותכים את גרגרי התירס מהקלח ופורסים דק את הפלפל החריף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מערבבים בקערה את שני סוגי הגבינה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים בנייר אפייה את התבנית הכי גדולה שלכם שמתאימה לתנור ומפזרים עליה 1/3 מהנאצ'וס.

מפזרים 1/3 מהתריס, 1/3 מהשעועית השחורה, 1/3 מתערובת הגבינות וכמה רצועות של פלפל חריף חרוך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חוזרים על אותה פעולה פעמיים עם יתר המרכיבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-10-15 דקות, עד שהגבינה נמסה וחרוכה.

מפזרים מעל תוספות נבחרות – אני הפעם פיזרתי עלי כוסברה, קוביות אבוקדו ופרוסות חלפיניו חריף (אפשר גם להגיש לצד וכל אחד ירכיב לעצמו את הביס).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים לצד סלסה ושמנת חמוצה (אפשר גם גוואקמולי, אם לא מפזרים קוביות אבוקדו מעל).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן