למנת הדלורית הבאה אני אוהבת לחזור פעם אחר פעם כתוספת כיפית לכל ארוחה, אבל איכשהו, לא ברור מדוע ולמה, היא עוד לא היתה פה. כפי שכבר יצא לי לשתף אתכם בכמה הזדמנויות, אני מאד מחבבת דלורית (למרות ועל אף שקצת מעצבן לקלף אותה), ועל כן תוכלו למצוא בבלוג לא מעט מתכוני דלורית החל מהמרק האסייתי הזה, שבלול הפילו הזה, לגראטן, דרך הלזניה דלורית וכלה במרק של הדלורית והתפוח, למשל.
הקפידו לחתוך את הדלורית יחסית דק, כך הקצוות שמשחימים הרבה יותר טעימים וכיפיים. אם כבר הזכרתי את השחמת הקצוות – אנא אל תמהרו להוציא את הדלורית מהתנור, אנחנו רוצים השחמה וקרמול כמו שצריך.
מבחינת תיבול הדלורית, הלכתי על שילוב של האהובים עליי: מייפל, טימין וצ'ילי – ככה שממש אין מקום לטעויות. על אהבתי לשילוב מייפל במתכונים, גם מלוחים וגם מתוקים, פירטתי בהרבה הזדמנויות, כמו בין היתר במתכון של ריבועי פצפוצי האורז, בוינגרט מייפל ובלסמי, בעוף במייפל ובעוגת מייפל הבחושה.
היכונו לתוספת טבעונית, בריאה ונפלאה שמכינים בקלי קלות ומתאימה לכל ארוחה.
מצרכים:
1 דלורית בינונית מקולפת, מנוקה מגרעינים וחתוכה לחצאי סהר דקים
1/2 צ'ילי אדום קצוץ דק
כף עלי טימין טריים
כ-2 כפות סירופ מייפל טבעי
כ-3 כפות שמן זית איכותי
מלח ים גס
פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מרפדים תבנית קטנה המתאימה לתנור בנייר אפייה.
מניחים בשכבה אחת את חלקי הדלורית (או מעט חופפים).
מפזרים מעל הדלורית באופן אחיד את עלי הטימין והצ'ילי הקצוץ.
מזלפים מעל את שמן הזית וסירופ המייפל ומתבלים במלח ים ובפלפל שחור טחון טרי.
מכניסים לתנור החם ואופים למשך כ-50-60 דקות, עד שקצוות הדלורית משחימים היטב.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
היי מיכל, האם התיבול, צורת ההכנה יתאימו גם לדלעת ערמונים?
בהחלט! יהיה נפלא עם דלעת ערמונים