רוטב אבוקדו ויוגורט

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

את הרוטב הבא מתחשק לי להכין כבר זמן רב, ואיכשהו תמיד אני לא מגיעה אליו – במאני טיים כשמכינה סלט ירוק, אני תמיד בוחרת בסוף באחד הרטבים הקבועים האהובים עליי (כמו זה, זה או זה למשל) ודוחה את הניסיון לרוטב הזה לפעם הבאה. וחוזר חלילה.

לפני כמה שבתות, לקראת ארוחת הבוקר הזו אצל רוני וזיו, החלטתי שהנה עכשיו הגיעה ההזדמנות להכין את רוטב האבוקדו והיוגורט שאני זוממת עליו זה זמן מה. דאגתי לליקוט שלל החומרים החסרים (תודות לאורן ו-ampm) והכנסתי את הבלנדר האהוב שלי לפעולה.

בדיעבד, הבנתי שאני מכינה גרסה בריאה וטעימה יותר של רוטב הראנץ' האמריקאי הידוע (שאני מחבבת עד מאד! למרות שזה דרעק 😀). השילוב של אהבתי העזה לאבוקדו (שאוהבת בכל צורה, גם ככה עם כפית) וליוגורט יווני איכותי (בשילוב עם דבש ופירות הוא אחד הפופולריים אצלנו בבית) הוסיפו להתרגשות ולהבנה שכנראה עליתי פה על משהו שווה במיוחד (בהשראת פוסט שקראתי בזמנו בבלוג busy baker אם להודות על האמת).

לאחר שטעמתי את הרוטב לראשונה ישירות מהבלנדר כדי לבדוק אם יש צורך בהוספת תבלינים, מיד נזכרתי ברוטב האגדי של אורנה ואלה ל-"סלט הכל" המושלם שלהם זצ"ל. קונוטציה חיובית בהחלט, אם אתם שואלים אותי. כנראה שילוב עשבי התיבול הוא שאחראי לכך.

מתקבל רוטב עשיר ונפלא לסלט ירוק שיכול בקלות לשמש גם כדיפ מצוין למקלות ירקות (אה-לה שנות השמונים 😀).

שימו לב שהרוטב קם ונופל על איכות האבוקדו – אם הם לא בשלים או טעימים, הוא פשוט לא יצליח.

מצרכים:

מצרכים לרוטב אבוקדו יוגורט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 אבוקדו בינוניים בשלים

גביע יוגורט יווני (130 גר', שימו לב שזהו גביע יוגורט יחסית קטן)

1/4 כוס מיונז (אפשר דל שומן)

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף גדושה חרדל דיז'ון

2 שיני שום כתושות

3 בצלים ירוקים קצוצים

2 כפות בזיליקום טרי קצוץ גס

1 כף עירית קצוצה

מלח, פלפל

כמה כפות מים קרים

הוראות הכנה:

מכניסים את כל חומרי הרוטב לבלנדר (למעט המים) ומעבדים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.

  • התחילו עם פחות מלח והוסיפו במידת הצורך בהמשך (תמיד אפשר להוסיף, אך להחסיר אי אפשר..).
לפני עיבוד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם התערובת סמיכה מדי (תלוי באבוקדו וביוגורט שמשתמשים בהם) מוסיפים שתי כפות מים קרים ומעבדים עוד קצת. טועמים ומתקנים תיבול/מוסיפים עוד מים במידת הצורך (סה"כ הוספתי הפעם כ-5 כפות מים).

הוספת מים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הרוטב מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לצנצנת סגורה/כלי עם מכסה ומצננים שעה לפחות עד לשימוש.

רוטב בכלי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים כרוטב לסלט ירוק או מגישים כמטבל לירקות.

  • אני הוספתי אותו הפעם לסלט המורכב מחסה, עלי בייבי, תרד, עגבניות שרי, מלפפונים, בצל סגול ותערובת אגוזים קלויים.
רוטב על סלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סלט עם רוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הרוטב מחזיק כמה ימים בכלי סגור במקרר.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *