מקלות גזר בקלמנטינות ודבש

גזרים צלויים בתנור היא תוספת שאני אוהבת לחזור אליה שוב ושוב, כל פעם בוורסיה מעט שונה. ולראיה, לאורך השנים עלו כאן מתכונים שונים ומגוונים של גזרים, כדוגמת הגזרים בחרדל ומייפל והסלט המיוחד של הגזרים הצלויים הזה.

המנה הבאה רלוונטית בעונת הקלמנטינות, פרי הדר אהוב במיוחד על ילדיי. אני יודעת שיש לא מעט אנשים שעבורם קלמנטינה היא no no אחד גדול.. רק תקלף קלמנטינה לידם ודמך בראשך , אבל אצלינו מדובר בפרי שמתקבל באהבה על ידי כל בני הבית, אז למה לא לשלב אותו גם בבישולים שלנו?

כמובן שאם אין בידיכם קלמנטינה, גם תפוז יעשה את עבודת ההדריות הנפלאה הנדרשת בזיגוג של הגזרים. בשילוב הדבש והטימין וכמובן שמן הזית, המלח והפלפל הקבועים.. באמת שאין צורך במרכיבים נוספים. מתקבלת מנה כיפית ומתקתקה, מלאה בניחוח הדרי נפלא שמגיע משילוב של גרידה בנוסף למיץ העסיסי של הקלמנטינות.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-6 גזרים גדולים מקולפים וחתוכים למקלות עבים

3 כפות שמן זית

3 כפות גדושות דבש (או מייפל/סילאן לאופציה טבעונית)

מיץ וגרידה של 2 קלמנטינות

1 כף עלי טימין

מלח ים

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מניחים את מקלות הגזרים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה.

מתבלים את הגזרים בשמן זית, דבש, גרידת ומיץ הקלמנטינות, עלי הטימין, מלח ופלפל שחור טרי ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משטחים את הגזר בשכבה אחידה וצולים למשך כ-30 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פטה כבד עוף

פטה הכבד המפורסם של שלומית היפיפייה, אמה של סרובינה (שכבר

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן