מאפינס אוכמניות של נתי

כפי שיצא לי כבר לספר לכם בפוסט של עוגת הלימון ושמן הזית, נתי, חברתי היקרה, שבשנים האחרונות הפכה גם לקונדיטורית, היא אמריקאית בלב ובנשמה (בכל זאת, גדלה בבוסטון, בין היתר).

ככזו, יש בה אהבה נוסטלגית למאכלים ומסורות אולטרה-אמריקאים, מהמבורגרים בגודל של הראש שלי (בקטנה עבור הקרניבורית שהיא), לעוגות השכבות שיוצרת במטבחה, ועד כמובן הבלוברי מאפינס של סטארבאקס, עליהם חייבת לסמן וי (לצד כוס קפה ענקית), מיד עם נחיתתה ב- US of A (מי שזוכר, יש לי בבלוג כבר מתכון "כמו-סטארבאקס" מוצלח עד מאד – של עוגת הקופי-קייק המופלאה).

גם אביגוש אוהדת אדוקה של אותם מאפינס, ועל כן, לכבוד יום הולדתה העגול שחל לאחרונה, נתי פיצחה את המתכון לבלוברי מאפינס טעימים ביותר – איתם הפתיעה את אביגיל (ואת כולנו). התקבלו מאפים רכים, מתוקים ולא-מדי, מלאים באוכמניות מתפוצצות. אושר מזוקק לצד כוס הקפה.

שמחתי לגלות כי ממש קל להכינם, אין כאן הפרדת ביצים, מיקסר וכו' – כמה קערות וערבובים והמאפינס בידיכם. מה שכן, יש לקחת בחשבון את עלות האוכמניות (היקרות עד מאד) בארצנו הקטנטונת. בארה"ב (לא רק..) האוכמניות מאד נגישות וזולות, אך כאן מדובר ממש בזהב – לכן הורדתי קצת בכמות והסתפקתי ב-250 גר' אוכמניות עבור המתכון (שלגמרי עושים את העבודה). אספר לכם כי נתי ניסתה לאפות את המאפינס גם עם אוכמניות קפואות, אך לטענתה אלו צבעו את המאפינס בצבע, ולכן העדיפה ללכת על גרסת האוכמניות הטריות. אתם מוזמנים לנסות ללכת על האופציה הקפואה ולקחת את העניין הזה בחשבון. אחרון לעניין האוכמניות – שימו לב כי יש לערבב כף מתערובת הקמח עם האוכמניות לפני שמוסיפים אותן לבלילה – צעד זה נעשה על מנת שאלו לא ישקעו לתחתית המאפינס בעת האפייה.

יתר על כן, יש להקפיד לא לערבב את הרטובים והיבשים יותר מדי וזאת בכדי שנקבל מאפינס אווריריים ולא דחוסים. אם כן, ודאו שאין כיסים של קמח בבלילה, אך אם יישארו מעט גושים – זה ממש בסדר.

בנוסף, נתי העבירה לי את המתכון במשקלים לא ממש מעוגלים , למען רובנו שלא אופים עם משקל בבית, שיניתי והתאמתי קצת את הכמויות. אל דאגה – בדקתי את המתכון על בני ביתי וחבריי מספר פעמים, והוא מתקבל מצוין גם במידותיו החדשות.

במתכון יש גם בצק פירורים שנפורר ונפזר על המאפינס לפני כניסתם לתנור. אם לא מתחשק לכם, ממש אין בעיה לוותר על שלב זה – המאפינס ייצאו לא פחות מנהדרים גם בלי תוספת זו.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

למאפינס:

1 ו-2/3 כוסות קמח

3/4 כוס סוכר

2 כפיות אבקת אפייה

קמצוץ מלח

גרידת לימון מלימון 1

115 גר' חמאה מומסת

1 ביצה

1/3 כוס חלב

כ-250 גר' אוכמניות טריות

לפירורים:

1/4 כוס סוכר חום

1/2 כוס קמח

50 גר' חמאה חתוכה לקוביות

1 כפית שטוחה קינמון

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מכניסים עטרות נייר/מנג'טים לתבנית מאפינס בעלת 12 שקעים.

מתחילים עם הפירורים (שטרויזל):

מכניסים את כל מצרכי הפירורים לקערה ומפוררים עם הידיים רק עד לקבלת תערובת פירורית לא אחידה. משאירים גושים קטנים. מכניסים למקרר עד לשימוש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את המאפינס:

מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, המלח, אבקת האפייה וגרידת הלימון.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה קטנה את האוכמניות ואליהן מוסיפים כף מתערובת הקמח. מערבבים בעדינות כך שהאוכמניות ייעטפו בתערובת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה נפרדת מערבבים את החמאה המומסת, הביצה והחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קערת הרטובים לקערת היבשים ומערבבים מעט רק עד שאחיד. לא נורא אם יישארו מעט גושים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים בעדינות את האוכמניות לתוך הבלילה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת כף מחלקים באופן שווה את הבלילה בתבנית המאפינס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים את הפירורים באופן שווה מעל המאפינס ואופים במשך כ-20-22 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס ייצא יבש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן