מעטפת דג אסייתית

בהמשך לדג במעטפה המצוין הזה, היום אני מביאה לכם את בן דודו האסייתי. על אותו עיקרון: הדג ושותפיו יאפו בתוך מעטפת נייר, כאשר האדים בתוך המעטפה עושים את שלהם ודואגים שהדג יהיה עסיסי ורך במיוחד.

את המתכון הבא ניסיתי לראשונה על חבריי באותה ארוחת סילבסטר שסיפרתי לכם עליה כאן . הכנתי פילטים של לברקים, אותו אני הכי אוהבת, אך כמובן שכל פילה דג טרי וטוב ויתאים. כבר כשטעמתי את הרוטב שיצא לי, אותו אני מטפטפת על הדג לפני סגירת המעטפה, הבנתי שמדובר בבוננזה. זהו רוטב כל כך טעים (בדומה לרוטב של הפרגיות הללו או הקציצות האלו למשל), שהתחשק לי לזלול אותו כפית אחר כפית.

בתוספת פרוסות הזוקיני, שמהוות מעין "מיטה" לפילה הדג והג'ינג'ר, השום, הבצל ירוק, הפטריות והפלפל החריף שמכסים את חלקו העליון, מתקבלים ביסים לא פחות ממצוינים (כן, כן אני קצת עפה על עצמי פה.. תזרמו איתי ).

אם מעדיפים, אפשר שלא לערבב בקערה אחת את הבצל ירוק, הפלפל החריף והשום ובעצם להרכיב כל מעטפה קצת אחרת, בהתאם להעדפות וטעם הסועדים. למשל, להוסיף רק לחלק מהמעטפות פלפל חריף. האמת, עכשיו כשאני חושבת על זה, זו יכולה להיות גם אחלה פעילות לפני הארוחה, כשמתחילים להיאסף: כל אחד מרכיב את המעטפה שלו. אם אתם הולכים על זה, דאגו להכין מראש את כל החומרים חתוכים, את הרוטב מוכן ואז הכי כיף להרכיב ולקבל מעטפות דג אישיות.

אם נשאר לכם מהרוטב המעולה, שמרו בכלי סגור במקרר. את המעטפות, דרך אגב, אפשר להרכיב גם כמה שעות לפני הארוחה ולשמור במקרר עד לאפייה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לדג:

2 פילטים של דג לבן

1 פלפל חריף ירוק קצוץ דק

1 בצל ירוק קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

2 ס"מ אצבע ג'ינג'ר מקולפת וחתוכה למטבעות

1 זוקיני פרוס לפרוסות דקות

כמה פטריות (עדיף שימג'י) קצוצות גס

שמן זית

מלח ים, פלפל גרוס טרי

לרוטב:

2 כפות קרם קוקוס

1 כף מירין

1 כפית רוטב סויה

1/2 כפית שמן שומשום

1/2 כפית מיץ ליים/לימון

2 ניירות אפייה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מערבבים בקערה את השום הכתוש, הבצל הירוק והפלפל החריף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב: קרם הקוקוס, המירין, רוטב הסויה, שמן השומשום ומיץ הליים/לימון.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פורסים נייר אפייה מאונך על משטח עבודה ומעבירים קו דמיוני במרכזו. מזלפים מעט שמן זית במרכז חלקו התחתון ועליו מניחים כ-2 פרוסות זוקיני.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את פילה הדג מעל הזוקיני, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים מתערובת השום-פלפל חריף-בצל ירוק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים מעל 2-3 טבעות ג'ינג'ר ומעט פטריות קצוצות ועליהן מוזגים כ-2 כפות מהרוטב שלנו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים את חציו השני של הנייר מעל הדג וכעת יוצרים מעין חצי עיגול (או ירח אם תרצו) על ידי קיפול הנייר באופן אדוק, כך שאתם בטוחים שלא ייפתח במהלך האפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לתנור לכ-15-20 דקות.

קורעים את המעטפות ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן