טארט סוליי עם פסטו, גבינת עיזים ועגבניות מיובשות

בפעם הראשונה שראיתי את המאפה הזה נדלקתי מיד על צורתו – מאפה שמש (מכאן שמו..) עם קרניים שקורעים ומנשנשים, והחלטתי שחייבת בהקדם להעלות לכאן ורסיה משלי למאכל.

המילוי שבחרתי להציג בפניכם היום מורכב משילוב טעמים אהוב עליי במיוחד של פסטו, עגבניות מיובשות וגבינת עיזים, אך מגוון המילויים האפשריים כאן גדול מאד. שילובים אופציונאליים אחרים, שבעיניי יתאימו מאד, הם ריקוטה וטפנד זיתים/ גבינות וזיתים/ רוטב עגבניות (כמו לפיצה) עם פרמזן ומוצרלה – מין טוויסט על פיצה… ועוד ועוד. הגיוון גם יכול לבוא לידי ביטוי בתוספות שמפזרים על המאפה לפני כניסתו לתנור – שומשום, קצח, שומשום שחור, זעתר ועוד.

ברגע שתבינו כיצד מכינים את המאפה ומגיעים לצורה הרצויה (הכי לא מסובך כפי שאולי נראה), יהיה לכם מאד כיף לחזור אליו פעם אחר פעם, כל פעם עם מילוי שונה. זהו מאכל מצוין להגיש כשמארחים, כחלק מבופה או כפארטי/פינגר פוד לצד דרינקים. ניתן להגיש את המאפה לצד מטבל, אך ממש לא חובה.

לעניין המילוי המצולם, אפשר להשתמש בממרח פסטו קנוי ואיכותי או להכין פסטו במיוחד בקלי קלות, כפי שאני עשיתי, ואז גם סגרתי את פינת הצהרים לילדים עם פסטה פסטו מהממרח שנותר – צריך רק כ-2 כפות עבור הטארט סולייל (כמובן שאפשר גם להקפיא את ממרח הפסטו הנותר לשימוש בפעם אחרת).

כפי שציינתי כבר בכמה מתכונים, אני משתמשת רק בבצק עלים על בסיס חמאה – כמו במתכון של בצק העלים הממולא פטריות וערמונים, בצק העלים עם גבינת העיזים, התמרים והפלפל החריף, הקממבר בבצק עלים, האינצ'וסה, הבואיקוס ועוד. שימו לב שלא נשתמש בחבילה שלמה של בצק עלים. את הבצק הנותר שמרו לשימוש אחר, אפשר להקפיא אותו או לשמור במקרר ולצרוך בימים שאחרי. אצלנו בבית מיקה כנראה תמצט כבר משהו להכין מהבצק הנותר.. שבלולי פיצה, בורקס או דברים מעין אלו .

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר

כ-2 כפות ממרח פסטו

כף גדושה עגבניות מיובשות קצוצות (או עיטורי עגבניות)

כ-80 גר' גבינת עיזים

1 ביצה טרופה

שומשום ו/או שומשום שחור/קצח

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

פותחים את בצק העלים המופשר וחותכים לשני ריבועים שווים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת מרדדים מעט את שני הריבועים לגודל שווה, מעט דק יותר, מניחים את הצלחת הכי גדולה שלכם (שעדיין קטנה מגודל הריבועים) הפוכה על אחד הריבועים ומסמנים עיגול עם סכין. אם חם, אפסנו את הבצק במקרר עד לשימוש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באותו אופן חותכים עיגול גם מהריבוע השני. מאחדים את הבצק הנותר ושומרים לשימוש אחר.

כעת, מורחים את המלית הרצויה:

מניחים את אחד מעיגולי הבצק על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה (שלב ששכחתי לעשות בצילומים וקצת סיבך את העניינים.. אבל התגברתי כפי שאתם רואים ).

מורחים שכבה של ממרח פסטו על פני אחד העיגולים, כאשר מקפידים להשאיר שוליים של כ-1 ס"מ.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים מעל שכבת הפסטו את העגבניות המיובשות הקצוצות ואת גבינת העיזים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת אצבעות מעט רטובות, מרטיבים את שולי עיגול הבצק ומניחים עליו את העיגול השני. מהדקים את הקצוות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים כוס קטנה במרכז העיגול (ממליצה על כוס קפה שחור), כך שתייצר את העיגול הפנימי ומסמנים סביבה רבעים בעזרת סכין חדה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חותכים כל רבע לחצי וכל חצי ל-3 רצועות. ממשיכים כך בכל הרבעים עד שמתקבלים 24 קרניים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסירים את הכוס ובעדינות מסובבים כל רצועת בצק (מומלץ להניח אצבע במרכז הרצועה בעת סיבובה, על מנת שזו לא תיקרע).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מברישים את המאפה בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום ו/או שומשום שחור/קצח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-30-35 דקות עד שהמאפה זהוב-שחום.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

הביסונים מוכנים

ביסוני גבינה

הביסונים החמקמקים האלה קרצו לי לראשונה מ-"שולחן הילדים" בארוחת ערב

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן