זוקיני צרוב במרווה ולימון

את המתכונצ'יק הקליל הזה העבירה לי רחלה המקסימה יחד עם המתכון של הבקלאווה המיוחדת הזו. בתור חובבת מושבעת של זוקיני, המככב כאן בבלוג בשלל רב של מתכונים (כמו סלט סרטי הזוקיני, לזניית הזוקיני, לביבות זוקיני, אטריות זוקיני, מרק זוקיני ועוד..), כמובן שלא ויתרתי גם על מתכון זה, אבל רק לאחר ששמעתי כמה הוא מוצלח.

מדובר במתכון פשוט, פשוט. כמה שהוא פשוט – ככה הוא מוצלח: פרוסות עבות ובשרניות של זוקיני, הצרובות על מחבת בצירוף מרווה ולימון. מעין אנטיפסטי משובח ביותר, הטעים חם או בטמפרטורת החדר.

שימו לב כי את מיץ וגרידת הלימון נוסיף למחבת, רק לאחר שנגלה כי פני הזוקיני השחימו ונצרבו היטב. אם אתם רוצים לקחת את המנה צעד אחד קדימה, פזרו מעל הזוקיני הצרוב מעט גבינת פטה/בולגרית טובה כמו "המאירי".

הרגישו חופשי להכפיל/לשלש כמויות, בהתאם לכמות הסועדים.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

3-4 זוקיני בגודל בינוני, חצויים לאורך ואז חצויים ל- 2 או 3, תלוי בגודלם

כ-6 עלי מרווה קצוצים קץ

1 כפית גרידת לימון

מיץ מחצי לימון גדול

כ-1/3 כוס שמן זית

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מכניסים את הזוקיני לקערה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את המרווה ומטגנים אותה קלות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים למחבת, בשכבה אחת, את הזוקיני עם חלקם החתוך כלפי מטה ומטגנים עד שמשחימים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את מיץ הלימון באופן שווה מעל הזוקיני החתוכים ומפזרים את גרידת הלימון.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. אופירה הגב

    הי,
    האם לדעתך יהיה אפשרי לעשות עם קישואים ?
    תודה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן